Sušenky recepty na kefír

Sušenka na kefíru je základem mnoha dezertních pokrmů, ze kterých můžete snadno připravovat lahodné rolky, charlotte, koláče a další pochoutky. Přidáním kefíru ke složení těsta jsou zákusky velmi lehké a doslova tají v ústech. Dnes budeme přezkoumávat ne jediný recept na výrobu lahodný dezert pomocí sušenky základny.

Dort čokoládový

Mnohé ženy v domácnosti se vyhýbají lahůdkám z koláčů. To je způsobeno poměrně obtížnou technologií vaření vzduchu a jemného těsta. Ale i když jste nikdy neměli rád pečení, recept na výrobu čokoládového piškotového dortu na nízkotučném kefíru bude určitě fungovat.

Jaké produkty budeme tedy potřebovat pro vaření?

  • 5 slepičích vajec;
  • práškový práškový cukr;
  • 200 g granulovaného cukru;
  • 150 g mouky;
  • 1 šálek kefíru;
  • 40 g kakaového prášku;
  • 50 g másla.

Proces vaření:

  • Rozpustíme kus másla a necháme ho vychladnout;
  • Mezitím prosévejte mouku přes síto;
  • Na malý oheň dejte nádobu s vodou a přiveďte ji do varu;
  • V oddělené nádobě důkladně promíchejte vejce s cukrem;
  • Aby se cukr roztavil rychleji, zahřejte obsah.nádrže na parní lázni;
  • Když se vaječná směs zdvojnásobí, nechá se mírně vychladnout;
  • Během této doby míchejte mouku s kakaovým práškem a nalijte ji do nádoby s vejci;
  • Nyní nalijte 1/2 roztaveného másla a všechny složky dobře promíchejte;
  • Dále přidejte kefír do tlustého plechu a nalijte ho do připraveného pekáčku;
  • Čokoládový dezert je pečený ne více než půl hodiny při teplotě 170-180 ° C;
  • Po upečení můžete ozdobit hrudkovitou pochoutku moučkovým cukrem.

piškotový dort bez vajec na kefíru

Tento recept jistě osloví ty, kteří nemají rádi kuřecí vejce. Mnoho dětí netoleruje vůni vajec a pálení v pekle, do kterého se přidávají. V takové situaci bude schopen pomoci lahodný a voňavý piškotový dort bez vajec, vařené na kefíru.

Jaký soubor potravin potřebujeme pro vaření?

  • 1 šálek cukru;
  • 2 lžíce. Já kakaový prášek;
  • 1/2 lžičky. jedlá soda;
  • 250 ml kefíru;
  • 1 šálek pšeničné mouky.

Proces vaření:

  • Kefír se smíchá s cukrem v oddělené nádobě;
  • K hustému sodu se přidají 2 lžíce kakaového prášku a prosévané mouky;
  • Všechny složky musí být velmi dobře promíchány, aby v těstě nebyly žádné hrudky;
  • Přemístíme připravenou hmotu do formy pro pečení;
  • Pečeme dezert 30 minut při teplotě 190 ° C.

piškotový dort na kefíru v pomalém hrnci

Sušenka na kefíru v pomalém hrnci je ideálním řešením pro tykdo chce rychle a chutné vařit dezert. V případě potřeby můžete do těsta přidat čerstvé jahody, plátky pomeranče, rozinky a další sušené ovoce.

Co tedy musíme udělat, aby se zázračný dort?

  • 5 vajec;
  • 300 g granulovaného cukru;
  • 300 g pšeničné mouky;
  • 100 ml fermentovaného mléčného produktu;
  • 2 lžičky. rostlinný olej;
  • 15 g vanilkového cukru.

Proces vaření:

  • Ve vysokém hrnci dobře promíchejte vejce;
  • Nalijte do nádoby cukr a obsah důkladně promíchejte směšovačem;
  • Pak tam také nalijte kefír do husté a tříděné mouky;
  • Nyní přidejte vanilkový cukr;
  • Poté nádobu s vícekolony namažte malým množstvím rostlinného oleje;
  • Přeneste do něj vařené těsto;
  • Nastavte režim pečení na 1 hodinu.

piškotový dort s jablky

Sušenka, vyrobená na bázi kefíru s jablky, je vlastně charlotte. Tato chutná a aromatická pochoutka je velmi snadná a rychlá, takže i začínající kuchaři tento pokrm překonají.

Jaké výrobky mám užívat?

  • 300 g granulovaného cukru;
  • 2 sladká jablka;
  • 100 g kefíru;
  • 300 g pšeničné mouky;
  • ½ lžičky vanilka;
  • 4 vejce.

Proces vaření:

  • Aby bylo možné připravit charlotte s jablky, musíte nejprve odloupnout ovoce z kůže a jádra;
  • Pak by měla být jablka nakrájena na několik plátků a položena na dno formy, sypaná citrónovou šťávou;
  • Potommíchat vejce s cukrem, míchat ingredience s mixerem;
  • K výslednému hmotnostnímu podílu se přidá mouka, hnětení těsta dobře;
  • Nyní přidejte do těsta vanilin a fermentovaný mléčný výrobek;
  • Obsah přesouváme do formy pro pečení;
  • Pečeme delikatesu při teplotě 170 ° C.

sušenka na kefíru s marmeládou

Vonný voňavý koláč je vynikající dezertní pokrm, který děti ani dospělí nemohou odmítnout. Navzdory tomu, že těsto neobsahuje kakaový prášek, pečený koláč má za následek krásný čokoládový odstín díky přítomnosti džemu v kompozici.

Jaké produkty tedy potřebujete zásobit k vaření?

  • 300 g granulovaného cukru;
  • 250 litrů rybízového džemu;
  • 200 ml mastného kefíru;
  • 2 šálky pšeničné mouky;
  • ½ soda;
  • Kus másla.

Proces vaření:

  • Poražte vejce ve vysoké misce, dokud se nevytvoří vzdušná pěna;
  • Přidá se granulovaný cukr a kefír k hustotě;
  • Při míchání hmoty s míchadlem do ní přidejte rybízový džem;
  • Přidejte prosévanou mouku a sodu;
  • Důkladně promíchané těsto se vloží do promazané nádoby na pečení;
  • Pečeme dezert na půl hodiny, kontrolujeme jeho připravenost párátkem.

Vaření sladké sušenky pro 1% kefíru s marmeládou netrvá déle než hodinu, ale můžete si být jisti, že budete moci tímto pokrmem překvapit jak své hosty, tak vaši domácnost.

Bez ohledu na výše uvedené recepty pro přípravu lehkého a voňavého piškotového dortu na kefíru, určitě dostanete chutnou a lahodnou pochoutku.

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení o přípravě pečení pečiva je možné, aby kuchařské koláče a charlotte byly možné i pro začínající kuchaře.