Salát z tresčích jater

Jednou z pochoutek dob sovětského kapitalismu byla játra tresky. Mohli si to dovolit jen bohatší, bohatší lidé. Pak věděli, jaký je užitečný produkt. V dnešní době si každý může koupit tresčí játra v obchodech. Příležitost je tam, ale vzhledem k velké rozmanitosti produktů, jen málo lidí ví o jeho vlastnostech.

Užitečné vlastnosti tresčích jater

\ t

Ryby tresky obecné žijí v Atlantském oceánu. Roste z 0,6 m na 1,8 m. V uplynulém tisíciletí to bylo velmi, ale dnes se počet těchto velkých ryb snížil. Treska se dodává do naší země ve formě zmrazených nebo konzervovaných výrobků.

Ryby tresky je vynikající stolní ryba, která má chutné, výživné, šťavnaté maso, a co je nejdůležitější, neobsahuje malé kosti. Její játra jsou nejcennější částí. Odborníci na výživu doporučují pravidelně jíst tuto užitečnou pochoutku.

Samotné játra obsahují vitaminy A, D, B, E a užitečné stopové prvky: vápník, fosfor, zinek, hořčík, sodík, draslík, jod, měď a železo. Vitamin A je zodpovědný za imunitní systém a chrání celé tělo. Podporuje také růst, regeneraci tkání, zajišťuje pružnost pokožky a vlasů.

Vitamin B se podílí na distribuci energie.Normalizuje dýchání tkání, vizuální funkce těla. Podporuje duševní, emocionální zdraví. Vitamín B a E mají antioxidační vlastnosti. Vitamin D absorbuje vápník v těle, pomáhá růst a posilování kostní tkáně. V játrech nestačí samotný vápník, ale spolu s vitaminem D zvyšuje potřebnou rychlost.

Lidé, kteří mají vysoký fyzický a duševní stres, by měli rozhodně jíst játra tresky. Zvláště těhotné a kojící maminky, protože dítě dostává svým tělem všechny živiny, které přispívají k jejich zdravému vývoji.

Salát s tresčí játry

\ t

Treska játra je nejužitečnější použít jako salát bez majonézy, protože je mastná. Zastánci bohatého salát z tresčích jater používají majonézu. Zvláště při přípravě vrstveného salátu.

Tento recept se skládá z následujících složek:

  • 1 plechovka jater našich ryb, konzervovaná;
  • 3 brambory;
  • 4 domácí nakládané okurky;
  • 3 vejce;
  • 1 salátová cibule;
  • majonézu;
  • zelené.

Způsob přípravy:

  1. Vařte brambory a vejce.
  2. Vyčistěte, otřete na velkém struhadle.
  3. Nakrájejte cibuli na půlkruhy.
  4. Vezmeme domácí nakládané okurky ze sklenice, nakrájíme na plátky.
  5. Hlavní složku rozemele vidličkou.
  6. Salátová mísa na šalát by měla být průhledná a dostatečně hluboká. Pak budou naše tresčí játra vypadat skvěle.
  7. Všechno připravené,pokračujte pokládáním vrstev:
    1. vrstva - strouhané brambory;
    2. vrstva - pokládka tresčích jater na brambory;
    3. vrstva - posypeme salátovou cibulkou;
    4. vrstva - přidejte nakládané okurky;
    5. vrstva - doplňte tento soubor směrem nahoru vyloženými vejci.
  8. Nezapomeňte si potáhnout všechny vrstvy majonézou, s výjimkou vrstvy s játry.
  9. Nahoře posypte zelení. Bon appetit!

Klasický šalát jatečný

\ t

Kromě šalátu je stále klasika.

Pro takový salát potřebujeme:

  • 1 konzervované játra mohou;
  • 150 g. sýr (může to být jakýkoliv druh tvrdého sýra nebo smetanový sýr);
  • 2 velká vejce;
  • 1 červená cibule;
  • doplnit olej (může být použit s játry nebo olivami).

75) Metoda přípravy:

  1. Vejce vaří vařené, čisté.
  2. Sýr (dávám přednost tvrdé) a třít vejce na malém struhadle.
  3. Režim Bow je libovolný.
  4. Odstraňte tresčí játra z konzervovaných potravin s olejem (chcete-li tento konkrétní olej), rozmačkejte.
  5. Všechny složky se smísí v běžném talíři.
  6. Klasický salát připraven!

Salát s tresčími játry a rukolou

\ t

Původní salát s tresčími játry lze považovat za salát, ve kterém se používají tyto složky:

  • rybí játra - 1 plechovka konzervovaných potravin;
  • rajčata (nejlépe cherry rajčata) - 6 ks;
  • svazek rukolou;
  • banda kudrnaté petrželky.

93) Způsob přípravy:

  1. Umyjte rajčata, rukola a petržel.
  2. Nakrájenou tresku nakrájejte na malé kousky.
  3. Režim Cherry ve 4 dílech.
  4. Vezmeme mělkou salátovou mísu, hojně ji položíme.
  5. Uprostřed kopce dáme játra tresky a kolem našich rajčat.
  6. Salát je připraven!

Salát s „výživným“ játry

Dejte vám další recept.

Složky:

  • 1 konzervy z tresčích jater;
  • 1 plechovka konzervovaných fazolí;
  • 3 brambory;
  • pórek;
  • majonézu;
  • kečup.

Způsob přípravy:

  1. Kečup a majonéza se rovnoměrně mísí.
  2. Smažte tresčí játra.
  3. Vařit brambory, čistý, režim kostky.
  4. Pór je také režimem prstenů.
  5. Všechny složky jsou smíchány, nalijeme omáčkou.

Takový jednoduchý salát s tresčími játry a jaký přínos přinese vaše tělo. Játra sama o sobě není příliš chutná, ale v kombinaci s čerstvou zeleninou, jen "lahodný prsty."

Složky:

  • 1 konzervy z konzervy;
  • 3 střední rajčata;
  • 2 čerstvé okurky;
  • zelené cibule;
  • 4 křepelčí vejce;
  • koření;
  • olej z konzervovaných potravin.

Metoda přípravy:

  1. Vařte křepelčí vejce a nakrájejte na polovinu.
  2. Řezeme další produkty, vše pečlivě promícháme, aby kaše nefungovala.
  3. Sůl, pepř podle chuti.
  4. Nalijte olej.
  5. Jedním z důležitých bodů: není nutné chladit saláty, s výjimkou nafouknutí. Mohou být konzumovány okamžitě.
  6. Mimochodem, můžete ozdobit salát různými způsoby: zelená, s dalšími barevnými ingrediencemi nebo vyřezávanou zeleninou. Přidejte všechny nové poznámky, které dodají nepřekonatelnou chuť.

Na tento salát je velmi velký počet receptů, ale považovali jsme to za nejchutnější.

Nezapomeňte, musíte jíst nejen chutné a uspokojivé, ale užitečné. Salát z tresčích jater je jednou z nejlepších možností, jak kompenzovat nedostatek vitamínů a živin.