Sleď a citrónové jednohubky

Canape je velmi pohodlný předkrm. Je vhodný pro alkoholické nápoje a jen jako svačina. Recepty ztvárňují obrovské množství. Chci se podělit o jeden z velmi jednoduchých a lahodných receptů.

Složky:

  • solený sleď - 1 ks. (nebo sklenice konzerv);
  • žitný chléb - malá houska;
  • citron - 1 ks;
  • bulharský pepř - 1 ks;
  • listy salátu;
  • párátka.

Způsob přípravy:

  1. Nejdříve jsme chléb nakrájeli na malé plasty, asi 3x3 cm, tlusté 1 cm, dáme je na párátko.
  2. Pak si položte list salátu. Je žádoucí, aby se jeho velikost shodovala s velikostí chleba.
  3. Řez citronu do kruhů, pak každý kruh do čtyř dalších kusů, odstraňte kůru.
  4. Na salát položte další vrstvu.
  5. Za citronem jsme položili malý kousek bulharského pepře. A doplňuje složení sleďů.
  6. Mělo by být dobře kamenováno a nakrájeno na malé kousky;
  7. Zde jsou naše canapés a připraveni.
  8. Tento předkrm je vhodný pro silné nápoje, jako je vodka nebo tequila.
  9. Kromě této společné metody vaření jednoduché a zároveň neobvykle chutné jídlo, existuje mnoho dalších.
  10. V procesu vaření lze kromě sleďů a citronu použít avokádo, kiwi, okurku.

Jednohubky s sleďem a avokádem

\ t

Složky:

  • 1 sleď;
  • jedno vařené vejce;
  • 300 gramů chleba;
  • avokádo - 1 ks;
  • 1 polévková lžíce. Já majonéza;
  • zelené cibule;
  • 1 citrón pro canapés a trochu pro kropení avokádem.

Způsob přípravy:

  1. Chléb nakrájejte na malé řezy.
  2. Řezy sleďů rozřezáme na plátky odpovídající velikosti chleba.
  3. Příprava takové směsi pro mazání chleba: Vařené vejce otřete na jemném struhadle, nasekejte peří zelených cibulí nožem, přidejte majonézu a vše promíchejte.
  4. Avokádo nakrájíme na kousky, ve velikosti, jako sleď a chléb, posypeme ho citrónovou šťávou, aby neztmavilo.
  5. Citron nakrájený na plátky.
  6. Začneme sbírat naše svačiny: nakrájíme plátky chleba se směsí vajec a majonézou, nalepíme kousek avokáda, sleďů, citronu na špíz, jemně ho zkombinujeme s chlebem.

Je nutné udělat svačinu velmi pečlivě, aby nedošlo k rozmazání vajíčka majonézou, zatímco jednohubky by měly vypadat krásně.

Jednohubky s sleďů, citronů a jablek

\ t

Neméně chutné občerstvení, vařené podle tohoto receptu.

Pro canape budete potřebovat následující produkty:

  • 200 g filé ze sleďů;
  • jedno zelené jablko;
  • šťáva z jednoho citronu;
  • 10 kusů černého chleba;
  • vodka - 2 lžíce l.;
  • 1 lžička. semena koriandru;
  • 100 másla;
  • malý svazek zeleného kopru;
  • na špetku cukru a pepře.

Připravte si svačinusekvence:

  • Řezy ze sleďů se rozřežou tak, aby byly řezy přibližně 2 cm široké;
  • Smíchejte cukr, pepř a vodku, bude to marináda pro sledě. Vložte ji do malé nádoby, posypte marinádou, přikryjte lepící fólií a na několik hodin vložte do chladničky;
  • Připravte si voňavý olej, který bude namazán chlebem: semena koriandru smažte na pánvi po dobu dvou minut, poté pečlivě otřete do malty na prášek. Nakrájíme kopr tak malý, jak je to jen možné, takže máslo je něžné. Vše smíchejte s dříve změkčeným máslem;
  • Nakrájejte jablko na tenké plátky, pokud je kůže drsná, odstraňte ji, dobře ji posypte citronovou šťávou tak, aby si zachovaly svou barvu;
  • Pokračujte v sestavování jednohubky: potřete plátky chleba voňavým olejem, nahoře položte sleď, položte na něj jablko, propíchněte vše špízem.

Máte-li zájem o pikantní pokrmy, můžete posypat pepř na všechno.

Jednohubky s brambory, sleďy a citrony

\ t

Je známo, že sleď jde dobře s bramborami, takže si můžete tento svačin bezpečně vařit, pokud očekáváte hosty.

Budete potřebovat následující produkty:

  • plátky zmrazených brambor - 500 g;
  • 1 okurka;
  • filé ze sleďů - 100 g;
  • 2 lžíce. Já smetanový sýr;
  • cibule - 1 ks;
  • banda kopru;
  • lžíce křenu;
  • 1 citron;
  • 2 stroužky česneku.

Návod k přípravě krok za krokem:

  • řezy syrovéBrambory dejte na plech, posypte solí a pepřem, odložte do trouby, předehřejte na 225 stupňů, pečte 15 minut;
  • Cibule nakrájená na kostky, okurky - prstýnky, plátky citronu;
  • Jemně nakrájejte zeleninu nožem, zatlačte česnek, vše přidejte spolu s křenem do smetanového sýra, promíchejte;
  • Shromáždíme canapés: na brambory položíme sleďa, citron a okurku, upevníme špízem, nahoře položíme malou kouli smetanového sýra.

Pokud si přejete, můžete sami přijít s vlastním receptem, takové jednohubky jistě potěší vaši domácnost a hosty doma! Zvláště tyto canapes jako muži, protože to je nejlepší volba občerstvení pro vodku nebo jiné silné alkoholické nápoje.