Salát se zelím a kukuřicí

Vzpomínáte si na rozšířené novoroční občerstvení, které se nazývalo "prezidentský" salát? To zahrnovalo krabí tyčinky, kukuřici a zelí. Namísto toho druhého, někteří dávali přednost vařené rýži, protože je výživnější. Žádná složka však nemůže nahradit čerstvost, harmonii a vůni kombinace kukuřice s křupavým zelím! A je možné doplnit takové užitečné a chutné " tandemové""cokoliv od smaženého kuřecího filé až po krevety a další"plazy moře . "

Křupavá léčba - chutná a zdravá

Pokud se rozhodnete vařit křupavý salát s jemnou sladkou poznámkou pro rodinnou večeři nebo tradiční hostinu, ujistěte se, že máte všechny ingredience předem.

Na toto občerstvení se hodí jak bílé zelí, tak pekingské zelí.

Druhá možnost bude ještě šťavnatější a čerstvější. Chcete-li dát svačinu pikantní aromatickou chuť, můžete přidat drcené zelené cibule. Zlepšení s nutričními ingrediencemi - může to být cokoliv, není vůbec nutné dodržovat standardní recept s krabími tyčinkami. Skuteční labužníci je mohou nahradit mušlemi, krevetami nebo přirozeným krabím masem.

Pokud plánujete něco podobného "Italská večeře“, salát by měl být ochucený konzervovaným tuňákem.

Vyberte si filet ve vlastní šťávě nebo s mírným přídavkem oleje - výrobek by neměl být příliš tlustý a těžký, protože studená svačina má pojetí lehkosti.

Krása salátu s kukuřicí a zelím je taková, že netrvá dlouho. Svačinka bude zároveň plnohodnotným doplňkem obvyklého rodinného jídla nebo slavnostního stolu. Takový pokrm lze připravit kdykoliv v průběhu roku, zatímco jeho lehkost a svěžest vám připomene slunečné léto a duhové jaro.

Samozřejmě, že salát vám přinese nějaké výhody. Zelí obohatí salát o množství vitamínů, stopových prvků a organických kyselin, posílí váš imunitní systém díky nejvyšší koncentraci vitamínu C a zlepší práci trávicího systému.

Kukuřice normalizuje práci střev, pomáhá vyrovnat se s blues, zlepší stav kůže a vlasů v zimě nebo na podzim, kdy je to zvláště nutné.

Zelný salát s kukuřicí je dietním pokrmem, proto se doporučuje pro ženy, které se dobře stravují nebo konzumují. Kukuřice v salátu může být čerstvá i konzervovaná. Druhá možnost je však z hlediska chuti stále přijatelnější.

Salát mořského větru

\ t

Budete potřebovat:

  • Čerstvé bílé zelí - 1/2 malé zelí;
  • Kukuřice konzervovaná - 1 plechovka;
  • Krabí tyčinky - 150-200 g(je možné nahradit vařeným krabím masem ve stejném množství);
  • Čerstvá okurka - 1-2 kusy;
  • Majonéza, přírodní jogurt nebo sýrová omáčka - 100 g;
  • Petržel - podle chuti;
  • Zelená cibule - 2-3 peří;
  • Koření a koření podle chuti.

Návod:

  • Řezané zelí, oloupejte okurky a nakrájejte na malé kostky;
  • Krabí maso vaříme a nakrájíme na malé kousky. Použijete-li krabí tyčinky, postupujte následovně: rozřízněte je podélně a poté nakrájejte na kostičky;
  • Nakrájejte petrželku (lze použít kopr, ale není žádoucí) a zelenou cibuli;
  • Nezapomeňte vypustit kukuřici;
  • Smíchejte všechny přísady dohromady, sůl a pepř, přidejte zelení a sezónu s vybranou omáčkou. Opět jemně brousíme a podáváme ke stolu, předem zdobené každou částí větviček zelených a sezamových semínek.

Vitamínový koktejl se zelím a kukuřicí

\ t

Budete potřebovat:

  • Pekingské zelí - 1 hlava;
  • Konzervovaná kukuřice - 1 plechovka;
  • Ředkvičky - 3 - 4 ks;
  • Čerstvá mrkev - 1 kus;
  • Červená cibule - ½ hlavy;
  • Česnek - 1-2 stroužky;
  • Rajčata - 1 kus;
  • Okurka - 1 kus;
  • Přírodní jogurt na obvaz - 3-5 st.
  • Čerstvě vymačkaná citronová šťáva - 1 polévková lžíce.
  • Zelení (nejlépe petržel) - podle chuti;
  • Koření a koření podle chuti.

Návod:

  • Rozdrcený jemně promytýČínské zelí;
  • Vařte v rajčatech a slupce. Nakrájíme na malé půlky;
  • Oloupeme okurku, nakrájíme na malé kostky. Připravte si čerstvou mrkev a strouhejte je na hrubém struhadle;
  • Ředkvičky v tenkých vrstvách;
  • Nakrájejte červenou cibulkou ostrým nožem, udělejte to samé se zelení;
  • Rozdrcení česneku. Vypusťte kukuřici;
  • Kombinujte všechny hlavní složky v následujícím pořadí: zelí, kukuřice, mrkev, okurka, rajče, cibule a česnek. Skořejte misku s vaším oblíbeným kořením, nezapomeňte sůl a pepř. Přidejte salát na kousky, nasypte citronovou šťávu a jogurt. Důkladně promíchejte a podávejte. Tento salát je nezbytný pro silnou imunitu v zimní sezóně!

Salát Alla Italiano s tuňákem, zelím nebo kukuřicí

Budete potřebovat:

  • Kukuřice konzervovaná v konzervách - 1 plechovka;
  • Růžičková kapusta - 5 hlav (můžete nahradit Savoje ve výši 1/2 hlavy);
  • Filet z tuňáka ve vlastní šťávě - 1 banka;
  • Cherry rajčata - 4 kusy;
  • Olivové olivy - 7 kusů;
  • Parmazán - 75 g;
  • Přírodní jogurt k oblékání - 3-4 st.
  • Čerstvě vymačkaná citronová šťáva - 1 polévková lžíce.
  • Kmín, suché oregano - podle chuti;
  • Čerstvá bazalka - podle chuti;
  • Petržel - podle chuti;
  • Koření - podle chuti.

Návod:

  • Růžičková kapusta a cherry rajčata nakrájená na čtvrtiny. Pokud používáte savoy zelí,nakrájejte to tak, jak by to bylo běžné bílé vlasy;
  • Volně konzervovaná kukuřice a tuňák z tekutin. Mash ryby lehce vidličkou;
  • Olivy se promyjí a nařežou na poloviny;
  • Parmazán se nastrouhá na jemném struhadle;
  • Chop greeny. Je velmi žádoucí používat bazalku, ale pokud se vám nelíbí, vezměte petržel nebo koriandr. Italové nepoužívají kopr;
  • Smíchejte složky společně v následujícím pořadí: zelí, rajčata, kukuřice, tuňák, olivy, parmazán. Přidejte kmín a suché oregano (může být rozmarýn). Sůl a pepř. Salát ochutíme jogurtem smíchaným s citronovou šťávou;
  • Pokud je duše velmi „ žádána “, tento salát může být doplněn vařenými křepelčími vejci. Mimochodem, oni mohou ozdobit to, když slouží, kombinovat s listy bazalky a celé olivy.

Přesvědčte se sami - zelný salát s kukuřicí je neuvěřitelně chutný a velmi zdravý. Představte si, improvizujte a vytvořte, přidejte do misky své oblíbené ingredience a možná brzy s námi můžete sdílet vynikající recept. Bon appetit!