Recepty na saláty s kuřecím masem, sušenkami a dalšími přísadami

Žádný stůl nemůže dělat bez salátů. Existuje mnoho způsobů, jak z nich udělat, což umožňuje ženy v domácnosti vybrat nejzajímavější ve svém názoru. A dokonce i mezi touto odrůdou je tak těžké vybrat si nejoriginálnější recepty na výrobu salátů. Dnes je jedním z nejoblíbenějších a nejoblíbenějších pokrmů „ Caesar “ a všechny jeho deriváty.

Jednou z jeho hlavních složek jsou sušenky, které se také nazývají krotony nebo jednoduše krutony.

Pro nádobí se používají pevné a měkké kousky chleba, sušené v peci nebo na pánvi.

" Caesar ", vytvořený italským šéfkuchařem, který žije v Americe (tedy jídlo je považováno za Američana), inspiroval obrovské množství receptů s použitím různých produktů, včetně krotonů.

Crotons

Pokud nechcete koupit sušenky pro takový oblíbený salát jako „ Caesar “ nebo podobné pokrmy, můžete je vařit sami. Zpravidla se česnek, ale můžete vařit s obvyklým nebo s kořením a bylinkami. Tento recept je jedním z nejčastěji používaných.

Produkty:

  • Bílý chléb nebo houska - několik kusů;
  • Česnek - 2-3 stroužky;
  • Rostlinný olej - 4-5 Čl. Já

Jak vařit:

  1. Chléb nakrájejte na kostky nebo kostky.
  2. Oloupejte česnek, opláchněte, jemně nakrájejte na horký olej na pánvi.
  3. Když se v oleji objeví vůně česneku, vyndáme zeleninu a dáme chléb do tuku, smažíme několik minut, dáme krutony na plech a pošleme do trouby.
  4. Příležitostně míchejte sušenky asi půl hodiny.
  5. Pokud zvolený recept předpokládá, že by neměli mít výraznou chuť, před pečením jednoduše pečte chléb v koření nebo jemně nasekané zelení, nebo jej vložte do pánve bez přísad.
  6. Pokud chcete, aby krutony voněly jako slanina, namísto másla, tento konkrétní výrobek se používá dříve pečený.

Saláty

Seznamte se s několika recepty, které budou zdobit a diverzifikovat jakýkoliv stůl.

S rajčaty

Toto jídlo se vaří jednoduše a není pro něj potřeba mnoho jídla.

Složky:

  • Tvaroh, 250 g;
  • Majonéza;
  • Crotons;
  • Rajčata - 5-6 kusů.

Jak vařit:

  1. Smíchejte strouhaný sýr s rajčaty na kostičky a sušenkami.
  2. Výrobky naplňte majonézou, dobře promíchejte.
  3. Chcete-li do jídla přidat intenzivnější chuť, přidejte klobásu nebo šunku.

S kuřecím masem

Krásné a chutné jídlo, které je vhodné pro každý stůl.

Složky:

  • Vejce - 3 ks;
  • česnek - 5 zubů;
  • Majonéza;
  • Sušenky;
  • Rajčata - 3 ks;
  • sýr tvrdý, 150 g;
  • pepř, sůl;
  • Kuřecí řízek - 1 ks.

Jak vařit:

  1. Vařené kuřecí řízek (může být v koření) nakrájíme na malé kostky.
  2. Stejnými řezy nakrájejte sýr, rajčata a vejce.
  3. Česnek mletý nožem nebo pomocí česneku a všechny produkty kombinovat.
  4. Naplňte misku majonézou, přidejte koření, dobře promíchejte, posílejte na 30 minut do chladničky.
  5. Posypeme misku krotony a podáváme.

Pokud chcete, aby se jídlo stalo živějším v chuti a vzhledu, můžete do papriky přidávat nakrájené proužky. Aby byl salát s kuřecím masem a sušenkami sladký, dali do něj ananas, nakrájený na plátky.

Se šunkou

Místo šunky můžete použít jakoukoli klobásu, která se vám líbí, ale doporučuje se, aby byl výrobek lehce uzený.

Produkty:

  • Rajčata - 2-3 ks;
  • Šunka (nebo klobása) - 300 g;
  • Tvaroh - 200 g;
  • sušenky;
  • Okurka - 2 ks;
  • pepř, sůl;
  • Majonéza.

Jak vařit:

  1. Kombinovaná rajčata, klobása, sýr v malých kostkách nebo kostkách.
  2. Naplňte směs majonézou, přidejte koření, zamíchejte.
  3. Ihned před podáváním umístíme krotony tak, aby nezměkčil.
  4. Do salátu s krutony a klobásou můžete přidat bulharský pepř nebo je nahradit okurkami. Miska bude jasnější a její chuť bude bohatší.

S fazolkami a rajčaty

\ t

V tomto pokrmu není maso, klobása, ale v něm jsou fazole, které dodají jedinečnou chuť a uspokojí ji.

Produkty:

  • Červené fazole - 50 g;
  • Zakysaná smetana - 50 g;
  • Rajčata - 1 ks;
  • Parmazán - 50 g;
  • Rostlinný olej (s výhodou olivový olej);
  • Sušenky.

Jak vařit:

  1. Myli rajčata, nakrájíme na středně velké kostky, přidáme fazole a promícháme.
  2. Můžete si ho koupit čerstvé a vařit, nebo můžete použít konzervovaný výrobek, který vám usnadní práci a zkrátí dobu vaření.
  3. Zkombinujte zakysanou smetanu s máslem, naplňte misku směsí, přidejte koření, znovu promíchejte.
  4. Horní vrstva strouhaného sýra a sušenek.

S fazolkami a houbami

Tato metoda vaření je ve srovnání s předchozí metodou doplněna - používá více přísad, což činí chuť pokrmu více nasycenou.

Tento recept na salát s krutony a červenými fazolkami bude dobře fungovat se slavnostním stolem.

Produkty:

  • Parmazán - 50 g;
  • Solená okurka - 2 ks;
  • Červené fazole - 1 plechovka;
  • Nakládané houby (nejlépe houby) - 50 g;
  • Rajčata - 1 ks;
  • Majonéza;
  • Zelení (požadovaná zelená cibule).

Jak vařit:

  1. Vymýváme fazole z nádoby, provádíme stejný postup s houbami.
  2. Nakrájejte rajčata, okurky a zelené na malé kousky.
  3. Zkombinujeme ingredience, oblékneme majonézou, zamícháme, vše nasypeme na strouhaný parmazán.
  4. Krotony vložte jako poslední vrstvu těsně před podáváním salátu s krekry, žampiony a rajčaty.

"Caesar" s lososem

Tajemství úžasné chuti tohoto pokrmu spočívá nejen v používání lososa pro něj, ale také v obvazu.

Složky:

  • Losos - 350 g;
  • Listy salátu - několik;
  • Med - 1 lžička;
  • Limetková šťáva - 1 polévková lžíce. l.;
  • Dijonská hořčice (můžete použít francouzsky) - 1 lžička;
  • Sůl, pepř;
  • Worcestershire omáčka - 2 lžičky;
  • česnek - 1 zub;
  • Olivový olej - 0,5 šálky;
  • Krutony s česnekem.

Jak vařit:

  1. Ryba je rozdělena na malé kousky rozložené na listech hlávkového salátu, které musí být předem omyty a vysušeny.
  2. Zabýváme se tankováním. V mixéru, míchejte máslo, omáčku Worcestershire, med, dijonskou hořčici, limetkovou šťávu, koření.
  3. Nechte směs stát po dobu 10 minut a nalijte listy a ryby s ní, promíchejte, dejte krutony na vrchol (zakoupené nebo vařené sami).
  4. Delicious "Caesar" je připraven.

Od šproty

Snadná příprava pokrmů s minimem přísad, ale skvělá chuť.

Produkty:

  • Sprats - 1banka;
  • Majonéza;
  • Rajčata - 3 ks;
  • Crotons česneku.

Jak vařit:

  1. Vyjměte rybu z nádoby, dejte ji na vypuštění oleje, nakrájejte na plátky.
  2. Salát šproty a rajče je rozložen ve vrstvách a ryba je první.
  3. Nyní nakrájíme rajčata na malé kostky, rozetřete je druhou vrstvou.
  4. Dejte krutony na vrchol.
  5. Nezapomeňte potřít každou z vrstev malým množstvím majonézy.

Z šproty a okurky

Kombinace nakládaných okurek a ryb je vždy vynikající a v souboru s krotony vytvářejí vynikající chuť.

Složky:

  • Zelený hrášek ve sklenici;
  • Majonéza;
  • Nakládané okurky - 5 ks;
  • Vařená mrkev - 3 ks;
  • Vařená řepa - 1 ks;
  • Sprats - 1 bank;
  • Cibule - 1 ks;
  • krutony;
  • Brambory - 3 ks.

Jak vařit:

  1. Zelenina, s výjimkou cibule, slupky, tři strouhané nebo nakrájené na kostičky, kombinované s nakrájenými šproty a hráškem.
  2. Cibuli jemně nakrájejte, přidejte do misky, zamíchejte.
  3. Tento salát může být rozložen ve vrstvách, nebo jej můžete okamžitě promíchat a přidávat majonézu.
  4. Není nutné ji solit, protože má okurky, ale tuto složku můžete přidat podle chuti.
  5. Můžete vejce, nakrájené na čtvrtky, ozdobit misku, dát je do horní vrstvy s krekry, a můžete je sekat a prostě přidat do misky.

Šproty a krabí tyčinky

\ t

NeobvykléKombinace ryb, bylin a krabích tyčinek dává nádhernou vůni a chutný vzhled.

Produkty:

  • Sea Kale - 20 g;
  • Vejce - 2 ks;
  • Krabí tyčinky - 10 g;
  • Sprats - 1 banka;
  • Majonéza;
  • Citronová šťáva - 1 lžička;
  • sušenky;
  • Zelená cibule - 20 g.

Jak vařit:

  1. Jak vidíte, tento salát se šproty je také vyráběn s vejci - tento „ duet “ je velmi chutný. Je připravena velmi jednoduše - všechny ingredience jsou rozřezány na přibližně stejné kostky a složeny.
  2. V majonéze přidejte citrónovou šťávu, promíchejte, kombinujte obvaz se zbytkem složek a zamíchejte.
  3. Nezapomeňte vypouštět olej ze šproty, jinak se jídlo ukáže jako velmi tukové.
  4. Před podáváním ozdobte krotony.

Nyní vás hosté nepřekvapí - můžete rychle vařit lahodný salát a překvapit je.