Tři nejlepší způsoby, jak smažit červený parmice: mistrovská třída od kuchaře

Červená parmice je malá mořská ryba, jejíž maso má jemnou, lahodnou chuť. Mnoho hostesek obchází to, ne zvažovat takový ryba “maličkost” hodný rodinného stolu. Kromě toho je proces čištění a odstraňování vnitřností problémem. A naprosto marně! Tam jsou vynikající recepty pro vaření malé sultánky, jak to je také nazýváno, které jsou vhodné pro slavnostní léčbě, piknik, a jen pro každý den, na oběd nebo večeři. A recept na vykuchání a přípravu je poměrně jednoduchý.

Začněte s obeznámením s malou rybou

Krasnoborodka, sultán, barbunka, Barbunie, a dokonce i mezek jsou všechna jména pro stejný druh ryb. Někteří lidé si pletou parmici s capelinem a dokonce i šproty, jiní ji dokonce považují za obyvatele řeky. Ve skutečnosti je tato ryba ulovena v teplých vodách Středozemního a Černého moře. Najednou to bylo velmi populární ve starověkém Římě a v Turecku, to bylo sloužil ke stolu císařů a sultánů. Ačkoli v té době oni dávali přednost používat velké mořské ryby vařit královské pochoutky, oni zvažovali malé jídlo být jídlo pro chudé.

Maso z parmice je ve skutečnosti něžné a chutné, po tepelném zpracování se stává příjemnou růžovou barvou. Současně není nutné ji číst a čistit, a dlouho to není vařeníjinak to bude suché. Existuje celá řada receptů na vaření parmice. Je třeba připustit, že nejchutnější recept je nejjednodušší, je to jen sultán pečený na křehký v pánvi.

Ale recept má své vlastní jemnosti, pokud ho rozbijete, červená vousy se nahoře neobejdou tak chutné a křupavé, zatímco šťavnaté a něžné uvnitř. Šéfkuchař restaurace Oděsa je připraven odhalit svá tajemství, jak vařit červenou parmici právě na pánvi a pod ní budou uvedeny nekonvenční recepty na vaření, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Klasická verze

Takže nejprve musíte najít čerstvou rybu, ale pokud jste ji nenašli, čerstvý zmrazený člověk udělá.

Složky:

  • mouka pro válcování ryb;
  • sůl a pepř podle chuti;
  • čerstvá citronová šťáva;
  • olej na vaření pro smažení;
  • čerstvé zelené na ozdobu.

Na první pohled je vše jednoduché a banální. A poměrně levné, což je velmi cenné. Ale tady začíná malé tajemství a triky, které činí tento recept zvláštním.
První trik: pro válcování ryb je lepší použít nejen pšeničnou mouku a mouku, v kombinaci se stejným množstvím škrobu. To je příslib vzduchu a zároveň ostrý. Můžete experimentovat s rýžovou moukou.

Druhý trik: rybu je třeba smažit pouze v tlusté pánvi nebo dokonce litině, aniž by se šetřil olej. V běžném pánev nebo fritézeto dopadá docela jinak, ověřené!

Třetí chytrost: bude odhalena pod receptem během přípravy.

Způsob přípravy:

  1. Čištění sultána. Pokud byla ryba zmražena, měla by být rozmrazena. Čerstvě se jednoduše vloží do podnosu a vloží se pod studenou vodu. Ani hlavy ani ocasy jatečně upravených těl nejsou odříznuty.
  2. Škály je ještě lepší odstranit, zejména proto, že se to provádí rychle a snadno. Stačí jen držet prsty od ocasu k hlavě, šupiny se odlupují.
  3. Pokud jde o odstraňování vnitřností, je zcela volitelný - červený parmice nemá žluč, takže se nic nestane, pokud vnitřek zůstane v břiše, chuť masa se nezhorší. Ale je to soukromá záležitost každé hostesky a otázka času.
  4. Příprava pro smažení. Oloupaná těla by měla být sušena na papírovém ručníku.
  5. V hlubokém podnose smíchejte mouku a škrob, dejte tam rybu a hodte ji dobře. Přetřepte přebytečnou mouku.
  6. Neměli byste dát mokré ryby do mouky a škrobu, budou se zhluknout, a taková jednotná a chutná kůrka se neobjeví.
  7. Ne nakládejte, ne pepřte a nelejte červené parmice s citronovou šťávou! To vše, podle receptu, po.
  8. Grilování. A tohle je třetí trik. Zpočátku se na oheň položí litinová pánev nebo kotel a dobře se zahřeje.
  9. Pak se do ní nalije rostlinný olej, který je třeba také velmi dobře zahřívat.
  10. Pak jsou ryby v jedné vrstvě úhledně stohovány v jedné vrstvě, ne příliš těsně, takže jsou dobře pražené. Už žádné smaženítři minuty na každé straně. To je dost, aby se kůrka a maso vařily.
  11. Hotové ryby se vyjmou na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk a aby se do ní neusazovaly kůry.
  12. Pak okamžitě solené, pepř a posypané citronovou šťávou.
  13. Všechny ryby můžete smažit při 2-3 návštěvách.

Příjemná chuť k jídlu! Můžete sloužit červené parmice, stejně jako to, s citronem, a můžete si zeleninu řezání a bramborovou kaší.

Možnost v troubě s citronovými a aromatickými bylinkami

Složky:

  • olivový olej;
  • několik stroužků česneku;
  • půl banda petrželky;
  • jeden nebo dva citrony;
  • několik větviček tymiánu;
  • sůl a pepř.

Způsob přípravy:

  1. V tomto receptu jsou jatečně upravená těla vykuchaná, protože budou plněna. Musíte také připravit zbývající složky.
  2. Citron by měl být umyt, nakrájen na tenké plátky a poté na čisté trojúhelníky.
  3. Oloupeme a nasekáme česnek.
  4. Petržel vyprat, opláchnout a nasekat.
  5. Oloupejte tymiánové větve ze stonků.
  6. Pak jsou těla poražena uvnitř a ven solí a pepřem.
  7. Dále, nejpřísnější práce: několik plátků citronu, malá petrželka a tymián se vloží do břicha každé ryby.
  8. Vycpaná jatečně upravená těla se vyloží do tácu, nalijí se zbývajícími zelení a česnekem, přelijí se olivovým olejem a nechají se půl hodiny nakládat.
  9. Před pečením ryby lehce protřepejte marinádu a posuňte jižáruvzdorné formy a umístěny do trouby.
  10. Režim „ Gril “ lze zapnout nebo ho ohřát na 180 stupňů. Doba pečení receptu - asi půl hodiny.

Středomořská verze

A tento recept je pro opravdové gurmány. Kromě samotné ryby, která je pro tento recept dvakrát kratší, tj. 250 g.

Složky:

  • mouka pro válcování;
  • sůl, pepř a mletý šafrán;
  • olivový olej pro smažení;
  • dvě nebo tři zralá rajčata;
  • stejné množství stroužků česneku;
  • půl sklenice suchého bílého vína;
  • některé čerstvé bylinky - petržel nebo bazalka.

Způsob přípravy:

  1. Parmice červená se připravuje způsobem popsaným výše. Pak je třeba ji vysušit, otřít ze všech stran směsí soli, pepře a šafránu, zavařit v mouce.
  2. Zahřívejte olej na pánvi a rychle smažte jatečně upravená těla na obou stranách - tento recept udává dobu 1,5-2 minuty pro každou stranu, ne víc. Vyjměte z misky a odložte stranou.
  3. Odstraňte kůži z rajčat, zbavte se semen a přebytečné šťávy.
  4. Vložte rajčata do pánve, ve které byla ryba smažena, česnek protlačte, přidejte všechny koření a zelení, nalijte víno a za stálého míchání vařte asi 15 minut.
  5. Zbývá jen sbírat a péct delikátní pokrm. Jatečně upravená těla jsou rozložena do tvaru, na vrcholu se nalije rajská omáčka s vínem.
  6. Tato krása se vaří v peci zahřáté na 180 stupňů po dobu nejvýše 10 minut. PodávejteSultán může být horký, přímo ze sporáku a studený. Bon appetit.

Všechny tyto recepty jsou velmi odlišné a všechny jsou velmi úspěšné. Můžete experimentovat změnou a přidáním přísad, ale hlavní věcí není vzdát se takové chutné a zdravé ryby, jako je parmice červená.