Snadné pití pro dámy: naučit se dělat kompotové víno

I když obchody nabízejí obrovský výběr alkoholických nápojů, mnozí dávají přednost vaření doma. To je způsobeno několika body. Za prvé, všechny použité produkty jsou přirozené a za druhé, je možné regulovat složení složek, získávat nová chuťová řešení.

Kromě toho tyto nápoje pomáhají šetřit, protože ingredience jsou poměrně cenově dostupné. Pokud je kompot, nebo již kvasil, pak je to ideální surovina pro výrobu lahodného vína.

Jak vyrobit víno ze švestkového kompotu?

Nápoj připravený podle tohoto receptu je velmi měkký a je opilý. Je ideální pro domácí setkání a pro dovolenou.

Dalším významným plusem je malý seznam základních složek. Mimochodem, z neslazeného nápoje dostanete velmi chutné domácí likéry.

Složky:

  • 3 l švestkového nápoje;
  • 100 g granulovaného cukru;
  • 55 g rozinek.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve napusťte kapalinu, abyste odstranili ovoce a další zbytečné části švestek. Nemusí je odhodit.bude užitečné;
  2. Nyní musíme udělat kvas, pro který 1 lžíce. Naplňte kapalinu a zahřejte na 30 stupňů a tam umístěte rozinky. Musí být předmletý cukrem. Vše promíchejte, přikryjte gázou a vložte na 4 hodiny na teplé místo;
  3. Když je fermentace aktivní, nalijte výsledný startér do čisté nádoby a nalijte tam zbývající napjatý kompot;
  4. Víko s vodním uzávěrem by mělo být umístěno na nádobu (můžete si ji zakoupit v mnoha železářstvích). Nádobu umístěte na teplé místo mimo přímé paprsky;
  5. Vracíme se do zbývajících švestek, které musí být protřeny sítem a smíchány s malým množstvím granulovaného cukru. Vše smíchejte a položte na teplé místo;
  6. Po rozpuštění cukru v buničině položte vše na minimální teplotu a sirup si připravte. Když se ochladí, nalijeme ji do nádoby, zakryjeme vodou a necháme kvasit;
  7. Po ukončení procesu fermentace v obou bankách by měly být kapaliny ze sedimentu vypuštěny, spojeny, důkladně promíchány a přefiltrovány. Výsledkem je lehké víno o síle 15-16 stupňů. Zůstane nalít všechny banky a dát za 3 měsíce na chladném místě.

Jak vyrobit víno z třešňového kompotu?

Třešňový nápoj je považován za klasický, protože jeho chuť je velmi podobná vínu běžného obchodu. Je jemně opilý a druhý den byste se neměli starat o kocovinu.

Složky:

  • 400 g cukru;
  • 6 l domácí nápoj;
  • hrst rozinek.

Metodapřípravky:

  1. Pokud se použije čerstvý nápoj, měl by být ponechán na teplém místě po dobu 3 dnů, aby mohl začít proces kvašení;
  2. Pak přidejte cukr a rozinky, vše dobře promíchejte a nalijte do sklenice. Z výše uvedeného nasaďte běžné gumové rukavice nebo vodní uzávěr;
  3. Nádobu vložte na tmavém teplém místě a počkejte, až skončí proces kvašení. Pouzdro zůstává malé: filtr a láhev. Aby se víno z třešňového nápoje stalo chutným, proces stárnutí by měl trvat nejméně 4 měsíce.

Jak vyrobit víno s kvasinkami z kompotu?

Pro tuto možnost je nejlepší třešňový nápoj. Dalším důležitým pravidlem je, že se musí vařit bez cukru. Výsledkem je zvýšený stupeň pití ve srovnání s výše uvedenými možnostmi.

Složky:

  • 3 l kompot;
  • 3 lžíce. cukr;
  • 1,5 lžičky suchých kvasinek.

Způsob přípravy:

  1. Vezměte velkou skleněnou nádobu, důkladně ji umyjte a nalijte do napjatého kompotu. Pak poslat droždí a granulovaný cukr. Vše důkladně promíchejte a nechte na teplém místě. Příležitostně míchejte, dokud se cukrový písek nerozpustí;
  2. Na vybranou plechovku položte rukavici a jehlou propíchněte otvor do jednoho prstu. Nádobu zabalte do teplé deky a položte na 6 týdnů, abyste se bloudili;
  3. Po uplynutí této doby přetáhněte vše, aby se odstranil sediment, a vydejte se do čistých lahví. Nechte zrát v zimě2 týdny.

Jak vyrobit víno, pokud jahodový kompot?

V horkých měsících čelí mnohé ženy v domácnosti situaci, kdy vařený výrobek rychle zakysne a nemůžeš ho pít. V tomto případě nebuďte naštvaní, protože je to vynikající základ pro domácí víno.

Složky:

  • 3 l kompot;
  • 275 g medu;
  • 1 lžička rýže.

Způsob přípravy:

  1. Nalijte předpřipravený domácí nápoj do čisté nádoby, přidejte med a rýži. Obiloviny v tomto receptu nahrazují rozinky, protože jsou také výborným zdrojem fermentačních mikroorganismů;
  2. Uzavřete plechovku speciálním uzávěrem nebo běžnou rukavicí. Nechte nádobu 4 dny na teplém místě. Tato doba by měla stačit k ukončení procesu fermentace. Po tomto, kapalina přetéká přes tenké plátno, lahví a nechá se zrát 2 měsíce v chladu.

Jak vyrobit víno ze starého meruňkového kompotu?

Tento recept vám pomůže, když se ve skříni nachází několik plechovek kompotu nebo několik sezón klesne. Pomocí tohoto nápoje můžete získat vynikající domácí víno.

Složky:

  • 3 l kompot;
  • 100 g malin;
  • 1 polévková lžíce. lžíce medu;
  • 55 g;
  • 1 lžíce. cukru

Způsob přípravy:

  1. Stojí za to začít přípravou kvasnic, pro které můžete kombinovat čisté malinové bobule, 55 g cukrové smoly a trochu teplé vody ve sklenici. Promíchejte a umístěte na teplé místo po dobu 4 dnů;
  2. Tovyrobit alkohol ze starého výrobku, zkombinujte s připraveným předkrmem. Zbývá dát 1 polévková lžíce. smíchejte a zakryjte nádobu rukavicí. Všechno se bude potulovat asi 7 dní;
  3. Po tom všem zatěžte, přidejte med, promíchejte a nechte další měsíc. Po čase by víno mělo být filtrováno, plněno do lahví a necháno zrát na chladném místě po dobu 2 týdnů.

Jak udělat lahodné víno z kompotu a jablek?

Díky použití čerstvého ovoce je nápoj velmi aromatický a chutný. Lehké víno zdobí každou rodinnou dovolenou.

Složky:

  • 10 kg jablek;
  • 3 l fermentovaného kompotu;
  • 2,5 kg granulovaného cukru.

Metoda přípravy:

  1. Plody by měly být používány čerstvé bez hniloby a nečistot.
  2. Otřete je, nakrájejte na několik kusů a odstraňte jádro.
  3. Pomocí mlýnku na maso nebo odšťavňovače připravte šťávu z jablek.
  4. Ve velké pánvi zkombinujte s kompotem.
  5. Do výsledné směsi přidejte polovinu připraveného granulovaného cukru, promíchejte a nechte na teplém místě.
  6. Po 3 dnech začne aktivní kvašení a pak musí být obsah nalit do nádoby.
  7. Uzavřete ji zátkou, která může být vyrobena z bavlny. Umístěte nádobu na teplé místo na 4 dny.
  8. Poté vatou odstraňte a nasaďte kryt s vodním uzávěrem. Nechte to celý týden, pak přidejte zbytek cukru.
  9. Dodávejte po dobu 5 dnů.
  10. Po tomto přemístěte nádobu dochladné místo a nechte další 1,5 měsíce.
  11. Na konci času bude nutné všechno filtrovat, plnit a čekat ještě několik měsíců.

Nyní znáte odpověď na otázku: „Můžeme vyrobit víno z kvaseného kompotu?“. Pro výrobu chutných a lehkých alkoholických nápojů použijte výše uvedené recepty.