Smažené brambory s houbami

Smažené brambory s houbami jsou oblíbeným pokrmem obrovského počtu rodin v naší zemi. Jeho kořeněná vůně a bohatá chuť nemohou zanechat lhostejnost ani dospělých, ani dětí. V hosteskách, vaření takové jídlo netrvá moc času a úsilí, a jeho hlavní složky jsou k dispozici všem v každém ročním období.

Je třeba poznamenat, že tento recept rozhodně není vhodný pro dívky a ženy, které mají dietu bez sacharidů.

Nicméně, držet se ho, někdy chcete nechat hýčkat tolik!

Připravili jsme pro vás nejlepší recept na vaření brambor s houbami, stejně jako drobné triky, které mají připravit hotovou směs ještě více chutnější.

Tradiční technologie vaření brambor s houbami

Pokud jde o přípravu smažených brambor s houbami, již dlouho probíhají „horké“ spory. Někteří kuchaři argumentují, že smažení hlavních složek je nezbytné v jedné nádobě. Houby tak bramboru dodají veškerou chuť a šťávu, takže hotový pokrm se dokončí.

Jiní tvrdí, že smažení základních surovin je nezbytné na různých pánvích a jejich kombinace by měla probíhat v poslední chvíli, několik minut před tím, než budou brambory připravené. A musím říci, že tento princip je správnější, protože každý výrobek vyžaduje zvláštnítechnologie zpracování.

Dokonce i obyčejnou cibuli lze zkazit, pokud ji zkombinujete na jednu misku s jinými složkami. A celá věc je ve specifikách smažení brambor, protože to vyžaduje mnohem více času než příprava hub nebo zeleniny.

Pokud dodržujete dietu a staráte se o zachování štíhlých obrysů těla, povíme vám o jednom triku, který může snížit konečnou kalorii jídla téměř o polovinu. Vše, co potřebujete, je volný čas a trpělivost.

Skutečností je, že „ závažnost “ bramboru je dána výhradně škrobem. A tato látka může být snadno odstraněna z kořene. Stačí loupané hlízy umístit do malého množství teplé vody a nechat v této formě několik hodin. Budete muset pravidelně zalévat vodu z brambor a měnit ji na čerstvou.

Současně si budete moci všimnout, že kapalina z usazeného bramboru se rozbije. To je škrob - hlavní nepřítel postavy. A teď už víte, jak ji neutralizovat, aniž byste zkazili chuť pokrmu.

Pokud jde o rozmanitost hub, můžete si pro své jídlo vybrat každého, kdo je ve vaší rodině nejvíce „respektován“. Někteří jako lišky nebo med agarics, někdo omezen na banální žampiony, znalci dávají přednost hříbky, a ti, kteří jsou cizí kulinářské záměně získat ústřice houby.

Aby se při smažení vašich brambor nezískaly konzistenceporézek“, je nutné jídlo řádně osolit. Faktem je, že sůl s tepelnouzpracování dělá z jakéhokoliv produktu šťávu. A milovaná kořenová zelenina zde není výjimkou.

Proto je nasolení pokrmu bezprostředně před připraveností. Také se nedoporučuje vytvářet pevnost v pánvi, dokud se povrch brambor nezhnědne a neostří.

Houby jsou připravovány rychleji a snadněji, ale v tomto případě je důležité zachovat jejich chuť. Pokud vaše volba padla na žampiony, nebo jste neměli možnost koupit jinou odrůdu hub, nezapomeňte získat " strategické zásoby " sušeného produktu. Vaším pokrmem je tedy zachovat prvotní "" lesnípříchuť, která není doplněna " páchnoucími " žampiony.

Smažené brambory s medovými houbami

\ t

Budete potřebovat:

  • Medová agarika (čerstvá nebo zmrazená) - 700 g;
  • Cibule - 1-2 hlavy (v závislosti na velikosti);
  • Brambory - 5-6 hlíz;
  • Tuk zakysaná smetana - 1 polévková lžíce.
  • koření a koření podle chuti;
  • Krém a rostlinný olej pro smažení.

Návod:

  • Brambory opláchněte, oloupejte je oblíbeným způsobem (nejlépe brčka nebo
    tenké půlkruhové laloky);
  • Jemně nakrájejte cibuli. Houby vaří (pokud jsou čerstvé) po dobu několika minut. Tak budou uvolňovat všechny škodlivé látky a zároveň nebudou schopni je absorbovat zpět. Houby také nakrájíme na střední kousky;
  • Roztavte máslo na samostatné pánvi. Poslat cibuli na to a projít do zlatohnědé. Pak připojte houby asmažte nad střední teplotou, za stálého míchání. Po 5-7 minutách přidejte na pánev zakysanou smetanu, znovu zamíchejte, přikryjte víčkem, udělejte malý oheň a dalších 10 minut vařte;
  • Mezitím vezměte nějaké brambory. Zahřívejte rostlinný olej na velké pánvi. Pokud se vám to líbí, můžete k ní přidat cibuli nebo česnek. Brambory vložte do nádoby, udělejte silný oheň a smažte, dokud se na všech stranách neobjeví zlatohnědá. Pak můžete pánev pokrýt víčkem a nechat brambory „chodit“. Několik minut před připraveností, kdy se kořenová plodina stane měkkou uvnitř, přidejte do ní sůl a koření, důkladně promíchejte;
  • Smažte houby s brambory na pánvi, promíchejte, nasypte nasekané zelení, zakryjte a nechte chvíli stát. Vaše jídlo je připraveno!

Namísto agaru z medu můžete použít jiné houby, které dáváte přednost. Hlavní věc - neodchýlí se od základní technologie vaření. Vaše brambory jsou zaručeně ohebné na vnější straně a měkké na vnitřní straně, a houby mu dá okouzlujícípříchuť lesa . Kyselá smetana bude vynikajícím jemným přídavkem k houbám, ale pokud se vám to nelíbí, stačí vyloučit výrobek z receptu.

Smažené houby budou samy o sobě dobré, bez dalšího oblékání.

Hýčkejte svůj domov vydatným a chutným jídlem, které je k dispozici v každém ročním období. Bon appetit!