Různé způsoby vaření semen v troubě

Dnes, v téměř každém obchodě, můžete si koupit smažená slunečnicová semena, as různými přísadami a příchutěmi. Přes toto, mnoho pokračovat smažit slunečnicová semena na jejich vlastní. Existují různé způsoby, jak vařit zrna: v troubě, v pánvi, v mikrovlnné troubě, atd. Nejen slunečnicová semena, ale dýně jsou také populární.

Jak pečená semena se solí v troubě?

Existuje poměrně málo obdivovatelů přesně solených zrn. Kromě soli a semen, budete muset mít plech a vodu.

Podrobný návod k pečení semen v peci :

  • Doporučuje se používat semena střední velikosti. Chcete-li začít, měli by být umýváni v tekoucí vodě, dříve umístěné v cedníku. Je důležité odstranit všechny nečistoty;
  • Pečicí plech dobře ohřejte. Můžete použít litinovou pánev. Dejte semena, přidejte sůl a promíchejte. Plech na pečení posílejte do trouby. Můžete odkapávat trochu oleje;
  • Nalijte 0,5 st. voda tak, že zrna jsou dušená a mírně oteklá. Vařte asi 10 minut. Když se voda odpaří, semena začnou praskat;
  • Je důležité neustále zasahovat a když se objeví příjemné aroma, zkuste to tak, aby nepřevařené. Lepší o něco dříve, než se dostanou do jádra. Nenechávejte dlouho v plechu, protože mohou hořet. Pokud jsou semena dobře připravena, pak se skořápka snadno oddělí.

Existuje další recept na vaření semen v peci. Doporučuje se předložit obilí do misky a nalijte je vodou. Pokud jsou semena důkladně namočena ve vodě, nebudou během smažení vysychat. Do kapaliny se doporučuje přidat 0,5 tbsp. sůl a dobře promíchejte. Nechte přes noc.

Pro urychlení procesu byste měli dát vše na minimální oheň a vařit hodinu. Poté, co jste vypustili vodu, vysajte semena ubrouskem.

Nyní pojďme zjistit, jakou teplotu pečeme semena v troubě. Ideální teplota je 150 stupňů. Zakryjte plech s pergamenovým papírem a vložte semena do jedné vrstvy. Je důležité vědět, kolik pražených semen pečete v troubě tak, aby byly chutné.

Vše záleží na velikosti a rozmanitosti semen, ale v průměru trvá tento proces 30-40 minut. Měly by se změnit na zlatohnědou. Je důležité občas se hýbat, aby nic nespal.

Jak smažit semena bez skořápky?

Mnoho lidí upřednostňuje použití již očištěných zrn a používají se také k vaření různých pokrmů. Proces smažení je podobný předchozí verzi, s výjimkou několika okamžiků.

Aby se vařila semena v peci podle tohoto receptu, rozdělte proces na stupně :

  • Na začátek vložte semena slunečnicových semenCedník a opláchněte je v tekoucí vodě, která se zbaví drobných nečistot a nečistot. Zloupejte zrna;
  • Vezměte plech, zakryjte ho pergamenovým papírem a troubu ohřejte na 150 stupňů;
  • Vložte zrna do jedné vrstvy a lépe, pokud se navzájem nedotýkají.

Vložte pánev do trouby. Nyní pojďme zjistit, kolik vařit semena v troubě - optimální doba je 35 minut. Míchejte pravidelně, aby se vše vařilo rovnoměrně.

Jaký druh koření lze použít pro semena?

Je možné vařit zrna nejen se solí, ale také s jinými přísadami, které dávají původní chuť a chuť. Slunečnicová semínka mohou být konzumována okamžitě, ale také do salátů, různých pečiv apod.

Zvažte nejoblíbenější možnosti :

  • Chcete-li připravit pikantní a nasládlá semena, kombinovat 3 lžíce. lžíce hnědého cukru, 1 polévková lžíce. lžíce chilli, 1 čajová lžička práškového kmínu, 0,5 lžičky skořice a kajenského pepře, špetka mletých hřebíček, 3/4 lžičky soli a tolik suchších chilli. Smíchejte semena s předem poraženým vaječným bílkem, přidejte koření a vše dobře promíchejte;
  • Aby se zrna z ranče, je třeba připojit 3 lžíce. lžíce předem rozpuštěného másla s 1,5 lžíce. Lžíce ranč omáčkou směs. Vše dobře promíchejte a pak smažte obvyklým způsobem;
  • Můžete vyrobit limetková zrna, která jsou ideální pro první kurzy, nudle a saláty. Připravte si marinádu, která se připojí: 2 lžíce. lžíce limetkové šťávya sójová omáčka, 1 lžička agávového sirupu a 0,5 lžičky mletého červeného a černého pepře a stejné množství olivového oleje. Marinovaná surová semena smíchejte a smažte;
  • Pokud chcete vařit něco sladkého, můžete použít med. Získejte perfektní svačinu. Při minimálním teple, a nejlépe na parní lázni, roztavte 3 lžíce. lžíce medu. Potom přidejte 1,5 lžičky slunečnicového oleje a 0,5 lžičky soli. Přidejte zrna, zamíchejte a smažte.
  • Slunečnicová semínka můžete vařit se solí a octem. Chcete-li začít, připojte 1 polévková lžíce. lžíce octa jablečného octa a 1 lžička soli. Míchejte ve směsi a ponořte semena, a pak smažit;
  • Další sladká volba s použitím skořice. Smíchejte 0,5 lžičky skořice, kokosového oleje a umělého sladidla. Opět ponořte semena a smažit.

Lze použít i jiné koření a přísady. Semena jsou velmi chutná v čokoládě.

Jak vařit dýňová semínka v troubě?

Dýňová semínka je nejen chutná, ale také velmi užitečná. Nejprve je třeba odstranit vnitřek se semeny. Oddělte maso, vložte semena do cedníku a dobře je opláchněte v tekoucí vodě.

Poté umístěte dýňová semínka do dobře osolené vody a nechte několik dní. Pak je odstraňte a umyjte papírovým ručníkem.

V případě potřeby lze semena smíchat s různými kořením. Rozložte je na plech v jedné vrstvě a vložte do předehřáté trouby. Tepelný proceszpracování je asi 10 min. Připravenost je indikována hnědou barvou slupky. Klikněte do potěšení.

Teď už víš nejen to, jak pečená semínka v troubě, ale také to, jak je udělat ještě chutnější a originální. Experimentujte s kořením a získejte nové možnosti.