Třešňový koláč

Které sladké koláče jsou nejvíce žádané v koláči? Samozřejmě, třešňové koláče. Spotřebitelé nejsou ani zastaveni skutečností, že stravovací zařízení pro plnění berry spolu s kostmi. Toto sladké a kyselé bobule může zlepšit chuť jakéhokoliv dezertu.

Co je užitečné třešeň?

Stravování třešní pomáhá tělu doplnit zásobu živin. Obsahuje:

  • vitamíny B - B1, B2, B9, vitamíny PP, A, C, E;
  • kyselina listová, kyselina vinná, kyselina octová a další;
  • minerály: železo; vápník, měď, draslík, hořčík, fosfor, sodík, mangan, jod ...;
  • pektiny.

Příprava:

  1. Díky tomuto složení je konzumace třešní dobrá prevence aterosklerózy, anémie, snížení tlaku;
  2. Přítomnost anthokyanidinů v ovocné buničině pomáhá posilovat stěny velkých cév a krevních kapilár, kyselina ellagová brání rozvoji zhoubných nádorů. Pektin podporuje vylučování dusíkatých struskových sloučenin;
  3. Hrst třešní, jedených před jídlem, může zlepšit chuť k jídlu, jeho tělo má antiseptické vlastnosti;
  4. Je velmi zklamáním, že ne každý má možnost jíst dostatek tohoto lahodného bobule. Ti, kdo trpínemoci zažívacích orgánů, může být konzumován po dobu 1 času jen několik kusů;
  5. Kyselina, která je nezbytně přítomna v třešních, i když je odrůda velmi sladká, několikrát zvyšuje kyselost žaludeční šťávy a stimuluje sekreci žluči;
  6. Nemůžete zneužívat třešně a těhotné ženy. Jednou z vlastností bobule je stimulace hladkého svalstva, které zahrnuje dělohu. Nemůžete jíst cherry diabetiky - zvyšuje hladinu cukru v krvi;
  7. Kámen, který je v bobulích, obsahuje kyselinu prusovou, což je silný jed. Proto, čerstvé kameny na okusují jako ořechy, nemůže být kategoricky. Můžete jedovat kyselinou kyanovodíkovou a jíst džem s dobou trvanlivosti;
  8. Ale ani ti, kteří se nemohou těšit z radosti zralých bobulí, si nemohou dovolit jíst pečivo, které je naplněno třešněmi. V koláči se ovoce podrobuje tepelnému ošetření a jejich účinek na tělo je mnohem měkčí.

Recepty Cherry Pie

Pro ty, kteří mají rádi pečení, ale není mnoho času, je tento recept nabízen pro třešňový koláč. Aby bylo možné připravit třešňový koláč, nezabere mnoho času ani složitých složek.

Složky:

  • 4 slepičí vejce;
  • 1 polévková lžíce. cukr;
  • 1 polévková lžíce. mouka;
  • půl šálku sody;
  • 300 g třešní;
  • vanilkový cukr.

Způsob přípravy:

  1. Hnětení těsta. Chcete-li začít, rozšleháme vejce cukrem.
  2. Pak přidejte 2 lžičky vanilkového cukru.Chcete-li udělat třešňový koláč svěží, přidejte do špičky lžičky sodu, uhasenou octem a všechno dobře porazte.
  3. Poté přidejte mouku do hmoty po částech a promíchejte do jednotné konzistence. Těsto je připraveno!
  4. Pokud je forma železo, pak musí být nejprve naolejována, pokud je silikon, pak to není nutné.
  5. Nalijeme těsto do formy, uspořádáme třešeň do kruhu.
  6. Namísto čerstvého můžete brát zmrazené, bez kamenů.
  7. Vložte třešňový koláč do trouby zahřáté na 180 ° C po dobu 30-35 minut.
  8. Poté, co dort vzrostl a zhnědl, zkontrolujte jeho připravenost párátkem. No, jednoduchý a velmi chutný třešňový koláč je připraven!

Další jednoduchý recept Cherry Pie

Složky:

  • pšeničná mouka 600 g;
  • máslo nebo margarín - 250 g;
  • vejce - 4 ks;
  • zakysaná smetana - o něco méně než sklenice;
  • cukr - 2 sklenice;
  • čajová soda - půl lžičky;
  • škrob - 1 polévková lžíce. l.;
  • ocet - 1,5 lžičky;
  • Třešně - 1 kg.

Metoda přípravy:

  1. Do mouky se přidává hašená sóda - 1 polévková lžíce. Já prášek do pečiva, máslo, nakrájené na kostičky a vše je bušeno rukama do olejových třísek.
  2. Vejce - 3 ks. - porazit půl šálku cukru, do směsi přidejte zakysanou smetanu, promíchejte.
  3. Šlehač je kombinován s máslovou strouhankou a moukou a měkké těsto je hněteno.
  4. Těsto je rozděleno na dvě části, přičemž jedna tvoří spodní vrstvu dortu, od druhé - shora.
  5. Koláč se ihned položí na mazaný tukmáslovou pánev.
  6. Škrob se přidává do třešní, když se pokládá na těsto.
  7. Poté, co je koláč nakloněný, je potřený vyšlehaným vejcem a nahoře pokropen moukou.

Pečeme asi 40 minut při 160-180 ° C v peci. Z formy vyjímají pouze po ochlazení, jinak třešeň proudí. Úžasná vůně a aromatická chuť!

Cherry Pie v multicooker

Pečení v pomalém sporáku - rychle, pohodlně, nehorí. Bobule by měly být nejprve oloupány - vyjměte kosti a počkejte, až se šťáva vyčerpá.

Složky:

  • mouka - 300 g;
  • vejce - 4 ks;
  • máslo - 200 g;
  • cukr - 200 g;
  • prášek do pečiva - 1 polévková lžíce. l.;
  • vanilkový cukrový sáček;
  • třešeň - 300 g.

Způsob přípravy:

  1. Máslo se šleha s cukrem, dokud se nezíská nadýchaná hmota, postupně se přidávají vejce.
  2. Přidejte mouku, vanilin, prášek do pečiva do těsta. Objednávka může být změněna - nezáleží na tom.
  3. V misce multicoker, na pergamenu, potřísněné rostlinným olejem na dně.
  4. Nalijeme na něj těsto a těsto na třešni. Nastavte režim„pečení“na 50 minut.
  5. Než vytáhnete kulinářské mistrovské dílo, měli byste počkat, až se vychladne. Vrchol koláče před podáváním posypaný moučkovým cukrem.

Open Cherry Pie Recipe

Složky:

  • pšeničná mouka - sklenice;
  • cukr - 100 g;
  • vejce - 4 ks;
  • zakysaná smetana - 100 g;
  • citron - 1 ks;
  • máslo - 100 g;
  • třešeň - 500-600g;
  • fazole.

Způsob přípravy:

  1. Je třeba jemně rozetřít citron na struhadle, dokud nebude oloupán, aby se dosáhlo nadšení.
  2. Šťáva z dužiny.
  3. Polovinu cukru, 2 žloutky, kůru smícháme do mouky, hněteme.
  4. Do těsta se přidává citronová šťáva a máslo a znovu se hněte.
  5. Těsto je chlazené - ne v mrazáku. Musí být chlazena.
  6. Forma je naolejovaná, rozprostřená v ní válcované těsto, tvoří nárazníky, píchne povrch vidličkou.
  7. Na těsto připravené k pečení se vloží speciální papír na pečení a na něj se nalijí velké fazole.
  8. Formulář se vloží do trouby o teplotě 180 ° C, peče po dobu 15 minut.
  9. Pak se zpečený koláč vyjme, fazole a papír se odstraní. Namísto toho, aby se rozšířily třešně - bez semen, měla být šťáva již vyčerpaná.
  10. Bít 2 vejce se zbývajícími cukry - bílky až do vrcholu, pak žloutky jsou opatrně řízeny do hmoty. To vše se šíří na třešeň.

Koláč se znovu umístí do pece při stejné teplotě. Peče se až do doby, kdy je připravena asi 25 minut.

Takový dort má nesrovnatelnou sladkokyselou chuť. Musíme se snažit odolat a nejíst všechny koláče najednou. V opačném případě to bude trvat dlouho, než se zbavíme těch kilo navíc.