Štika ve fólii se zeleninou

Štika je velká dravá ryba, která žije ve sladké vodě s intenzivními proudy. Je již dlouho známá svou chutí a nutričními vlastnostmi, a proto byla vždy podávána královským a císařským stolům. To je nalezené v hojnosti v rezervoárech Ruska, tak to bylo miloval mnoho protože jeho dostupnosti.

Pike maso koncentruje mnoho vitamínů, mikro- a makronutrientů, aminokyselin a minerálů nezbytných pro normální život. Tato ryba je obzvláště bohatá na fosfor, doslova nepostradatelná pro produktivní práci mozku, normální fungování kardiovaskulárního systému a sílu kostí. A ačkoli mnoho lidí nemá rád sladkovodní ryby, rozhodli jsme se vystavit tento stereotyp tím, že pro vás připravíme jednoduchou a chutnou šťávu s pečeným receptem ve fóliovém rukávu.

Jak začít pracovat s „cizincem“ - štikou?

Za prvé, je nutné důkladně očistit ryby od šupin, stejně jako likvidovat její žábry. V žádném případě je nenechávejte v přípravě, i když se snažíte přivést na stůl " celou " rybu! V ideálním případě je lepší úplně odstranit všechny kosti a odstranit hřeben z těla ryb. Nicméně, štika není příliš kostnatý sám o sobě, takže není třeba odstranit kostru.

Rybí maso je poněkud silné a něžné, protože mu chybípřebytečný tuk. Druhá vlastnost je však relevantní pouze tehdy, pokud je ryba řádně vařena. Některé ženy v domácnosti nemají rád štiku, tvrdí, že její maso je silně nasyceno vůní bahna a ona sama
skončí velmi tuhý a suchý. Stačí však zapnout představivost a chuť základní ingredience šťavnaté, voňavé zeleniny, stejně jako všechny známé nevýhody , že ryby samy zmizí.

Vynikající doplněk štiky je čerstvá zelenina a houby, zejména pokud chcete pečit sladkovodní ryby.

Při hašení a jakémkoli jiném tepelném ošetření tradičně povolují velké množství šťávy, namočené do ryb a příloh, pokud nějaké existují. Další tajné vaření štiky nabídky a tání - pečení ve fólii.

Materiál bezpečně drží tekuté prvky misky a zanechává je uvnitř takzvaných „ objímek “.

Zelenina současně účinně neutralizuje tak nepopulární „všechnypříchutě “, činí maso samo vzdušným, doslova tajícím v ústech. Při vaření ryb ve fólii nebude citron zbytečný. Každý ví, jak harmonicky toto tropické ovoce doplňuje mořské plody.

Některé hostesky dávají přednost vaření hlavního jídla spolu s přílohou. V “ rukávu ”, brambory nebo rýže byly zpočátku přidány, a jako výsledek úplně nezávislé hotové jídlo se objevilo. Zdoba zároveň zůstává naplněna zeleninovou a rybí šťávou, což jí dodává další upřesnění a úplnost.

Vybrali jsme pro vás to nejlepší.metody vaření štiky ve fólii se zeleninou, ale všechny jsou standardní. Pokud chcete doplnit hlavní chod svými oblíbenými jídly, nebo intuitivně cítit, že v nich a “ se ptá “ určité složky - neváhejte si vytvořit a odvodit pro sebe dokonalý recept. Štika pečená v troubě dokonale zapadne do menu slavnostního a každodenního stolu, takže si ho můžete kdykoliv vařit - vaše domácnost, hosté a přátelé jsou plně a spokojeni.

Nejjednodušší recept na štiku pečený ve fólii

Složky:

  • Pike jatečně upravená těla - 2-3 kusy;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Čerstvá mrkev - 2 kusy (střední);
  • Sladký bulharský pepř - 1 kus;
  • Rajčata - 6 kusů;
  • Citron - ½ ovoce;
  • Zakysaná smetana - 1 šálek;
  • koření a chuťové přísady;
  • Slunečnicový nebo olivový olej - podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Připravte jatečně upravené tělo - střevo, odloupněte šupiny a odstraňte žábry. Na všech stranách potřete základní koření (sůl a pepř), stejně jako hotová koření na mořské plody. Posypeme citrónovou šťávou a posíláme do lednice na hodinu, aby bylo maso důkladně marinováno;
  2. Mezitím si vezměte zeleninu. S rajčaty je žádoucí odstranit kůži, opařit je vařící vodou. Nakrájejte pepř na proužky a mrkev na půlkruhové laloky. Rajčata jemně nakrájejte. Smíchejte všechny ingredience společně, doplňte zeleninovou směs citronovou šťávou a rostlinným olejem;
  3. Nakrájejte cibulipůlkroužky, lehce smažte v malém množství rozpuštěného másla v běžné pánvi a pak smíchejte s kysanou smetanou;
  4. Vyjměte vhodný plech na pečení a naneste na něj fólii;
  5. Umístěte cibuli na dno. V jatečně upraveném těle nakládaná rybí směs navazuje na směs zeleniny, upevňuje břicho nití nebo speciálními copánky. Nasaďte připravenou vrstvu. Plněné ryby jsou připraveny k tepelnému ošetření!
  6. Zabalte fólii a vhodným způsobem ji upevněte tak, aby se při pečení struktura nerozpadla a zůstala vzduchotěsná;
  7. Důležitý bod: ryby je lepší poslat ve studené troubě. Zapněte troubu na 200 stupňů a vložte do ní pekáč s rybami. Vyčkejte, až se skříňka zahřeje, a pak počítejte 40 minut. Tvoje královská štika na rukávu je připravena!

Štika se zakysanou smetanou a houbami v troubě

\ t

Složky:

  • Pike jatečně upravená - 2-3 kusy;
  • Čerstvé houby (nejlépe žampiony nebo hlívy ústřičné) - 600 g;
  • Máslo - 100 g;
  • Zakysaná smetana - 250 g;
  • Lemon - 1 ovoce;
  • Koření a koření podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Umyjte ryby, odstraňte ploutve, hlavu a žábry, zlikvidujte všechny vnitřní prostory. Mimochodem, je lepší vyhazovat ploutve - jeden může udělat bohatý vývar pro lahodnou polévku! Rybu nakrájejte na porce a osušte, pak podle vlastního uvážení otřete solí, pepřem a jinými kořením. Maso posypte kouskem citrónové šťávy;
  2. Flushcibule s tenkými kroužky, nasekat dříve umyté houby. Zahřívejte pánev a posílejte na něj kus másla. Poté, co se zahřeje, přidejte houby a cibuli, několik minut je smažte na mírném ohni za stálého míchání;
  3. Umístěte fólii na pánev. Nasaďte štiku na jeho povrch, posypeme zbytky citrónové šťávy, pak přikryjte silnou vrstvou hub a cibule. Opět, okořenit ryby se všechny koření, přidejte kus másla na to, nalijte výše uvedené množství zakysané smetany na vrcholu. Zabalte fólii a zasuňte polotovar do trouby;
  4. Pečte nejméně půl hodiny v peci zahřáté na 200 stupňů.

Nyní víte, jak rychle a chutně vařit „říční královnu“ - štiku, ochucenou zeleninou a jemnými omáčkami. Příjezd tohoto jídla do rodinného stolu ocení domácnost! Bon appetit!