Růžový losos v troubě se smetanovou omáčkou

Růžový losos patří k lososovým druhům, proto apeluje na mnoho lidí, dokonce i na ty, kteří jsou v pohodě na mořské plody. Překvapivě není na světě tolik fanoušků ryb. V podstatě je jemně ošetřena na východě, kde je hlavní složkou téměř v každém pokrmu. Mezi Evropany milují mořské plody v Itálii, Norsku a Švédsku.

Slované to vnímají na svém stole mnohem lhostejněji a velmi marně. Ryby, zejména moře, mají díky své bohaté vitamínové kompozici řadu cenných vlastností. A pokud ho pečete v troubě, přidáte k masu nejjemnější smetanovou omáčku, získáte skutečný lahodný, který dokáže dobýt jakýkoli důmyslný gurmán!

Výhody růžového lososa

\ t

Ryby rodu lososovité, zvané růžový losos, nejsou velké. Možná proto, že žije jen několik let. Jeho maso je nasyceno velmi cenným a vzácným prvkem - polynenasycenou mastnou kyselinou Omega 3, o které všichni vědí o blahodárných vlastnostech. Tato látka spolehlivě chrání naše tkáně a buňky před škodlivými účinky, chrání před předčasným stárnutím a destrukcí.

Kromě toho se množství minerálů koncentruje v rybí buničině, včetně zinku, kobaltu, molybdenu, fluoru, mědi, fosforu, jodu, zinku, železa, sodíku a síry.

Odvětšina z nich víme jen povrchně, mezitím jsou životně důležitá pro zdraví těla.

Pravidelná konzumace ryb v potravinách může posílit kostní aparát, stimulovat imunitní funkce, udržet optimální rovnováhu vody a soli, regulovat činnost žláz s vnitřní sekrecí a normalizovat procesy tvorby krve a krevního oběhu.

Obsah kalorií v rybách není příliš velký, jeho mezní hodnota se pohybuje v rozmezí 150-170 kcal na 100 g. Proto může být během diety bezpečně konzumován. Jeho živiny jsou navíc přímo zapojeny do metabolických procesů, zejména do metabolismu tuků, což příznivě ovlivňuje kontury těla. Růžový losos vám pomůže zlepšit vaše zdraví a výrazně prodloužit mladost.

Správný výběr růžového lososa

\ t

Bohužel, nákup čerstvých ryb ulovených doslova před hodinou na jihu a
téměř nemožné. Pokud tedy nežijete v Dálném

Východ, budete muset koupit zmrazený produkt. Růžový losos se často prodává v předřezané formě a pro vaření je snazší - nemusíte rybu dlouho čistit a likvidovat její odpad.

Na druhé straně je však možné podrobně zkoumat celé jatečně upravené tělo, pokud jde o jakost a čerstvost, ale nikoli hrudkovité maso.

Rybí filé by měly být růžové nebo načervenalé, ale nikoli bílé. Váhy jsou stříbřité, lesklé a hladké, bez vyboulení, uzlů a skvrn. Vůně stale ryb nemusí říkat -zde si budete moci vybrat bez naší pomoci.

Pamatujte - sezóna růžového lososa je v polovině léta a trvá do začátku podzimu. Proto, pokud v zimě nebo na jaře se vám ukáže, že ryby ležící na pultu prakticky opustil hák, ujistěte se, že jste podvedeni.

Jednoduchý recept na růžový losos ve smetanové omáčce

Budete potřebovat:

  1. Filet z růžového lososa - 400 g;
  2. Krém s obsahem tuku 20% - 400 ml;
  3. sušené byliny nebo zelené;
  4. Koření a koření - podle chuti.

Návod:

  • Filet z růžového lososa se tradičně prodává ve vyčištěné a řezané formě, takže od vás nebude vyžadována žádná manipulace. Stačí rybu důkladně opláchnout a rozřezat na porce. Každý z nich se podle svého uvážení třepe solí a kořením a ponechá si po dobu 15 minut stranou;
  • Mezitím připravte smetanovou omáčku, díky které se červené ryby stanou neuvěřitelně jemné, šťavnaté a měkké. K tomu, nalijte do hluboké nádoby tekutý krém, koření je s kořením a kořením na váš vkus, posypeme 2 lžičky. suché zelení. Směs důkladně rozšlehejte šlehačkou nebo vidličkou;
  • Pečicí plech namažte máslem nebo rostlinným olejem. Předehřejte troubu na 170 stupňů;
  • Rozložte kousky filé na plech tak, aby mezi nimi byl malý prostor;
  • Nalijte omáčku na ryby tak, aby její povrch byl sotva viditelný. Pokud připravená omáčka nestačí, nalijte do ní více smetany nebo mléka. V extrémních případech můžete udělatvařená voda;
  • Po dobu jedné hodiny odešlete misku do trouby, aby nedošlo k vysušení růžového lososa. Vaše úžasně voňavé a vzdušné jídlo je připraveno! Můžete ji podávat s jakoukoliv přílohou, ale nejvíce harmonicky se kombinuje s divokou nebo hnědou rýží. Zdobíme porcí oliv, plátek citronu a snítkou čerstvých zelení.

Alternativa: růžový losos v kyselé smetanové omáčce se sýrem

\ t

Další recept pro milovníky jemných mléčných obvazů na pečení. Zde pikantní jídlo přidá další sýr. Upřednostňují tvrdé a ostré odrůdy, ideálně slavný italský “ parmezán ”.

Budete mít ne tak snadné jídlo jako v prvním případě, ale v této variantě může být bezpečně sloužena jako centrální na slavnostním stole. Růžová zlatá kůra pokrývající šťavnaté červené ryby nezanechá lhostejné ani ty nejnáročnější hosty!

Budete potřebovat:

  • Filet z růžového lososa - 1 kg;
  • Zakysaná smetana 15–20% tuku - 1 plechovka;
  • Tvrdý sýr (nejlépe ostrý) - 200 g;
  • Rostlinný olej - podle chuti;
  • Čerstvě mleté ​​nové koření - podle chuti;
  • Koření a koření podle chuti.

Návod:

  • Připravte rybí filé - oloupejte, opláchněte, osušte a nakrájejte na porce;
  • Pečicí plech promažte a pak na něj ihned položte ryby. Je žádoucí mít hustou vrstvu tak, aby mezi díly byl minimální prostor;
  • Vezměte omáčku. Za tímto účelem umístěte zakysanou smetanu do malé hluboké desky a vložte do nídostatek koření. Zvláštní pozornost věnujte suchému nebo čerstvému ​​kopru - bude to trvat nejméně 2 lžíce. Míchejte omáčku šlehačkou, vidličkou nebo mixérem, aby se vytvořila homogenní, vodnatá směs;
  • Nalijte ryby přes omáčku tak, aby zcela zakryla povrch zaoblení. Předehřejte troubu na 180-190 stupňů. Posílejte ryby v troubě na 35-40 minut. Po dobu 5-7 minut až do vaření, posypeme spoustou ryb strouhaným sýrem. Podáváme s bramborovou kaší s mlékem nebo pikantní rýží.

Jsme si jisti, že vás tento malý mořský obyvatel jistě dobije. Pomocí našich receptů přidejte přísady podle svého vlastního vkusu.

To platí zejména pro koření. Můžete také pre-marinovat ryby ve voňavém oleji nebo sójové omáčce, pokud takové možnosti podle svého vkusu. Vychutnejte si pochoutku a vychutnejte si jídlo!