Šampaňská polévka

Houbová polévka je jednoduchá, voňavá a do jisté míry tradiční pokrm pro každou rodinu. To může mít nějakou konzistenci a zahrnovat širokou paletu přísad. Žampiony - výrobek, který je k dispozici ke koupi v každém supermarketu, v každém ročním období.

První misku na základě hub lze tedy připravit i ti, kteří nechtějí být zmateni sběrem čerstvých lesních produktů . Vaření polévka je poměrně rychlá a banální, a recept, který dáváme, bude vyhovovat i začínajícím kulinářským uměním.

Houbová polévka: základní pravidla vaření

Šampaňské - jedinečný výrobek, který působí jako cenný zdroj živin. Jeho chemické složení zahrnuje vitamíny skupiny B, železo, fosfor, zinek a draslík, stejně jako množství organických kyselin, cenných bílkovin a minerálů.

Ve Francii nazývají žampiony „lesní maso“. Proto je pro ty, kteří dodržují vegetariánskou stravu, tento produkt považován za doslova nepostradatelný v každodenní stravě. Tyto houby jsou prakticky neškodné a nikdy nejsou jedovaté, proto jsou vhodné i do dětského menu.

V jejich složení se koncentruje velké množství vlhkosti, což je nespornou výhodou pro rychlé trávenítrakt. Jejich obsah kalorií je zanedbatelný, takže houby mohou být bezpečně konzumovány i těmi, kteří dodržují přísnou dietu.

Žampiony jsou zároveň poměrně hustým a výživným produktem, který po dlouhou dobu vytváří pocit plnosti.

Propracovaní houbaři tvrdí, že žampiony nejsou na rozdíl od čerstvě nasbíraných lesních hub dostatečně vonné a chutné. Samozřejmě, v tom je nějaká pravda, ale to neubírá jejich popularitě a hodnotám mezi obyčejnou populací.

Kromě toho, pokud jsou ve vaší kuchyňské skříni sušené hříbky, stačí do pytlíku přidat 20 g pytle, který bude „hrát s novými barvami“ přímo před očima!

Další pozoruhodnou vlastností žampionů je rychlost vaření. Na rozdíl od jiných odrůd „příbuzných“, tyto baculaté kulaté houby nepotřebují předběžné tepelné ošetření, aby se chránily před otravou jídlem.

Dokonce i nejběžnější ústřicové houby, shromážděné den předtím v „známém“ lese, by měly být vařeny ve velkém hrnci několik hodin, aby se zabránilo tragickým následkům.

Kromě toho, šťáva ze žampionů, odpařená při výrobě polévky, činí vývar bohatou, voňavou a silnou, aniž by bylo nutné přidávat mastné maso. No, pokud si ponecháte místo, tento pokrm je prostě povinen stát se nejčastějším hostem u vašeho jídelního stolu!

Voňavá polévka s houbami a bramborami

Budete potřebovat:

  • Houby - 300 g;
  • Brambory - 4-5 hlíz;
  • Rajčata - 2 kusy;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Zelený bulharský pepř - 1 kus;
  • Koření a koření - podle chuti.

Návod:

  • Houby důkladně opláchněte a osušte. Nakrájejte na malé kousky, nejlépe podél nohou a čepic;
  • Nakrájejte cibuli jemně. V pánvi, kde plánujete vařit polévku, roztavte máslo (máslo a zeleninu) a na dně houbičky a cibuli. Smažte přímo v této nádobě, dokud nebude měkká a napůl vařená;
  • Poté směs nalijte vodou nebo vývarem (dle vlastního uvážení). Pokud stále dáváte přednost vařit polévky v masovém vývaru, dávejte přednost kuře;
  • Uvolněte rajčata z kůže opařením vařící vodou. Řez na malé řezy;
  • Mletá paprika;
  • Brambory nakrájejte na standardní kostky;
  • Po té, co se tekutina v pánvi převařila, vložte všechny připravené zeleniny do nádoby. Vaří se po dobu 10-15 minut;
  • Několik minut až do něžného pokrmu ochutnejte polévku s vašimi oblíbenými kořením a osolte ji. Vypněte sporák, zakryjte pánev víkem a nechte vařit voňavou lehkou polévku. Při podávání ozdobte porce zelení a přidejte vždy lžíci zakysané smetany.

Houbová polévka s rýží a masem

\ t

Budete potřebovat:

  • Kuřecí řízek - 1 prsa bez kůže a kostí;
  • Rýže - 100 g;
  • Brambory - 3 kusy;
  • Houby - 400 g;
  • Čerstvá mrkev - 2 kusy;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Zelení (různé) - 40 g;
  • koření a koření podle chuti;
  • Zakysaná smetana - podle chuti;
  • Slunečnice nebo olivový olej - podle chuti.

Návod:

  • Vařte vývar z kuřecích prsou. Za tímto účelem maso ponořte do teplé osolené vody (může být také doplněno kořením nebo suchými bylinkami), pak počkejte na var a kapalinu ponořte na nízké teplo po dobu nejméně půl hodiny;
  • Houby důkladně opláchněte, zakryjte vodou a nechte působit 10 minut. Opláchněte znovu tekoucí vodou a svlékněte - nakrájejte na plátky, aniž byste uvolnili kůži;
  • Promyjte rýži a smíchejte s nakrájenými houbami v pánvi;
  • Přidejte máslo a nalijte vývar do směsi tak, aby kapalina sotva pokryla houby a rýži. Guláš nechte 20 minut;
  • Mrkev se nastrouhá na hrubém struhadle a cibule se jemně naseká. Připravte si slabý potěr namočením do zlatého hrnce v rostlinném oleji. Přidáme vařený potěr na houby a rýži, přidáme trochu vývaru a vaříme, dokud není jídlo měkké;
  • Nakrájejte brambory a přidejte do polévky, když je rýže připravena. Zbývající vývar nalijte a vařte 10-15 minut při nízkém teple. Několik minut před tím, než budete připraveni, sůl misku, dát malý bobkový list v něm (volitelné), sezóna s kořením. Současně vložte do nádoby vařené kuřecí řízky nakrájené na malé kousky. Můžete také přidat malou rajčatovou pastu pro zvýšení barvy a chuti. Podávejte porce, přidejte na každou desku čerstvé nakrájené zelené a lžíci zakysané smetany.

Tyto základní recepty vám pomohou diverzifikovat denní rodinné menu a budou užitečné pro všechny příležitosti. Bon appetit!