Tajemství chutného pečiva: připravte těsto na koláče

Hnětení těsta na koláče, hostitelka sotva přemýšlí o požadavcích: pružnost, lehkost, chuť. Je však nutné tuto technologii prolomit a koláče nejsou slepé, nezvýší se, budou prostě bez chuti. Pouze úspěšná kombinace přísad: kvalitní mouka, čerstvé máslo a vejce, výborná náplň a optimální recept - vedou k tomu, že domácí - a nejen domácí, prsty lízají z potěšení.

Výběr mouky pro placičky

Pokud si vyberete mouku nízké kvality, nebudete moci vařit koláče, a to ani s třešňovou náplní. Proč právě z třešní?

Podle většiny hospodyň, plnicích třešní - dělají mistrovské dílo z jakéhokoli pečiva, pokud se těsto drží spolu. S nekvalitní moukou bude těžká a drobivá.

Při nákupu mouky byste měli věnovat pozornost výrobnímu času. Neměli byste si kupovat naprosto čerstvý, ale stále. Od data vydání musí projít minimálně měsíc.

Mouka, která je starší než 3 měsíce, bude muset být proseta. Skutečná životnost výrobku je maximálně 1,5 roku.

Je-li to možné, měla by se štětka mouky zachytit suchou rukou a otřít mezi prsty. Drží se za ruce? Zatracený a nestojí za to. Vrhá se do míče - závěr je stejný.

Vůně může hodně říct o kvalitě výrobku. Čerstvé mouky voní pěkně - čerstvě mleté ​​obilí. Chutí nasládlé, v něm nejsou žádné kousky.

Cokolivdobrý recept, pokud se barva po zvýšení vlhkosti změní, pečení nebude fungovat. Samozřejmě, že nikdo v obchodě nepadne na mouku kapku vody. Ale stále ...

Načervenalý odstín po zkoušce vlhkosti ukáže vysoký obsah otrub, modravý - nezralost zrn nebo zahrnutí cizích obilovin.

Také věnujte pozornost množství lepku. Pokud je plánováno pečení, měl by být tento ukazatel na úrovni 25%. Nad 30% - výrobek je vhodný pouze pro palačinky.

Jak vařit těsto

Každá hosteska může nabídnout recepty na pastovité těsto. Bohužel se stává, že s touto technologií, jen ona dostane vynikající pečivo. Proto, zvládnutí navrhovaného receptu, musíte udělat něco vlastního. A teprve pak dostaneme opravdové kulinářské mistrovské dílo.

Rychlé těsto na koláče smažené na pánvi ,trvá vařit 15 minut.

Složky:

  • mouka - asi 500 g;
  • voda - o něco méně než 2 sklenice - druhé sklo není přidáno čtvrtinu;
  • sůl - 1 lžička;
  • cukr - 1 polévková lžíce. l.;
  • droždí - 10 g suché nebo 60 g lisované;
  • slunečnicový olej - 3 lžíce. Já

Způsob přípravy:

  1. Droždí a cukr se rozpouští ve sklenici teplé vody, v oddělené nádobě, mouka se rozmíchá s máslem a solí.
  2. Zkombinujte roztok kvasinek a směs mouky, promíchejte, nalijte do sklenice vroucí vody a znovu promíchejte, dokud se neobjeví pružná buchta.
  3. Při hnětení je samozřejmě nutné přidávat mouku.
  4. Může být nutné přidat vodu.
  5. Jakmile se buchta změní na správnou konzistenci, můžete připravit placičky.

Těsto na smažené koláče může být hněteno na kefíru.

Složky:

  • kefír - o něco méně než sklenice;
  • vejce - 2 ks;
  • mouka - o sklenici;
  • sůl a soda - půl lžičky.

Způsob přípravy:

  1. Soda se smíchá s kefírem v nádobě na hnětení těsta, přidává se tam - míchání - vejce, sůl, mouka.
  2. Příprava trvá asi 7 minut.

Těsto je vhodné pro pečení dětí a pizzu - je velmi lehké, není v něm žádný tuk. Jediná námitka - výplň musí být suchá, jinak se pečivo " vznáší ".

Jak vyrobit koláče z listového těsta? Nelze to udělat za 5–10 minut, vaření „ předvařených jídelpro pečení vyžaduje čas.

Složky:

  • mouka - je lepší měřit s brýlemi - 2,5 lžíce;
  • vejce - 1 ks;
  • mléko - 3/4 šálku;
  • soda - 1/2 lžičky. nebo prášek do pečiva - 1 lžička;
  • ocet - pokud se používá sody;
  • 69) máslo - 100 g.

Metoda přípravy:

  1. Mouka smíchaná s nasekaným máslem - malý kousek musí být ponechán, rozemletý na drobky.
  2. Přidejte prášek do pečiva nebo hašenou sodu, rozšlehané vejce do mléka a nalijte omáčku z „ koktejlu “.
  3. Těsto není hněteno - stačí jen vklouznout do koule.
  4. Tato heterogenní hmota je ponechána , aby dosáhla hodnoty 10-15 minut pod ručníkem.
  5. Pak rozdělte buchtu na 2 části, potřete ji zbývajícím roztaveným máslem, trochu promíchejte, vyvařte.
  6. Z formace se nejprve valí a pak buchta. Kolobok by měl být umístěn v chladničce na 30 minut, aby se ochladil.
  7. Již chlazené těsto se válí pod výplní.

Tento recept je určen pro neslazené náplně. Pokud chcete sladké pečivo, ingredience jsou připraveny ostatními. Povinná sada: mouka, vejce, cukr, sůl, soda.

Těsto je hněteno syrovátkou. Množství: 800 g; 3 kusy, 2 lžíce, půl lžičky. Sérum - 250 ml.

Mouka se míchá v suché formě se solí a sódou, pak se prohlubuje a vejce se lámou, přidává se cukr, syrovátka se nalije. Vše se rozmíchá a nechá 30 minut namočit a změknout.

I přes zdánlivou jednoduchost receptu vás okamžitě chci varovat - toto nádherné těsto se rozpouští v ústech, ale musíte " cítit ." Nezkušené ženy v domácnosti se raději nezačnou vařit.

Těsto na koláče v peci je tradičně připravené kvasnice.

Složky pro houby:

  • mouka a voda ve stejném množství - po 1 sklenici, voda musí být zahřátá na 36 ° C;
  • suché droždí - 20 g nebo kostka pro 120 g čerstvého;

Pro zkoušku:

  • sůl - podle chuti, o lžičce.
  • mouka - 3,5 šálky;
  • cukr - od 2 tsp;
  • jakýkoliv rostlinný olej - 1/2 šálku;

Metoda přípravy:

  1. Kvasinky chované vteplá voda.
  2. Nalijte směs kvasnic do části mouky, přidejte další mouku a cukr a nechte těsto stát 40 minut.
  3. Poté vylijte zbytek ingrediencí, hněte, dokud nepřestane držet ruce.
  4. Těsto se ponechá po dobu 2-3 hodin na tmavém a teplém místě, takže se vejde. Během doby odpočinkuje dvakrát nebo třikrát rozdrcen.

Na sladké koláče si můžete udělat pečivo.

Složky:

  • povinná sada: vejce-mouka - 2 kusy a 2 šálky;
  • práškový cukr, sůl, soda - 1 šálek, podle chuti, půl lžičky;
  • margarín - standardní balení;
  • přísady získané z citronu: kůra a šťáva - lžička.

Způsob přípravy:

  1. Za prvé, margarín se roztaví na měkkost a hnětí vidličkou, pak se rozemele práškovým cukrem.
  2. Cukr je lepší rozemlet na prášek, protože s ním bude spousta povyku.
  3. Je nutné ji rozmělnit, aby se krystaly rozpustily.
  4. Jejich jedno vejce, žloutek je sklizeno, druhé je přidáno úplně.
  5. Pokračujte v mletí, vmíchejte sódu, která je ochlazena citronovou šťávou, solí a kůrou.
  6. Nalijte mouku, rychle hněteme těsto, dokud není zcela homogenní, a v plastovém obalu po dobu 20 minut odstraňte v chladu. Všechno je připraveno!

Nyní zbývá vyndat nádivku a potěšit ty, kteří jsou kolem vás, s lahodným pečivem. Je zde další druh náplně - kromě třešní, která jde s jakýmkoliv druhem těsta - to je maso. Bon appetit!