Recepty pepř plněné zeleninou na zimu

Názor, že libové pokrmy jsou bez chuti, je dlouhodobě irelevantní, protože profesionální kuchaři dokázali vytvořit opravdová mistrovská díla, která si každý může vařit v kuchyni dnes. Věnujeme pozornost takovému originálnímu pokrmu, jako je bulharská paprika plněná zeleninou. Toto jídlo je vhodné nejen pro vegetariány, ale i pro dietní menu.

Pro výrobu náplně lze použít různé zralé zeleniny jakékoli velikosti a odrůdy. Můžete vařit pepř plněné zeleninou na zimu. Nebojte se experimentovat, protože pomocí základních receptů můžete získat svůj podpisový pokrm, který nejenže diverzifikuje denní, ale i slavnostní menu. Ve všech receptech bude pepř považován za hlavní složku.

klasický recept na pepř plněný zeleninou

Toto jídlo je velmi oblíbené nejen v bulharské kuchyni, ale iv jiných zemích. Může být konzumována odděleně, stejně jako podávaná s různými pokrmy z masa. Připravené přísady vydrží 6 porcí.

Pro vaření plněného pepře se zeleninou v rajčatové omáčce vezměte následující výrobky : 18 paprik, 3 lilky, 4 mrkve, 3 cibule, 15 rajčat, 4 stroužky česneku, 100 g petrželky, 4 bobkové listylisty, 100 g oleje, 0,5 l vody, soli a mletého pepře.

Režim přípravy :

  1. začít, hlavní složky tohoto pokrmu by měly být důkladně umyty, opatrně odříznout horní část ocasu a odstranit jádra. Opět se promyje a vloží„šálky“do hluboké mísy, naplní se vařící vodou a nechá se 5 minut. Během této doby budou papriky měkké, což jim umožní rychle a snadno spláchnout. Vypusťte vodu a odložte stranou;
  2. jděte na nádivku, pro kterou se lilek omyje, odstraňte slupku ocasy a nakrájejte na kostku o střední velikosti, asi 1x1 cm, očistěnou a umytou mrkev nastrčte na velkém struhadle. Na pánvi zahřejte trochu oleje a mrkev smažte až do zlatova. Oloupanou cibuli umyjte, nakrájejte na kostky a smažte v oleji, který zůstane po mrkvi, až do zlatohnědé;
  3. Rajčata musí být oloupána, pro něž se na nich provádí příčné řezy a několik minut vroucí vodou. Po tom, nalijte studenou vodu a odlupovat snadno. Vezměte 10 rajčat a nakrájejte na kousky a zbytek nasekejte na struhadlo. Jemně nakrájejte česnek a zelení;
  4. Rozpusťte máslo v pánvi a připravte připravený lilek. Pečeme na mírném ohni po dobu 5 minut. Poté přidáme rajčata, nakrájíme na kostičky a za míchání vaříme dalších 15 minut. Během této doby by se měla veškerá existující kapalina vypařit. Přidejte cibuli a mrkev na stejné místo a vařte 5 minut. Nakonec přidejte sůl a pepř podle chuti. Všechnodobře promíchejte a ochlaďte;
  5. připravené„pohárky“naplňte ji náplní a položte ji horizontálně do hrnce tak, aby nic nevypadlo. Nalijte do vody tak, aby její hladina nepokrývala obsah a přidávejte do ní rajskou náplň a také vavřín. Umístěte pánev na sporák a po varu nastavte teplo na médium a vařte 15 minut při nízké teplotě varu. Poté přidejte česnek, bylinky a vařte dalších 20 minut. do měkka.

Plněná bulharská zelenina

Občerstvení lze zachovat, což umožňuje vychutnat si chuť a výhody zeleniny po celý rok. Díky správným ingrediencím je pokrm pikantní a pikantní. Vše je připraveno jednoduše.

K přípravě pokrmů v bulharštině se použijí tyto produkty : 4,2 kg pepře, 3 kg rajčat, 0,6 kg cibule, 4 kg mrkve, 155 g kořene petržele, petržel a celer 55 g kopru, petrželky a celeru, 100 g soli a cukru a dalších 15 g kořeněného mletého a 10 g černého pepře.

Režim přípravy :

  1. papriky opláchněte a jádro zalijte, pak je snižujte po dobu 3 minut. ve vroucí vodě a ochlaďte ve studené vodě. Oloupanou cibuli nakrájíme na kroužky a smažíme v horkém oleji až do zlatavě hnědé. Připravené kořeny oloupejte a nakrájejte na kroužky o tloušťce asi 3 mm. Několik minut je oddělte na horkém oleji a odstraňte z ohně. Přidejte k nim nasekané zelení, cibuli a sůl. Vše dobře promíchejte;
  2. připravené nádivkynaplňte„šálky“a vložte je do čistých nádob. Vzhledem k tomu, že budeme vařit v hrnci, musí být vyrobena z rajčat, které musí být loupané, nakrájené na kosti a přivedeno k varu v pánvi. Přidejte sůl, cukr a dva druhy pepře. Omáčka se vaří 5 minut. na malém ohni. Nalijte ji na banky, sterilizujte a navalte.

Díky použití obilovin je pokrm uspokojivější, ale stále zůstává dietní. Vařte ho jako samostatné nádobí nebo jako přílohu. Pro takové svačiny je nejlepší vzít hlavní složku v červené barvě, protože je obvykle masitá.

Plněné papriky se zeleninou a rýží

\ t

Při vaření vezměte: : 10 paprik, 2 cukety, rajčata, mrkev a cibuli, 1 polévková lžíce. rýže, 2 lžíce. lžíce rostlinného oleje, a dokonce sůl, pepř a bylinky. Chcete-li lahodnou omáčku, budete potřebovat následující složky: 2 rajčata a mrkev, cibule, 2 stroužky česneku, 1 polévková lžíce. Lžíce rajčatový protlak, 2 lžíce. lžíce rostlinného oleje, soli, cukru, koření a bylin.

Režim přípravy :

  1. Hlavní složky, které budou naplněny náplní, by měly být připraveny čištěním, odstraněním vnitřních částí a promytím. Ponořte je na pár minut do vroucí vody a ochlaďte. Umyjte rýži a vařte do poloviny vařeného, ​​obvykle to trvá 10 minut.
  2. ostatní složky oloupeme a umyjeme, poté mrkev strouháme a rajčata, cuketu a cibuli nakrájíme na kostky. Na teplém oleji smažte cibuli na průhlednost, pakpřidejte mrkev a vařte dalších 5 minut. Samostatně smažte cuketu s rajčaty. Zkombinujte ingredience, přidejte sůl podle chuti a mletého pepře. Dobře promíchejte a pevně naplňte„šálky“ ;
  3. Nyní se obraťte na omáčku, na kterou nakrájejte cibuli na kostky a mletou mrkev na struhadle. Smažte ingredience na másle a také odděleně ohřejte nasekaná rajčata. Složky se spojí a suší 20 minut. Během této doby by měla být omáčka silná. Pak přidejte těstoviny, sůl, pepř, cukr a nasekané zelení;
  4. Nalijeme omáčku nad plněné„šálky“a vaříme na minimálním ohni 30 minut. 10 min. před koncem vaření přidejte další nakrájený česnek, bylinky a koření. Vypněte teplo a pod víkem nechte trochu vařit.

Plněné papriky se zeleninou a houbami

Další možností pro čočkové pokrmy, které mají původní houbovou chuť a vůni. To může být podáván na slavnostní stůl jako svačina. Připravené přísady vydrží 3-4 porce. Uvaříme v troubě.

U tohoto receptu na plněné papriky by se měla brát zelenina : 6 paprik, 175 g žampionů, lilek, cuketa, cibule, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 4 lžíce. lžíce másla, 80 g sýra, pár špetek pepře, 1 lžička papriky a soli a také zelené.

Režim přípravy :

  1. hlavní složku opláchněte, nakrájejte na poloviční délky a odstraňte semena a membrány. Ponořte je do vroucí vody a pak do studené vody.Zbývající zelenina, s výjimkou česneku, musí být nakrájena na malé kostky;
  2. na pánvi, zahřívejte rostlinný olej a smažte cibuli a lilek na něm. Po zakoupení zlata přidejte zbývající zeleninu, oloupané a nakrájené houby a česnek prošel tiskem. Sůl a pepř. Vaříme 10 minut. Samostatně strouhejte sýr;
  3. připraveno„čluny“naplní se výplní a vloží se do mazané formy. Top s kruhem rajčat, posypané bylinkami a sýrem. Pečeme v troubě při 200 ° C po dobu 20 minut.

Nezapomeňte si pro sebe a svou rodinu připravit toto zdravé jídlo, o němž jsme si jisti, že bude velmi chutné. Bon appetit!