Stačí si olizovat prsty: naučíme se vařit broskvové sladkosti

Mnoho různých kusů pro zimu může být vyrobeno z broskví, které jsou velmi chutné a voňavé. V této publikaci pochopíme, jak udělat lahodnou sladkost - druh džemu, ve kterém jsou ovoce a bobule prezentovány ve velkých kusech.

Odděleně stojí za zmínku přínos broskví, které si uchovávají mnoho látek i po tepelném zpracování. Existuje mnoho různých receptů, vybrali jsme pro vás nejjednodušší, ale originální možnosti.

Recept Peach Confiture

Začněme s nejjednodušší možností. Pro vaření byste měli používat pouze zralé ovoce, které je vyznačeno jedinečnou vůní. Neberte si zkažené ovoce, protože to nepříznivě ovlivní chuť. Množství složek je přibližně 6 porcí.

Pro tento recept vezměte následující produkty :

  • 850 g loupaného ovoce;
  • 1 kg cukru;
  • pytel želatiny.

Proces fázového vaření :

  1. Ovoce dobře umyjte a nechte přebytečnou kapalinu odstranit.
  2. Nakrájíme na kousky a odstraníme kosti a pak je rozsekáme na malé kousky.
  3. Samostatně promíchejte 2 lžíce. lžíce cukru a želatiny, a pak přidejte směs na ovoce a dát na malý oheň.
  4. Pokračujte v míchání, vařte a poté vložte zbývající granulovaný cukr.
  5. Po opětovném varu vše na minutu vařte, nezapomeňte neustále míchat.
  6. Vyjměte nádobu z desky a pokud se vytvoří pěna, vyjměte ji.
  7. Zbývá vylévat vyčištěné sklenice a srolovat.

Jak udělat pomerančovou broskvovou sladkost?

Tento recept používá citrusy, které dodávají čerstvost a originalitu. Taková léčba je ideální pro zimní čaj. Počet složek se počítá na 3 půllitrové sklenice.

Pro tento recept vezměte následující produkty :

  • broskve 1,3 kg;
  • 2 velké pomeranče;
  • 15 lístků máty;
  • 1,5 kg cukru;
  • pomerančová kůra.

Postup fázového vaření :

  1. Zmáčkněte šťávu z pomerančů a nalijte na ně cukr. Vše smíchejte a položte na malý oheň.
  2. Pokračujte ve vaření, dokud není cukr zcela rozpuštěn.
  3. Oplodněte plody vařící vodou a opatrně oloupejte. Nakrájíme na kousky, odstraníme kosti a nakrájíme na kostičky.
  4. Do vařeného sirupu se přidá vařená chuť a mleté ​​ovoce.
  5. Tam také poslat drcenou mátu.
  6. Pravidelně pokračujte v pečení, občas se míchá, dokud ovoce nemá světle jantarový odstín aNeztrácejte hlavní barvu.
  7. Zbývá pouze expandovat na bankách a rolovat.

Jak vařit sladkosti z broskví, třešní a růží?

Třešně přidávají originální chuť a okvětní lístky růží mají neuvěřitelné aroma. V této sladkosti se mísí sladká, kyselá a lehce hořká chuť.

Pro tento recept vezměte následující produkty :

  • 0,5 kg broskví;
  • 200 g žlutých třešní;
  • 700 g cukru;
  • 7.5 Čl. lžíce citronové šťávy;
  • 3 lžíce. lžičky vermutu;
  • 15 okvětních lístků růží.

Postup fázového vaření :

  1. Plody musí být čisté a bez semen.
  2. Nakrájejte maso broskví na kousky a přidejte polovinu třešní.
  3. Stále přidávejte cukr a citrusovou šťávu.
  4. Nádobu dejte na oheň a varte 4 minuty po varu.
  5. Když čas vypršel, přidejte vermut a vstal.
  6. Vše smíchejte, vložte do sklenic a rolku.

Cherry Peach Confiture

Kombinace sladkého a voňavého ovoce a višní dává nepřekonatelnou konečnou chuť a vůni. Jsme si jisti, že pokud si jednou takovou léčbu vyzkoušíte, budete chtít takové přípravy provádět každoročně.

Při vaření vezměte následující produkty :

  • 380 g třešní;
  • 380 g broskví;
  • 7,5 lžíce. lžíce sypané želatiny;
  • 750 cukru;
  • citronová kůra;
  • sáček vanilkového cukru.

Postup fázového vaření :

  1. Za prvé, želatina by měla být rozpuštěna, jak je uvedeno na obalu.
  2. Ponořte broskve do vroucí vody po dobu několika vteřin a poté odlupujte.
  3. Rozdělte, odstraňte kámen a nakrájejte na plátky.
  4. Vezměte kastrolu a vložte všechny připravené ingredience s výjimkou třešní.
  5. Vše dobře promíchejte, přikryjte a nechte přes noc v chladničce.
  6. Druhý den ráno umyjte třešně, odstraňte řízky a kameny.
  7. Vložte do hrnce jiné produkty a nechte další hodinu.
  8. Po čase nasaďte kamna, vařte a bez zastavení míchejte 4 minuty.
  9. Rozložte na plechovky, navalte je a položte na kryty.

Jak udělat úžasnou konfituru s brandy?

Atraktivita této varianty džemu spočívá v tom, že neexistuje jednoznačná norma a můžete bezpečně experimentovat se složením složek. Neměli byste se obávat, že brandy je zahrnuta v receptu, protože během procesu vaření se veškerý alkohol vypařuje, což znamená, že dětem může být dána sladkost. Počet složek se vypočítá pro 20 porcí.

Pro tento recept vezměte následující produkty :

  • 100 ml brandy;
  • 2 citrony;
  • po 1 kg ovoce;
  • granulovaný cukr.

Postup fázového vaření :

  1. Umyjte broskve, suché, poloviční a oddělené kosti.
  2. Poté nakrájejte ovoce na plátky a naplňte ho sklenicí cukru.
  3. Citrusovou šťávu vytlačte a promíchejte s brandy.
  4. Přidejte do ovoce a dobře promíchejte.
  5. Dovolená kapacitav chladničce na noc.
  6. Druhý den ráno dejte nádobu s ovocem na sporák a vařte.
  7. Vařte po dobu 20 minut. do měkka.
  8. Přidejte cukr, zamíchejte a vařte na mírném ohni, dokud nebude hustá, periodicky odstraňujte pěnu.
  9. Rozdělte na sklenice a navalte.

Peach confiture with meruňky

Další varianta chutných polotovarů, která potěší v zimě nejen svou chutí, ale i výhodami. Confiture může být konzumován odděleně, stejně jako náplň pro různé pečivo.

Pro tento recept by měly být připraveny následující produkty :

  • 800 g broskví;
  • 700 g meruněk;
  • 1,5 kg granulovaného cukru.

Postup fázového vaření :

  1. Nejprve je třeba ovoce několik vteřin ponořit do vroucí vody a odstranit kůru.
  2. Rozdělte na poloviny, odstraňte kameny a nakrájejte na velké kousky.
  3. Uspořádejte ve smaltované pánvi ve vrstvách, pokropte je cukrem.
  4. Nádobu vložte do chladničky po dobu 10 hodin
  5. .
  6. Po čase si vezměte malý oheň a vařte.
  7. Poté odejměte pánev z ohně, ochlaďte a znovu přiveďte k varu.
  8. Postup se musí opakovat třikrát a vařit až do konce, dokud se sirup nerozloží na talíř.
  9. Zbývá pouze navracet nebo sloužit k léčbě okamžitě.

Recept na výrobu cukrovinek s broskví, melounem a feijoa

Uvažujme o exotickém receptu, který pomáhá vařit velmi dobřevoňavá a chutná pochoutka. Není třeba věnovat spoustu času tomu, abyste si udělali spoustu věcí, protože vše se děje velmi rychle a jednoduše.

Pro tento recept vezměte :

  • 250 gramů broskví;
  • 250 gramů melounu;
  • 250 Feijoa;
  • 350 g cukru;
  • 3,5 lžíce. lžíce želatiny;
  • pomerančová kůra;
  • 2 karafiáty.

Postup fázového vaření :

  1. Rozdělte meloun na poloviny, odstraňte semena, oloupejte a nakrájejte na kostičky střední velikosti.
  2. Ovoce ponořte do vroucí vody a poté kůru odstraňte a nakrájejte na tenké proužky.
  3. Feijoa nakrájíme na malé řezy.
  4. V jednom obalu smíchejte ovoce s cukrem a želatinou.
  5. Zakryjte víkem a nechte v chladničce přes noc.
  6. Během této doby vynikne hodně šťávy.
  7. Druhý den ráno vezměte pomerančovou kůru, vlepte do ní hřebíček a vložte ji do pánve na další ingredience.
  8. Nádoba s ovocem se umístí na sporák a obsah se přivede k varu na nízkém ohni a pak se vše vaří 3 minuty.
  9. Poté vyjměte slupku a lze ji uzavřít ve sklenicích.

Podle jakéhokoli receptu této publikace je cukrárna velmi chutná a voňavá. Nelze si všimnout velkých přínosů této sladkosti. Použijte navržené možnosti pro vlastní kulinářské experimenty.