Užitečný dietní salát z zelí, jablek a mrkve

V létě je hojnost čerstvé zeleniny a ovoce dobrá. Obsahují obrovské množství živin, které jsou důležité pro normální fungování těla. Kromě toho, saláty se zelím, jablky, mrkví a dalšími produkty jsou nízkokalorické, což znamená, že mohou být konzumovány v neomezeném množství a nebojte se o svou postavu.

Další pozoruhodnou výhodou takové misky je, že je připravena velmi rychle, během několika minut.

Recept na salát z červené řepy, mrkve, jablek a zelí

\ t

Zdravé jídlo vhodné pro jakékoli jídlo. Může být konzumován odděleně, stejně jako podávaná s přílohami a masem.

K přípravě tohoto pokrmu je třeba vzít:

  • 1/4 čl. 1 písm. sezamová semínka a slunečnicová semínka, pár lžic sezamových semínek:
  • Zira v množství ne více než 1 polévková lžíce. lžíce;
  • Přibližně 120 g zelí a jedna mrkev, vařená řepa, jablko a červená cibule;
  • Do 2 lžíce. lžíce špenátu a máty, a další 1,4 lžíce. sušené brusinky;
  • Protankování se pomerančovou kůru, 1 polévková lžíce. lžíce olivového oleje, soli, pepře a citronové šťávy.

Příprava:

  1. Připravené přísady musí být dále zpracovány. Semena se smaží na pánvi po dobu 5 minut. To umožní plně odhalit jejich chuť.
  2. Špenát nastříkejte vroucí vodou a umístěte na papírový ručník, abyste odstranili přebytečnou vlhkost.
  3. Rozdrcené zelí a na hrubém struhadle nastrouhejte jinou zeleninu a ovoce a nakrájejte na pásy.
  4. Cibuli nakrájejte na půl prstence.
  5. Kombinujte všechny přísady, promíchejte, přidejte zelené a brusinky.
  6. Připravte omáčku odděleně.
  7. Za tímto účelem kombinujte pomerančovou kůru, olivový olej, citronovou šťávu a nezapomeňte pepř a sůl.
  8. Obvaz přidejte do misky těsně před podáváním.

Recept na salát s jablky, mrkví a zelím

Stačí připravit chutné jídlo asi 20 minut.

Počet složek je pro 6 osob:

  • Přibližně 0,5 kg zelí, jedna mrkev a jablko;
  • Zelené cibulové peří, petržel;
  • Pár lžíce jablečného octa, olivový olej, 1 polévková lžíce. lžíce cukru a 0,5 lžičky soli.

Příprava:

  1. Zelí by mělo být důkladně omyto a případně odstraněno několik listů. Vezměte si to a co nejtenčí. Můžete použít běžný nůž nebo speciální struhadlo.
  2. Přidejte sůl a dobře protřepejte ruce, abyste začali vydávat šťávu.
  3. Zeleninu nechte asi 15 minut.
  4. Oloupeme mrkev a nakrájíme na tenký slavík nebo znovu použijeme speciální struhadlo.
  5. Udělejte totéž s ovocem.
  6. Nyní se obracíme na petrželku a zelenou cibuli, musí být jemně nasekané.
  7. Do zelí přidejte olivový olej, ocet a cukr.
  8. Zašlete tam další připravené ingredience a dobře promíchejte.
  9. To je vše, zdravé a chutné jídlo je připraveno.

Recept na salát s jablky, mrkví a celerem

Toto jídlo se doporučuje pro těhotné a kojící ženy. Kromě toho to pomůže zbavit se nadváhy, nebo aby vaše postava.

Pro toto jídlo potřebujete tyto výrobky:

  • Malý celer, zelené jablko, mrkev;
  • Petržel nebo kopr;
  • Olivový olej, citronová šťáva a sůl.

Příprava:

  1. Take celer a rošt na hrubé struhadlo.
  2. Opakujte to samé s mrkví a jablkem.
  3. Aby ovoce zůstalo tmavé, posypte ho citronovou šťávou.
  4. Nakrájejte petrželku a promíchejte všechny připravené ingredience.
  5. Jako obvaz se použije olivový olej.

Recept na salát s jablky, mrkví, sýrem a vejcem

\ t

Příprava salátu z listového těsta netrvá déle než 15 minut. Pokud je to žádoucí, každý člověk může měnit proporce úpravou misky pro sebe. Mnozí říkají tento salát " Francouzština ".

K tomu je třeba mít tyto výrobky:

  • Jedna cibule, pár jablek a mrkve;
  • Cook Boiled 4vejce, a stále si sýr a nízkokalorickou majonézou.

Příprava:

  1. Jak již bylo zmíněno, mísa je uložena ve vrstvách. Nejdříve přichází opařená nebo marinovaná cibule, nakrájená na půlkroužky a majonéza.
  2. Další vrstvou je ovoce, rozdrcené na hrubém struhadle a majonéze.
  3. Pak přijde strouhané vejce a opět omáčka.
  4. Poté rozložte mrkev, předtím strouhanou na jemném struhadle a znovu majonézu.
  5. Nahoře se naseká na strouhaný sýr a pak se vrstvy opakují s ovocem, vejci, mrkví a sýrem.
  6. Doporučujeme ihned po vaření.

Recept na salát z mrkve, jablek a rozinek

\ t

Další verze tohoto pokrmu, která díky použití sušeného ovoce umožňuje získat původní nasládlou chuť.

K přípravě tohoto pokrmu potřebujete následující produkty:

  • 200 g mrkve a jablek;
  • Rozinky, asi 100 g, a půl citronu;
  • Salát, sůl a pár lžic olivového oleje k oblékání.

Příprava:

  1. Začneme s mrkví, která je třeba vyčistit a strouhat, a co je nejlepší, pokud je to pro korejskou mrkev.
  2. Připravte omáčku odděleně. Pro něj vytlačte šťávu z půl citronu. Mimochodem, pokud se citrusy vloží do vroucí vody na několik vteřin, proces bude mnohem jednodušší.
  3. Přidejte olej a trochu soli.
  4. Ovoce nakrájejte na kostky a přidejte k ní obvaz.
  5. Zašlete tam mrkev.
  6. Na talíř položte salátnebo jiné zelené a dal salát.

Recept na salát s červenou řepou, mrkví a jablky

Tato volba je určena pro ty, kteří mají rádi pikantní jídlo, protože bude použit česnek. I když si to přejete, nemůžete jej přidat.

Pro přípravek budete potřebovat následující složky:

  • Jedno jablko a mrkev, stejně jako jedna velká řepa;
  • Hrst vlašských ořechů nebo mandlí a 3 stroužky česneku;
  • Můžete použít nízkotučné majonézu nebo zakysanou smetanu k oblékání.

Příprava:

  1. Předvařenou řepu odloupněte a strouhejte na hrubém struhadle.
  2. Nakrájejte mrkev na pásy nebo použijte korejský korejský salát.
  3. Oloupejte jablko a nakrájejte na malé kousky.
  4. Ořechy nakrájejte nožem nebo nasekávejte do malty nebo mixéru.
  5. Česnek protlačte lisem a přidejte k malému množství majonézy.
  6. Kombinujte všechny složky.

Salát s ředkvičkami, mrkví a jablky

\ t

Ne každý má rád ředkvičky pro svou hořkou chuť, ale v kombinaci s jinými přísadami můžete získat originální a velmi chutné jídlo.

Vaření bude vyžadovat následující produkty:

  • Ředkvička, mrkev a jablko;
  • Sůl a olivový olej.

Příprava:

  1. Vykrájejte ředkvičky, oloupejte a nakrájejte na hrubé struhadlo.
  2. Přidejte sůl a nechte půl hodiny.
  3. To povede k uvolnění šťávy a odstranění nadměrné hořkosti.
  4. Pak ředkvičku vymačkejte, aby se šťáva odstranila.
  5. Oloupejte ovoce a mrkev a strouhejte je.
  6. Smíchejte všechny přísady, přidejte máslo a dobře promíchejte.

Salátový recept s mrkví, jablky, sýrem a kuřecím masem

\ t

Tato verze pokrmu je uspokojivější, ale vzhledem k tomu, že drůbeží maso je nízkokalorické, nepoškodí toto číslo.

Chcete-li vytvořit vrstvený salát, musíte mít následující výrobky:

  • Vařená kuřecí prsa a pár vajec;
  • Mrkev a jablko a dalších 80 g sýra a trochu nízkotučné majonézy.

Příprava:

  1. Nakrájejte filety na malé kousky a rozdělte na vlákna.
  2. Nasaďte talíř a namažte majonézou.
  3. Vařte vejce a oddělte bílé od žloutků.
  4. Další vrstvou jsou strouhané proteiny na hrubém struhadle.
  5. Pak přichází vařená a strouhaná mrkev a omáčka.
  6. Vezměte si jablko, oloupejte ho z kůže a vnitřností a roste.
  7. Odstraňte přebytečnou šťávu a vložte ji do další vrstvy. Nezapomeňte na majonézu.
  8. Zbývá nakrájený sýr, majonézu a ozdobit žloutky, strouhanými na jemném struhadle, nahoře.

Nyní znáte spoustu různých salátů, které vám pomohou získat obrovské množství živin a neškodí osobě. Pomocí prezentovaných možností může každý měnit produkty a experimentovat s chutí.