Salát s mrkví a sušenkami

Když chcete něco pikantní a pikantní a časově náročná příprava je mimo moc, skutečná " polotovary " přicházejí k naší pomoci. Salát s hotovými sušenkami a korejskou mrkví získává v naší zemi stále větší popularitu. Připravuje se jako "povzbuzující" svačina pro slavnostní stůl a také jako prvek příloh pro rodinnou večeři.

Slané krutony dávají misce rafinovanou, poněkud „ uzenou “ příchuť a mrkev z ní činí kořeněnou a křupavou.

Pokud nechcete přidávat takové komponenty a dáváte přednost tomu, aby se jídlo stalo ze „ A “ až „ I “, také to pro vás neznamená mnoho úsilí a úsilí.

Je dostačující udělat slabé, ostré průchody mrkve a krutony z bílého chleba vyschnout vlastníma rukama.

Tipy pro kulinářské průzkumníky

\ t

Pokud se rozhodnete udělat tento salát poprvé, budete se divit, které složky ho mohou doplnit. Ve skutečnosti je salát miskou “ všestranně odpouštějící ” a do ní můžete vložit všechno, po čem touží vaše srdce. Pokud se tedy ve výše uvedeném receptu intuitivně cítíte, je zde nedostatek produktu, který osobně milujete - přidejte jej do základního složení!

V rusky mluvících zemích jsou saláty všude.ochucené majonézou. Západ je v tomto smyslu velmi odlišný od nás. Nejen, že Evropané připravují studené předkrmy přesně podle receptu, téměř nikdy od nich neodstupují, pro každý salát znamenají „ vlastní omáčku “, což dává pokrmu pozoruhodnou originalitu.

Někdy může být název salátu identifikován pouze obsahem jeho obvazu. Mimochodem, některé omáčky mají stejný název jako jídlo. Prvním příkladem je salát " Caesar " a omáčka se stejným názvem.

Pokud jde o pikantní salát s mrkví a sušenkami, doporučujeme také, abyste se neomezovali na banální majonézu nebo hotový zubní kámen prodávaný na policích supermarketu. Zlepšit a aktivovat vlastní kreativní žíly!

Věřte mi, že z ní bude mít prospěch hotový pokrm. Pro tipy, můžete kontaktovat Jamie Oliver, autor mnoha knih o vaření.

Zkušené ženy v domácnosti argumentují, že tankování za jeho recepty vyšlo právě zrušeno.

Když děláte pikantní salát, můžete do něj dát maso pro větší šťavnatost a výživu. Zvláště vhodné zde budou různé druhy uzeného masa. Ti, kteří dodržují dietu z estetických důvodů, mohou nahradit uzené maso běžným vařeným prsem.

Aby se vytvořila skutečně jedinečná chuť, doporučuje se „ zředit “ sladké přísady sladkým produktem. Nejlepší možností je konzervovaná kukuřice, ale některé ženy ji raději nahrazují šťavnatým masem čerstvého jablka.

36) "Nezávislý" salát se strouhankou a mrkví
\ t

Budete potřebovat:

  • Bílý chléb nebo jakékoli slané pečivo;
  • Čerstvá mrkev - 2 kusy;
  • Cibulová žárovka - 1 hlava;
  • česnek - 4-5 hřebíček;
  • Majonéza, zubní kámen nebo smetanová omáčka - podle chuti;
  • Koření a koření podle chuti.

Návod:

  • Make sušenky. Za tímto účelem nakrájejte chléb nebo dužinu muffinu na malé kostky a smažte je na pánvi v minimálním množství másla až do růžové. Chléb můžete sušit v troubě - pak budou sušenky ještě chutnější a jemnější;
  • Cibuli jemně rozřezejte;
  • Oloupeme a umyjeme mrkev a pak je strouháme na střední struhadlo. V ideálním případě, pokud máte drtič doma pro korejskou mrkev;
  • Cibuli rozprostřete v malém množství másla nebo rostlinného oleje až do zlatohnědé barvy;
  • Zašlete na něj mrkev a drtěte česnek ve stejné nádobě. Smíchejte všechny ingredience intenzivně s sebou, ochucte solí a pepřem (ideálně - červená zem), přidejte své oblíbené koření podle svého vkusu;
  • Když bude zazharka připravena, ochlaďte ji a pošlete ji do lednice, smíchané se sušenkami. Snažte se tam 10 minut stát. Nakonec ochutnejte salát s vybranou omáčkou, ozdobte a podávejte.

Výživný karuselový salát

Budete potřebovat:

  • Konzervovaná kukuřice - ½ standardní plechovky;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Mrkev v korejském stylu - 250 g;
  • Uzená kuřecí prsa - 200 g;
  • Sušenky - 1 balení (je lepší vzít si ho se solí nebo neutrálním kořením, aby nedošlo k přerušení chuti hlavních složek).

Návod:

  • Rozdrtíme cibuli a nalijeme na ni vroucí vodou. Mezitím připravte korejskou mrkev (pokud to uděláte sami, jasně dodržujte tradiční recepturu);
  • Přidejte cibuli do mrkve, poté vypusťte kapalinu z kukuřice a připojte ji k dostupným složkám;
  • Uzený filet nakrájejte na malé kousky a pošlete na salát;
  • Okamžitě před podáváním ochutnejte salát s majonézou nebo jinou omáčkou dle vlastního uvážení. Přidejte sušenky. Podáváme chlazené zdobením ořechy nebo sezamovými semínky.

Salát z mořských plodů s chobotnice, mrkví a krutony

Budete potřebovat:

  • chobotnice Dálného východu, zmrazená - 600 g;
  • Korejská mrkev - 350 g;
  • sušenky - 1 sáček;
  • Sójová omáčka - 4 lžičky L.;
  • ocet 70% - 1 lžička;
  • Cibulová žárovka - 1 velká hlava;
  • Stroužky česneku - 4;
  • Zušlechťování podle chuti;
  • Koření a koření - podle chuti.

Návod:

  • Chobotnici důkladně vyčistěte, celý odpad zlikvidujte a film zcela odstraňte. Vařte několik minut. Pak nakrájíme na tenké proužky a namočíme půl hodiny v sojové omáčce;
  • Posypeme mrkví octem, otřete si ruce a vytlačte přebytečnou kapalinu;
  • Cibuli nakrájejte na půlkruhy a smažte na másle na středním ohni až do zlatavě hnědé;
  • Smíchejte chobotnice s mrkví, poté, co byl česnek rozdrcen do hmoty pomocí lisu. Salát osolte a pepřte;
  • Do nádoby přidejte teplý olej s cibulí, promíchejte, přidejte sušenky a naplňte svou oblíbenou omáčkou. Svačinu podávejte ihned po vaření, ale je lepší nechat ji stát v chladničce až 3 hodiny.

Mrkvový salát s krekry přesně svádí vaši domácnost svým nepopsatelným aroma a pikantní kůrou. A vy - ušetříte čas a úsilí na přípravu. Buďte plně a spokojeni s jídlem!