Recepty zelená polévka s šťovík

Není možné si představit letní menu bez chutné polévky. To je lehký první kurz, ale zároveň je to docela uspokojující. Pokud je doplněn šťovík, pak je přínos polévky značně zvýšen. Zelené listy navíc dodávají konečné chuti mírnou kyselost. Polévku můžete vařit v masovém nebo zeleninovém vývaru a měnit obsah kalorií.

polévka se šťovíkem a masem

Začněme s uspokojivější možností, která je příjemná jak pro děti, tak pro dospělé. V zásadě můžete použít různé druhy masa a drůbeže, výsledek bude stále vynikající.

Pro tento pokrm byste měli připravit následující produkty : 05 kg hovězího hrudníku, 0,75 l sklenic šťovíku, pár cibulí, mrkev, kořen petrželky, celer, 2 vejce, 4 stroužky česneku, 8 hrášek, 1 polévková lžíce. lžíce kopru a 2 bobkové listy a dalších 100 g zakysané smetany.

Průvodce krok za krokem :

  1. Začneme s vývarem, pro který se maso očistí a umyje, a pak vložíme do hrnce a zakryjeme vodou. Pro příchuť umístěte polovinu připravených kořenů. Po kultivační půdě;
  2. Opláchněte šťávu v tekoucí vodě, odstraňte stonky a jemně nakrájejte. Dejte ji do vařící vývary. Nakrájejte oloupanou cibuli a posílejte je také na pánev. Tam také přidejte nasekané kořeny a koření. Vařte po dobu 15 minut.dokud se listy neztmaví;
  3. Pár minut, než se vaří, dejte nasekaný kopr a česnek. Přidejte kousky mletého masa. Zdobíme vejcem a podáváme se zakysanou smetanou.

polévka se šťovíkem bez masa

Vegetariánská verze populárního ruského pokrmu. To může být jeden v poště, stejně jako zahrnuty v dietní menu. Zeleninová vývar polévka dopadá velmi chutné.

Pro tento recept zeleninové zelné polévky se šťovíkem je nutné připravit následující produkty : 4 brambory, 2 vejce, cibuli a svazky šťovíku, velkou mrkev, sůl, pepř a máslo.

Průvodce krok za krokem :

  1. Na mírném ohni přiveďte vodu do varu a během této doby zeleninu vyčistěte a umyjte. Brambory nakrájíme na středně velký šálek a mrkev na kostky. Nakrájené půlky kroužků cibule;
  2. Opláchněte listy v tekoucí vodě, osušte a pak by měly být jemně rozřezány na střední kousky;
  3. Ve vroucí vodě přidejte sůl podle chuti a vložte brambory. Pokud se vám líbí silnější první kurzy, pak se doporučuje trávit zeleninu;
  4. V tomto okamžiku cibuli na másle smažte, dokud nebude průhledná, pak přidejte mrkev a vařte 7 minut. až do ruddy;
  5. V polévce přidejte smažení po opětovném varu a vařte dalších 5 minut;
  6. Poražte vejce v misce až do napěnění. Poté je posílejte do polévky, nalévejte v tenkém proudu a neustále míchejte. Vařte dalších pár minut a pak přidejte šťovík, aby se jídlo zeleně. Když se voda vaří, vypněte oheň a nechte ho pod víkemněkolik minut. Podáváme s kysanou smetanou nebo nasekanou zelení.

polévka se šťovíkem s kopřivy

Kopřiva je velmi užitečná rostlina, která se používá v tradiční medicíně k léčbě mnoha onemocnění. Přidání do polévky, můžete z velké části udělat to zdravější a chutnější.

Pro tento recept byste měli připravit následující složky : 1,5 l zeleninového vývaru, ale můžete použít čistou vodu a dalších 0,5 kg kopřivy, 200 g šťovíku, mrkve, kořene petrželky, cibule, několik peří zelené cibule, 2 lžíce. lžíce rostlinného oleje a zakysanou smetanou, vavřín, černý pepř a hřebíček.

Průvodce krok za krokem :

  1. Chcete-li začít kopřivy nalít vařící vodu po dobu tří minut, aby se zbavili jeho strnulosti. Ponořte se do cedníku a nechte odstranit vlhkost. Na másle se nařeže a vaří 10 minut;
  2. Oloupejte a umyjte zeleninu. Nakrájejte mrkev a kořen petrželky na proužky a cibuli v malé kostce. V oleji smažte až do ruddy a pár minut před koncem dejte nasekanou cibuli;
  3. Přiveďte vývar k varu, přidejte sůl a koření. Poté tam alternativně posílejte další připravené ingredience. Vařte asi 10 minut;
  4. V tomto okamžiku se nasekané zelené listy a po dobu 5 min. dokud není připravený, vložte ho do polévky. Podáváme se zakysanou smetanou.

polévka se šťovíkem v pomalém hrnci

Dnes můžete vařit první kurzy nejen na sporáku, ale také pomocí pomalého vařiče. Chuť polévky se neliší od klasické metody vaření. Prostřednictvím použitíTechnika vaření je značně zjednodušena.

Pro tento recept je třeba připravit následující seznam produktů : poloviny slepičích třešní, 225 g šťovíku, 4 brambory, cibule, mrkev, 3 křepelčí vejce, zelení, koření a zakysanou smetanu.

Průvodce krok za krokem :

  1. Kuře omyjte v tekoucí vodě a nakrájejte na malé kousky. Zeleninová slupka a
    \ t kotleta: cibule - půlkruhy, brambory - nakrájené, mrkev - polokroužky;
  2. Vložte všechny přísady do houštiny multicooker, přidejte sůl a koření. Nalijte vodu a zavřete víko. Zvolte režim„Stew /Soup“a nastavte časovač na 1,5 hodiny;
  3. V této době připravte šťovík, který musí být promyt a vysušen. Odstraňte stonky a nakrájejte na jiné bylinky. 15 minut před koncem vaření poslat zeleninu do pomalého vařiče. Podáváme se zakysanou smetanou a vařenými polovinami vajec.

zelná polévka se šťovíkem

V předchozích verzích polévky se místo zelí používá šťovík a nyní se budeme snažit tyto ingredience kombinovat do jednoho pokrmu. Vařte takovou zdravou polévku pro svou rodinu.

Pro tento recept zelí zelí je třeba připravit následující produkty : 300 g krůty a zelí, 3 brambory, 3 litry vody, polovinu uzeného, ​​cibule, petrželku, 225 g šťovíku a soli.

Průvodce krok za krokem :

  1. První věc, kterou musíte udělat, je umýt maso a dát ho do pánve. Nalijte studenou vodu, dejte na sporák a přiveďte k varu. Vyjměte výslednou pěnu, vložte sůl a snižte teplotu. Vařte vývar na hodinu;
  2. Začneme připravovat zeleninu ze zelí, které by mělo být nasekané, a jemně nasekaný kopr s petrželkou. Brambory oloupejte a celé hlízy vložte do vývaru. Když se kapalina znovu vaří, vaří se 20 minut. a mash zeleniny s vidličkou. Poté poslat polévku, zelí a vařit dalších 5 minut;
  3. Nakrájejte šťovík, vložte do cedníku a nalijte na něj vařící vodu. Ihned poté je přeneste do pánve. Vařte ještě 15 minut;
  4. V této době nakrájenou cibuli nakrájejte na půlkruhy a smažte až do zlatohnědé barvy a poté do ní přidejte strouhanou mrkev. Zůstane smažit poslat v hrnci, sůl a vařit další 3 minuty.

zelná polévka s houbami

\ t

Další verze prvních jídel, které mají rádi jejich sytost. Houby dávají polévce jedinečnou chuť.

K přípravě připravte následující produkty : 0,5 g masa a špenátu, 225 g šťovíku a hub, 3 vejce, pár bobkových listů, cibule, 0,5 lžičky polévky. zakysanou smetanou, 2 lžíce. lžíce mouky a másla, jakož i kořeny, pepře a sůl.

Průvodce krok za krokem :

  1. Nejdříve vaříme vývar z masa. Nezapomeňte pravidelně odstraňovat pěnu. Samostatně několik minut vařte špenát a pak pomocí mixéru připravte bramborovou kaší;
  2. Pro opláchnutí v tekoucí vodě použijte třísek a nakrájejte na střední kousky. Oloupané cibule, houby a kořeny nakrájíme na malé kostky. V pánvi s hustou stěnou na másle smažte tyto přísady, přidejte mouku, promíchejte a vařte další 3 minuty;
  3. Přidejte pyréšpenát a masový vývar. Položte koření a vařte 7 minut. Pošlete polévku, kousky masa do polévky, vařte ještě pár minut a vyjměte ze sporáku. Podáváme s vejci a zakysanou smetanou.

Jak vidíte, existuje mnoho variant zelených polévek, které si každý může vařit. Chutné jídlo osloví mnoho díky své chuti a lehkosti. Vařte v rozkoši.