Technologie vaření v pomalém hrnci

Hovězí maso je nejpoužívanějším typem masa při vaření. Z ní připravíme první a druhý chod, koláče a kastrolky, pěny a kotlety. Většina receptů, které jste použili k oživení hrnce, pánví a pecí, lze úspěšně otestovat v pomalém sporáku.

Je jen důležité si pamatovat některá pravidla:

  • Při nákupu věnujte pozornost rozmanitosti prodejního kusu. Z tučné části nohy nebudete vařit dietní polévku, ale bude to šťavnaté kastrol v "obálce" těsta. Hovězí entrecotes z hovězího masa bez jediné žíly osloví dívky, které sledují jejich postavu. Nejlepším možným způsobem je uhasit filé nebo hruď;
  • Mínus multicooker je, že nemůže vařit „ hodgepodge “ několika druhů masa. Alespoň proto, že pro každý druh masa existuje samostatný způsob zpracování. I v nejjednodušším modelu najdete možnosti „ Beef “, „ Vepřové maso “, „ Mutton “. Čas strávený různými druhy v zázračném hrnci se mění tolik, že riskujete, že na stůl položíte dušené maso z vařeného vepřového a půlměsíčného skopového masa;
  • Maso dá maximální množství šťávy, pokud ho vložíte do nádoby, která je velmi chlazená. Aby nedošlo k zamrznutí jemných dámských prstů, odřízněte zakoupený kus a rychle ho ochlaďte v mrazáku;
  • Pokud dostanete maso ze staré krávy, můžete se pomocí marinády vyhnout charakteristické tvrdosti. 2-3 hodiny před vařením naplňte hovězí maso několika sklenkami červeného vína nebo dvěmasklenice syrovátky.

Recepty na hovězí multivarki

Fanoušci jídla, bohatí na vůně a náznaky koření, budou mít rádi novou možnost vaření pro populární tatarskou kuchyni:

Azu z hovězího masa

Budete potřebovat:

  • 500-600 g gamma s tukovou vrstvou;
  • 2 středně bílé žárovky;
  • ½ šálku rajčatového pasty;
  • 2 nakládané okurky nebo 8 nakládek;
  • 3 stroužky česneku;
  • ½ svazek nejrůznějších zelení;
  • 3 lžíce. Já rostlinný rafinovaný olej;
  • 5 brambor;
  • sůl;
  • kořenící směs na pečení masa;
  • černý pepř.

Opláchněte gammon pod tekoucí vodou a osušte papírovými ručníky. Nakrájejte na proužky o tloušťce 1-1,5 cm, cibuli nakrájejte na cibuli, vložte ji do pomalého vařiče s hovězím maslem a máslem. Smažte v misce, dokud není maso napůl vařené s otevřeným víkem. Nakrájíme na kostky okurky, česnek přeskakujeme.

Rajčata můžete nahradit rajčaty nakrájenou na mlýnku na maso. Roztrhněte zelenou rukama, oloupejte brambory. Nakrájené brambory s greeny, těstovinami, okurkami a česnekem naložte do pomalého vařiče.Přidejte koření podle vašich představ. Vařte v režimu „ kalení “ po dobu nejméně 2 hodin.

Dušené hovězí maso v pomalém hrnci s pohankami a hříbky

\ t

Požadováno:

  • 1,5 šálky pohankové krupice;
  • 350 g hovězí svíčkové;
  • 3 lžíce. Já máslo;
  • 60) 100 ml suchého vína;
  • 200 g čerstvých bílých hub nebo 100 g. sušené;
  • sůl;
  • paprika červená.

Nakrájejte maso na malé kostky. Pochoutka se vaří v konvenčním hrnci s malým množstvím soli. Smažte filet na pánvi se smetanovým tukem. Dejte všechny ingredience do hrnce, nalijte suché víno. Uzavřete víko: nádobí s vínem se připravuje s možností „ Zastavení “ po dobu 2 hodin.

Dušené hovězí paštiky

Budete potřebovat:

  • 500 g hrudníku;
  • 2 lžíce. Já změkčený margarín;
  • 4 sklenice vody;
  • 100 ml bujónu;
  • několik větviček tymiánu;
  • sušené ostružiny;
  • sůl.

Jak vařit v pomalém vařiči hovězího masa, které lze namazat na chleba namísto skladových koláče se spoustou sóji? Je třeba krájet kus mladého masa na malé proužky. Pak položte řez na potravinovou fólii, přidejte do něj bylinky a sůl. Fólie převalte. Nalejte studenou vodu na dno pánve. Vložte páru na vaření a vložte do ní zabalený hrudník.

V režimu „ parní pece “ ho uvařte alespoň 1 hodinu. Jemně roztrhněte fólii, hruď se šťávou v mixéru. Přidejte stejný měkký margarín a vývar. Porazte při maximálním výkonu po dobu 5-6 minut.Dušená paštika je mnohem chutnější než ty, které jste předtím vyzkoušeli.

Guláš s rajčaty

Požadováno:

  • 400 g hovězího preparátu na guláš;
  • 2 fialové žárovky;
  • 1 paprika;
  • 1 sklenici šťávy z rajčat;
  • 1 mrkev;
  • černé pepře;
  • sůl.

K výrobě gulášu si v obchodě kupujte nakrájené maso. Cibuli uvolněte z plevele a nakrájejte na půlkroužky navlhčené studenou vodou nožem. Rošt mrkve. Odstraňte semena z pepře a jemně nasekejte. Zeleninu dejte do pomalého vařiče s masem a kořením. Nalijte rajčatovou šťávu nahoře. Guláš podle tohoto receptu se připravuje v režimu „ Kalenípo dobu 1,5 hodiny.

Dušené hovězí steaky

\ t

Budete potřebovat:

  • 1 láhev tmavého piva;
  • 700 g steaků;
  • 1 cibule;
  • 4 lžíce. Já semena francouzské hořčice;
  • 2 lžíce. Já pšeničná mouka;
  • 2 lžíce. Já olivový olej;
  • 200 gramů žitného chleba;
  • 1 lžíce. Já máslo;
  • ½ banda koriandru;
  • sůl;
  • černý pepř.

Opláchněte steaky a kostky. Nakrájejte cibuli. Na pánvi s máslem ho smažíme až do zlatova. Odstraňte cibuli, ve stejném oleji trochu smažit kousky masa. Tyto kostičky, když jsou studené, vmáčkněte do mouky a umístěte víko na dno. Zakryjte vrchol „kabátem“ cibule.

Smíchejte olivový olej s kořením, nasekanou zelení a hořčicí. Nalijte směs do pomalého vařiče a zavřete víko. Vyberte možnost „Pilaf“, nedotýkejte se multicolor po dobu 1 hodiny. Během této doby sušte v peci krutony z černého chleba. Před odstraněním misky z hovězího masa z multicooker, dát nějaké sušenky na každé desce.

Dušené hovězí maso se zakysanou smetanou

\ t

Požadováno:

  • 1 kus čepele o hmotnosti přibližně 600 - 700 g;
  • 200 g zakysané smetany;
  • 1 lžíce. Já hořčičný prášek;
  • sůl;
  • červená paprika.

Vyčistěte lopatku ze šlach a fragmentů kostí. Dejte ji do misky, zalijeme zakysanou smetanou smíšenou se solí, pepřem a suchou hořčicí. Chceš, aby se obrátil nabídky a roztavit v ústech? Přidejte 1 polévkovou lžíci. Já ocet v omáčce. Vařte s víčkem zavřeným na 2 hodiny.

Zchlazování v pomalém sporáku je vhodné, protože prakticky nevyžaduje vaši účast. Nemusíte se otáčet kolem pánve, stále něco mícháte a přidáváte. Pokazit vaření hovězího masa v pomalém hrnci je téměř nemožné.