Španělské brambory s kuřecím masem

Recepty na pečené brambory jsou mnohé a to není překvapující. Pečené brambory jsou vynikající a jsou speciálně zavedeny do stravy těch, kteří mají problémy s kardiovaskulárním systémem, ledvinami a zažívacími orgány.

Pečené brambory

V surovém bramboru jsou vitamíny skupiny B, vitamín C, organické kyseliny, železo, vápník, fosfor optimálně vyvážené, obsahují bílkoviny a sacharidy.

V pečené kořenové plodině je tolik draslíku, že 1 střední brambor může nahradit pilulku léčivého léku asparkam. Pomáhá obnovit zásobu draslíku, normalizovat tlak a rovnováhu vody a soli v těle.

Křeče v lýtkových svalech přestanou, pokud budete pravidelně jíst pečené brambory.

Pokud nejsou hlízy oloupány, ale konzumovány spolu s kůrou, pomůže to zlepšit mužskou sílu. Kůra pečeného kořene obsahuje selen. Tento minerál posiluje imunitní systém a pomáhá posilovat nervový systém. Kromě toho má další důležitou vlastnost - pomáhá posilovat nehty a vlasy.

Jako další přísada do pečených brambor mohou být vepřové, hovězí, kuřecí a dokonce i mleté ​​maso.

Jak jíst pečené brambory doma

V ideálním případě pečenébrambory je třeba vařit v popelu ohně. Hlízy s křupavou kůrkou, kouřem, mimořádně chutné. Ale můžete si vychutnat své oblíbené jídlo bez opuštění bytu, pokud máte troubu, pomalý sporák nebo mikrovlnnou troubu.

K vaření pokrmů v troubě nebo pomalém sporáku by se měly hlízy vyčistit a umístit na plech nebo misku. Režim trouby - 200ºС, multicookers - režim"Pečení ".

Při vaření brambor v mikrovlnné troubě se čistě umytá kořenová zelenina položí na 9 minut na jednu stranu, pak se otočí druhou stranou a zapne se na stejnou dobu.

Před jídlem není nutné čistit.

Rád bych řekl jeden velmi zajímavý recept, který jsem měl to štěstí vědět. To je pečený brambor ve španělštině. Recept se liší od neobvyklé technologie vaření. Brambory a maso jsou díky omáčce jemné a měkké.

Složky:

  • brambory 500 g;
  • 400 g kuřecího masa (zlomená prsa nebo femorální část);
  • cibule cibule;
  • rajče střední velikosti;
  • majonéza;
  • suchá petržel;
  • sýry.

Způsob přípravy:

  1. První vrstvou na plechu na pečení je položit kuřecí maso na kousky;
  2. Je-li maso „bílé“, je lepší ho porazit, aby bylo měkčí a jemnější. Pak se brambory nakrájejí na tenké plátky a na maso se nanesou druhou vrstvou;
  3. Poté se dostanou k nejzajímavějším - k přípravě omáčky;
  4. Udělej to, nakrájejte rajče, cibuli na kousky adát do mixéru, dobře porazit. Pak přidejte 5 lžiček majonézy a 1 lžičku suché petrželky na hmotu;
  5. Vše je dobře šlehané až do jednotné konzistence soli. Omáčka by neměla být příliš tlustá, jinak při pečení nebude namáčet všechny vrstvy brambor ve španělštině;
  6. Když je omáčka připravena, rovnoměrně se nalije na brambory a vloží se do trouby na 30 minut při teplotě 175 ° C;
  7. Pak se pro chutnou kůru nalije strouhaný sýr na brambory nahoře a miska se ponechá v troubě dalších 5 minut.

Chutný brambor ve španělštině s rajčatovou omáčkou je připraven.

Recept na pečené brambory pro vegetariány

\ t

Složky:

    55) hlavní výrobek;
  • avokádo;
  • běžná žárovka;
  • vápno nebo citron;
  • rostlinný nebo olivový olej;
  • sůl;
  • pepř.

Způsob přípravy:

  1. Avokádo se nakrájí na velké kousky, kost se odstraní. V mixéru, polovina cibule a avokádo jsou mleté ​​spolu, pepř a sůl jsou přidáni, a polovina šťávy citronu nebo vápna je přidán;
  2. Omáčka by měla mít jednotnou konzistenci a střední hustotu;
  3. Umytá neloupaná kořenová zelenina se pečuje v peci obvyklým způsobem po dobu asi půl hodiny, poté se nakrájí na plátky - hlíza na 4 části - a 10 minut zhnědne, pokropí se slunečnicovým olejem a pokropí se koprem.

Plátky horkých brambor se studenou omáčkou se podávají na stole - to je vynikající!

Francouzsky pečené brambory s kuřecím masem

Složky:

  • filety z kuřecího masa;
  • brambory;
  • cibule;
  • rajčata;
  • sýr 100 g;
  • koření podle chuti;
  • sůl;
  • majonézu.

83) Metoda přípravy:

  1. Olivový olej k mazání pánve;
  2. Praní kořenů je nutné velmi opatrně - při použití není slupka odlupována;
  3. Hlízy jsou rozřezány na polovinu, rozprostřeny v uniformě - takže bude šťavnatější. Nahoře posypte kořením a bylinkami;
  4. Kuře umístěte do oddělené pánve s cibulí, posypte bylinkami a kořením;
  5. Obě nádoby se umístí do trouby, brambory se uvedou do polotovaru, kuře se uchovává v troubě až do doby, kdy se šťáva;
  6. Pak se obsah obou pánví spojí: kuře a cibule se rozloží na brambory, shora se nakrájí vrstva rajčat, nakrájená na plátky zeleniny;
  7. Na rajčata naneste síť majonézy, posypte strouhaným sýrem;
  8. Pro ty, kteří mají rádi jemnou strukturu misky, je nutné v peci umístit uzavřenou nádobu. Sýr se roztaví, rajčata se „unaví“ a dosáhne se potřebné chuti;
  9. Chcete-li si vychutnat křupavý tvarohový koláč, není třeba víčko zavírat.

Takto připravené brambory si zachovávají své příznivé vlastnosti a stávají se jemnými a šťavnatými. Bon appetit!