Rychlé jídlo ve spěchu: naučit se dělat rajské sendviče

Sendviče jsou nejjednodušší a cenově dostupné občerstvení, které lze připravit za použití různých složek. Můžete jim sloužit studené i teplé. Existuje obrovské množství receptů, které zvládne i dítě. Chutné sendviče mohou být nejen připraveny na jakékoli jídlo nebo na dovolenou, ale také dány dětem ve škole a přijaty s sebou do práce.

Recept na sendviče s rajčaty, česnekem a sýrem

Původní svačina nejenže rozšíří denní menu, ale také ozdobí jakýkoliv sváteční stůl. Další významnou výhodou - použité výrobky jsou levné a proces vaření netrvá dlouho.

Při vaření vezměte následující soubor produktů : 8 plátků chleba, 125 g tvrdého sýra, 2 stroužky česneku, 2 rajčata, 150 g majonézy a spoustu zelení.

Postup fázového vaření :

  • Plátky chleba položte na suchý plech a odešlete do trouby, která musí být předehřátá na 180 stupňů předem. Formovatpěkná zlatá kůra, kterou musíte strávit asi 10 minut;
  • Sýr nasypeme na střední a česnek na jemném struhadle. Zkombinujte tyto 2 složky a přidejte majonézu. Vše dobře promíchejte, abyste vytvořili jednotnou omáčku. Nakrájejte rajčata na malé kroužky nebo plátky;
  • Na každý toast položte omáčku v rovnoměrné vrstvě asi 3 mm. Top s plátkem rajčat, solí a ozdobíme zelení. Originální a slané občerstvení je připraveno.

Recept na sendviče z horkých rajčat a sýrů

\ t

Teplé občerstvení je velmi chutné a uspokojivé. Je ideální pro snídani, stejně jako svačinu. Recept je tak jednoduchý, že si s ním můžete poradit bez větších obtíží.

Při vaření vezměte následující výrobky : 2 plátky bagety, rajče, 8 g másla, plátek česneku, sůl, pepř, 25 g tvrdého sýra a zelení.

Postup fázového vaření :

  • Namažte bagetu máslem a nahoře položte několik plátků rajčete. Sůl trochu nahoře. Dejte trochu nakrájeného česneku a posypte pepřem. Nasaďte na něj vrstvu sýra;
  • Nasaďte polotovary na plech na pečení pokrytý pergamenem a odešlete do trouby, která musí být předehřátá na 180 stupňů po dobu 15 minut. Podáváme s nasekanou zelení.

Horká pizza z rajčat a sýrových sendvičů

Nemáte-li čas se s těstem pokazit, můžete použít tento recept, který vám umožní připravit jednoduché a chutné jídlo, velmi podobné pizze. Pokud chcete, můžetePřidejte přísady s vařeným kuřecím masem nebo klobásou.

Pro tento recept byste měli užívat tyto produkty : hlavu česneku, olivový olej, 4 kousky bochníku, 8 plátků rajčat, 0,5 lžičky soli a mletého pepře a dalších 0,5 lžičky. měkký sýr, 1 polévková lžíce. lžíce sušených oregano a 1,5 lžíce. nakrájený tvrdý sýr.

Postup fázového vaření :

  • Vezměte list fólie, vložte česnek do středu a nalijte na něj 3 čajové lžičky oleje. Zabalte hrany nahoru, abyste získali takzvané pouzdro. Pošlete do trouby, která musí být zahřátá na 180 stupňů, a pečte 25 minut. Po čase ochlaďte, vyjměte pečené plátky a vše rozmačkejte do pasty;
  • Plátky chleba položte pevně do pekáčku. Posypeme olejem a rovnoměrně rozložíme česnekovou pastu. Je na čase, aby se nahoře daly plátky rajčat a soli a pepře;
  • Na každé rajče položte lžíci měkkého sýra a posypte oreganem. Zůstane ležet nad rozřezaným tvrdým sýrem. Formulář odešlete do trouby a vařte 25 minut. Podávejte horké.

Recept na šproty a sendviče z rajčat

\ t

Sprats jsou nejoblíbenější konzervované potraviny používané k výrobě občerstvení. Sendviče jsou čerstvé a šťavnaté a stojí za povšimnutí jejich nízkého obsahu tuku.

Pro vaření budete potřebovat následující produkty : půl bochníku bílého chleba, plechovku šproty, majonézu, 3 malé stroužky česneku, rajčat a petrželky.

Postup fázového vaření :

  • Rajčata umyjte a nakrájejte na tenké kroužky. Přeskočte loupaný česnek přes lis, a pak ho smíchejte s majonézou;
  • Plátky nakrájejte omáčkou a posypte nasekanou zelení. Odstraňte šproty z nádoby a po určitou dobu nechte odstranit přebytečný olej. Na každý kus vložte 2 ryby a nahoře položte kruh rajčete. Chutné občerstvení je připraveno.

Jak udělat sendviče z rajčat a krevet?

Tento recept vám umožní udělat si vynikající svačinu, která bude zdobit slavnostní stůl, a to může také být podáván u bufetu stolu. Pokud se použijí zmrazené krevety, musí se nejprve vyjmout z mrazničky a nechat při pokojové teplotě.

Pro tento recept byste měli připravit následující sadu výrobků : 300 g chleba, 2 lžíce. lžíce majonézy, 155 g krevety, 2 rajčata a tolik okurek, a dokonce i zelené.

Postup fázového vaření :

  • Oloupejte krevety, nezapomeňte odstranit střevo. Poté je odešlete do vroucí vody a vařte 3 minuty;
  • Oloupaný česnek jemně nakrájejte a smíchejte s majonézou. Nakrájejte zeleninu na tenké plátky. Plátky chleba potřísněné připravenou omáčkou, rozložíme rajčata, okurky a umístíme pár krevet na vrchol. Zdobíme petrželkou a podáváme.

Recept na sendviče s rajčaty, česnekem a lilky

Pro mnoho lidí bude tato možnost občerstvení nečekaná, ale věřte mi, kombinace pečeného lilku a rajčatpřinese nepřekonatelný výsledek. Toto jídlo je ideální pro léto, kdy je čerstvá zelenina snadno dostupná.

Pro vaření vezměte následující produkty : lilek, rajče, 2 stroužky česneku, italské bylinky, rostlinný olej, bochník chleba, listy bazalky a sůl.

Postup fázového vaření :

  • Můžete nakrájet lilek sami nebo požádat ostatní členy rodiny, aby to udělali. V tomto okamžiku si vezměte plech a namažte ho máslem. Položte přijaté kroužky a odešlete do předehřáté trouby po dobu 10 minut. Po čase vyjměte, otočte a vařte po stejnou dobu. Jako výsledek, lilek by měl dostat zlatou barvu;
  • Projděte česnek lisem, přidejte bylinky, sůl a vše rozmačkejte. Nakrájejte rajče na plátky, položte je na vymaštěný plech a nahoře připravte připravenou směs. Pečeme v troubě 7 minut;
  • Pro výrobu toastů jednoduše nakrájejte bochník na malé plátky a smažte je ve vyhřívané suché pánvi na obou stranách až do růžové. Poté je na každé straně potřete stroužkem česneku;
  • Nasaďte plátky lilku na připravené toasty a rajčata nahoře. Zdobíme listy bazalky.

Jak vyrobit sendviče z rajčat a klobás?

Mnoho lidí dává přednost klobásovým předkrmům, protože je nejen chutné, ale také velmi uspokojivé. Počet složek se vypočítá pro 2 porce. Tyto sendviče lze připravit za 15 minut.

Pro tento recept byste měli připravit takový receptsada výrobků : 125 g chleba a klobásy, 2 rajčata, 65 g tvrdého sýra, 3 lžičky majonézy a petrželky.

Postup fázového vaření :

  • Očistěte klobásu a nakrájejte na malé kostky nebo nasekávejte. Umytá rajčata také nakrájíme na kostičky;
  • V hluboké misce smíchejte klobásu, rajčata, strouhaný sýr, nakrájenou zeleninu a posílejte majonézu. Vše smíchejte, přidejte sůl a koření;
  • Vezměte plech a dejte na něj 4 plátky chleba. Na každou z nich dejte připravenou směs a rovnoměrně rozložte. Vložte do trouby, která musí být zahřívána na 200 stupňů, po dobu 5 minut. Podáváme s nasekanou zelení.

Všechny recepty předkrmů, o nichž pojednává tato publikace, jsou jednoduché a děti do procesu vaření můžete nalákat. Experimentujte se složením použitých složek, získávejte nové a originální možnosti.