Tajemství vaření ovesné vločky cookies s čokoládou to udělat sami

Souhlasíte s tím, že pražce, které byly zakoupeny v obchodě, nebudou nikdy srovnávány s ručně vyrobenými lahůdkami. A pokud je většina žen schopna vařit charlotte, pizzu a koláče s různými náplněmi, pak ne všechny ženy v domácnosti mohou připravit ovesné sušenky s čokoládou nebo jinou náplní. A nechte takovou pochoutku mít vysoký obsah kalorií, ale jemná a tající chuť zůstane v paměti dlouho. Tak proč se nezacházet ani občas?

Obecně, pojďme se naučit, jak udělat chutné ovesné vločky cookies s čokoládou a dalšími přísadami.

Recept One: Jemné čokoládové sušenky

Léčba vločkami může obsahovat různé složky: kandované ovocné kousky, ořechy, čokoládu atd. Ale to byly ovesné sušenky s kousky čokolády, které už dávno získaly srdce dětí a dospělých. Začneme tedy receptem na takovou lahůdku.

Složky:

  • Ovesné vločky, granulovaný cukr a máslo všech 100 g;
  • Čerstvé slepičí vejce - 1 ks;
  • Mouka - 120 g;
  • Kakao - 30 g;
  • hořká čokoláda - 100 g;
  • Prášek do pečiva - 0,5 lžičky.

Způsob přípravy:

  1. Vyjměte máslo z chladničky a lehce ho roztavte;
  2. Poté, co je máslo měkké, otřete ho cukrem;
  3. Do výsledné hmoty přidejte ovesné vločky, mouku, poražte vejce, přidejte kakao a prášek do pečiva. Smíchejte všechno;
  4. Nalijte nakrájenou sladkou nádivku na talíř, směs znovu promíchejte;
  5. Zakryjte plech pečícím papírem a položte na něj kousky těsta. K tomu, vezměte asi 1 polévková lžíce. Já polotovary a tvar koule. Pak ji zatlačte dolů vidličkou, abyste získali plochý tvar;
  6. Položte misku, aby se vařila čtvrt hodiny při teplotě 170 ° C.

Tento lahodný dezert se doporučuje podávat s mlékem nebo teplým čajem. Je třeba poznamenat, že kalorický obsah těchto ovesných sušenek s čokoládou bude asi 460 kcal na 100 g.

Recept dvě - přidejte ořechy

Další chutnou pochoutkou jsou ovesné sušenky s čokoládou a ořechy. Pochoutka se ukáže velmi chutná a kousky ořechů, které se při pečení objevují, dávají neobvyklou poznámku.

Složky:

  • Instantní ovesné vločky - 2,5 šálky;
  • Máslové máslo - 1 balení (200 g);
  • Pšeničná mouka - 300 g;
  • Bílý granulovaný cukr - půl skla;
  • Hnědý cukr - 1 šálek;
  • Kuřecí varlata - 2 ks;
  • Vanilin - 10 g;
  • Soda - 1 lžička;
  • Sůl - 0,5 tsp;
  • Čerstvé mléko - 2 lžíce. l.;
  • Oblíbené ořechy - 200 g;
  • Jakákoliv čokoláda - 1 dlaždice.

54) Způsob přípravy:

  1. Smíchejte sůl, sodu a mouku v hluboké misce. Ozbrojené sítem prosejte směs do jiné misky;
  2. změkčit máslo,mletím šlehačkou až do hladkého bílého a hnědého cukru. Když se tvoří vzduchová pěna, přidejte tam vanilin;
  3. Pak porazit vejce po jednom. Po první, důkladně rozšleháme obsah destičky a pak přidáme druhé vejce;
  4. Když se hmota stane homogenní, nalijte tam mléko. Po celou dobu míchejte 60 sekund;
  5. Směšovač zapněte minimální rychlostí a pomalu promíchejte prosévanou mouku solí a sódou;
  6. Nalijte ovesné vločky do misky s ostatními přísadami, přidejte nasekané ořechy a čokoládu, předem rozdrcené na malé kousky;
  7. Těsto se rozmíchá;
  8. Plech zakryjte papírem na pečení. Vycpané lžící, položte těsto na papír. Nechte mezeru mezi budoucími cookies, jinak se budou držet pohromadě;
  9. Předehřejte troubu na 220 stupňů a vložte do ní plech na pečení;
  10. Příprava lahůdky trvá asi 10 minut. Pokud máte rádi sušené sušenky, zvyšte čas na 15 minut;
  11. Poté můžete misku vytáhnout z trouby, nechat trochu vychladnout a dát ji na velkou desku.

Takové požitky osloví malé gurmány a již dospělé sladké prsty. Můžete změnit chuť pochoutky přidáním nových odrůd ořechů a výběrem různých čokolád pro sušenky, například bílé nebo hořké.

Číslo receptu tři - přidat banán

Ovesné sušenky s banánem a čokoládou mají velmi neobvyklou, ale velmi příjemnou chuť.

Složky:

  • Ovesné vločky a mouka, každá po 100 g;
  • Hnědý cukr - 45 g;
  • Banán - 1 ks. (doporučuje se vzít velmi zralé);
  • Kuřecí varle - 1 ks;
  • Krémové máslové máslo - 30 g;
  • Štípání soli;
  • Čokoláda - 150 g;
  • Prášek do pečiva - 1 lžička.

Metoda přípravy:

  1. Oloupeme banán a rozdrtíme ho v hluboké misce, dokud není šťouchaná;
  2. Do ovoce přidejte rozpuštěné máslo, přidejte cukr. Smíchejte všechny přísady;
  3. V oddělené destičce rozšlehejte vejce na jednotnou konzistenci a nalijte ho do směsi banánů, cukru a másla;
  4. Nalijte sůl, prášek do pečiva a ovesné vločky. Sít mouku a přidat k celkové hmotnosti. Vše důkladně promíchejte;
  5. Čokoládu nakrájejte na kousky a přidejte do mísy těstem. Vše pečlivě promíchejte;
  6. Papír na pečení položte na plech a lžičku na něj položte. Je důležité ponechat vzdálenost mezi cookies, jinak se bude držet ve velké místnosti.

Pečlivě je třeba pečovat v peci zahřáté na 180 stupňů po dobu nejméně jedné hodiny. Ochota může být určena vzhledem: sušenky by měly být lehce opečené.

Jak vidíte, existuje mnoho receptů na výrobu ovesných sušenek s čokoládou a dalšími přísadami. Jak si vybrat - rozhodnout sami, a ještě lépe, zkuste vařit pro každý recept, a teprve pak rozhodnout, co se vám nejvíce líbí. Úspěšné kulinářské úspěchy!