Týden másla: co to je?

V slovanském slovanském jazyce znamená slovo " týden " neděli. Pokud hovoříme o slově „ týden “, který je ruskému jazyku známý, odpovídá názvu „ týden “. Týden masa je tedy neděle předcházející Týden sýrů nebo Maslenitsa. Po těchto sedmi dnech začíná Lent.

Stojí za zmínku, že je v neděli, v roce 2015, je to 15. února, můžete se stále hýčkat masem a teď se musíte vzdát dalšího jídla masa.

Týden masa: Co mohu jíst?

Lidé, kteří respektují pravoslavné tradice, se obvykle zajímají o otázku toho, co je třeba jíst během těchto sedmi dnů, kdy se organismus připravuje na půst. Promluvme si o všem v pořádku. Nejprve určete, co můžete jíst v neděli (týden v církevním chápání), a teprve pak budeme diskutovat o dietě sedm dní.

Takže v neděli můžete používat velmi známé masné výrobky:

  • vepřové maso;
  • Kuře;
  • telecí maso;
  • Skopové maso a jiné maso mohou být podávány na stole.

V tento den neexistují přísná potravinová omezení. Chcete tuk nebo párky tuk - můžete jíst. Je pravda, že byste neměli být velmi horliví a opírat se o maso, jak je to v přípravném týdnu dopředu, a pak Lent. Je důležité, aby vaše tělo bylo připraveno na přechod k skromnějším potravinám, které neobsahují maso.

Dálepřichází týden masa (7 dní), v roce 2015 trvá od 16. února do 22. února. Všech těch 7 dní bez masných výrobků zvaných Syrup Holidays. Poté, co začne Lent, kde menu věřících podstoupí řadu změn. Ze stravy " půjde " rybí pokrmy, vejce, mléčné výrobky. Proto nezapomeňte, že poslední den, kdy je dovoleno ochutnat maso, je 15. února.

Stojí za zmínku, že církevní tradice jsou velmi moudré. Koneckonců, pokud jste správně připravit tělo pro post, bude to mít prospěch. Pokud budete následovat církevní kánony a opouštíte maso týden před půstem a ryby budete konzumovat dalších 7 dní, připraví to tělo pro postní čas. Bude trvat od 23. února do 11. dubna, během tohoto období budete moci očistit tělo od nebezpečí , zlepšit vaši pohodu a náladu.

Obecně platí, že dne 15. února budete stále jíst maso, a od pondělí by se zeleninová jídla měla stát základem stravy. Připravte si různé obiloviny, například pohanky, proso, rýži, jíst chléb, první jídla na zeleninovém vývaru, knedlíky, zeleninové dušené maso, palačinky a další pokrmy bez přidání masa.

V dávných dobách, ženy v domácnosti často vařily sbiten, nyní můžete také udělat takový nápoj. To vyžaduje med, koření (skořice, nové koření, hřebíček, zázvor atd.) A léčivé byliny. V případě potřeby můžete k nápoji přidat víno a chmel a nechat ho vařit. Sbiten má příznivý vliv na imunitní systém a nervový systém.

Během tohoto období můžete vařit něco jednoduchého a jednoduchého. Pokud chcete, můžete se pokusit znovu vytvořitnějaký starý recept, potřebné ingredience budou zakoupeny v nejbližším obchodě. A pokud nemůžete získat nějakou složku, pak změnit výrobky podobné složení.

Někteří lidé se také zajímají o následující otázku: „ Je možné jíst ryby ?“. V neděli nebo příštím týdnu nejsou zakázány žádné ryby. Ale protože neděle je posledním dnem, kdy jsou masné výrobky povoleny, doporučuje se jíst a konzumovat ryby již na týden masopustů.

Kromě toho stojí za to jíst mléčné výrobky a vejce, protože v této věci to nebude možné. Mimochodem, o odrůdách a metodách vaření ryb, neexistují žádná omezení, dělejte to, co se vám líbí.

Lahodný recept na půst

A konečně bych chtěl navrhnout recept na výrobu lahodných a chutných houbových placiček. Mohou být vařeny jak v Masném týdnu, tak v Lentu.

K přípravě těsta budete potřebovat:

  • Mouka - 600 g;
  • Rostlinný olej - 100 ml;
  • Vařená voda - 1 polévková lžíce;
  • Čerstvé kvasinky - 25 g;
  • Sůl - 2 lžičky;
  • Cukr - 1 lžička.

Pro plnění je třeba vzít:

  • Houby dle vlastního výběru - 500 g;
  • Jedna cibule;
  • Slunečnicový olej bez příchutě;
  • Sůl podle chuti.

Houby opláchněte a vařte spolu s cibulí, dokud neuskutečníte. Pak ho vyhoďte do cedníku, nechte odtok vody. Když zelenina vychladne, nakrájíme na středně velké kousky a smažíme v rostlinném oleji až do zlatě.

Mouka (2 čajové lžičky), cukr, droždí aSmíchejte 50 ml vody a nechte stát po dobu jedné hodiny. Poté přidejte zbývající ingredience a vyměňte dušené těsto. Položte ho na teplé místo, a když se lehce zvedne, „ položte rukama . Tuto manipulaci provádějte dvakrát. Poté můžete udělat plněné koláče. V peci, která je předehřátá na 180 stupňů, je třeba je pečovat půl hodiny.

To je vše. Teď už nevíte jen to, co znamená termín „týden masa“, ale také chápete, jak se v tuto chvíli jíst. Mimochodem, týden před Půlnem se slaví i sobota, která se také nazývá rodičovská. V tento den, to je obvyklé připomínat odešel.

Doporučujeme navštívit chrám, modlit se a jít na hřbitov. Obecně platí, že ctít ortodoxní tradice, být v souladu s vámi a svět kolem vás, štěstí pro vás.