Užitečný domácí tvaroh: jak to vařit?

V poslední době se stále více žen snaží připravovat různé výrobky vlastníma rukama: chléb, jogurt, kefír, sýr, tvaroh atd. Je obzvláště důležité, abyste si sami vyrobili fermentované mléčné výrobky, když je v domě malé dítě. Potřebuje nejčerstvější a chutnější pokrmy a vaření doma, můžete si být jisti kvalitou jídla.

Proto bych rád projednal několik receptů, jak si vyrobit tvaroh sám, aby byl chutný a především užitečný a příjemný pro všechny členy rodiny.

Kefírový sýr

První recept, který je velmi jednoduchý a nevyžaduje mnoho času na přípravu, je kefírový tvaroh.

Složky:

  • Kefir - 1 litr;
  • A také připravte gázu, cedník a pánev pro vaření.

Způsob přípravy:

  1. Nalijte litr kefíru do hrnce, dejte nádobí na mírné teplo a teplo.
  2. Jakmile si všimnete, že se syrovátka začala separovat, vypněte plyn.
  3. Jak dlouho vařit kefírový tvaroh je těžké odpovědět.
  4. Vše záleží na tom, kolik plynu zapnete, ale v průměru je doba vaření 10-15 minut.
  5. Udržování hrnce v ohni již nestojí za to. Jinak bude tvaroh příliš tvrdý.
  6. Nyní nalijte obsah misky do cedníku, který je předem zakrytý gázou.
  7. Mimochodem, výsledné sérum nevyhazujte. Nemůžete si ani představit, kolik dobroty lze z ní vyrobit, a je velmi užitečné pro konzumaci syrového.
  8. Navlékněte gázu hmotou tvarohu do uzlu a zavěste tak, aby zbývající syrovátka mohla odtékat.
  9. Když přebytečná kapalina zmizí, můžete pod tlakem dát tvaroh, aniž byste odstranili gázu.
  10. Doporučuje se to provést pouze tehdy, chcete-li hustší konzistenci.
  11. Tvaroh připravený, chutný!

Nyní víte, jak vařit domácí kefírový tvaroh s použitím takového jednoduchého receptu.

Vaření tvarohu v pomalém hrnci

\ t

Většina hospodyňek v kuchyni již má takového malého pomocníka jako pomalý vařič, takže recept na vaření v této jednotce je velmi důležitý.

K vaření tvarohu v pomalém hrnci jsou nezbytné následující složky:

  • Mléko - 1 litr;
  • Zakysaná smetana - 2 lžíce (lze použít 3 až 4 lžíce kefíru).

Všechny produkty zakoupené, můžete začít.

Způsob přípravy:

  1. Nejprve udělejte hřeben. Do sklenice mléka přidejte zakysanou smetanu, důkladně promíchejte, přikryjte ji a vložte ji do blízkosti baterie (pokud je v zimě na ulici), nebo ji nechte na stole na noc (během horké sezóny).
  2. Aby mléko bylo kyselé, potrvá asi den. V létě samozřejmě proces probíhá rychleji.
  3. Když jste viděli, že se v nádobě vytvořilo kyselé mléko, opatrně ho přeneste do mísy s více články, nastavte režim „topení“ a nechte hopo dobu 60 minut.
  4. Po zaznění pípnutí, že uplynula doba vaření, vypněte pomalý sporák.
  5. V cedníku pokrytém gázou dejte výslednou hmotu.
  6. Nyní vázejte tkaninu do uzlu a zavěste výrobek na skleněné sérum. Pokud máte rádi tekutý tvaroh, pak ho neveďte.
  7. Miska vyrobená z jogurtu se doporučuje uchovávat v chladničce.
  8. Můžete jí podávat s ovocem, džemem, zakysanou smetanou nebo připravit kastrol pro domácnosti. Mimochodem, z jednoho litru mléka dostanete asi 200 gramů fermentovaného mléčného výrobku.

Nyní víte, jak vařit tvaroh z jogurtu v pomalém hrnci. Bude to chvíli trvat, ale produkt bude velmi něžný a chutný.

A udělejme sýr

Už víte, jak vařit lahodný tvaroh doma. Nyní se z toho můžete pokusit vyrobit sýr. A jak vařit sýr z domácího tvarohu, bude diskutováno dále.

Složky:

  • Tvaroh - 1 kg (můžete si ho vyrobit sami nebo si ho koupit doma);
  • Mléko - 1 l;
  • Vejce - 1 ks;
  • Máslo - 100 g;
  • Soda - 1 tsp;
  • Sůl podle chuti.

Mimochodem, některé ženy v domácnosti přidávají do tohoto receptu různé koření: kmín, paprika, sušený česnek atd. Ale tohle je otázka chuti.

Metoda přípravy:

  1. V bodě položte hlubokou pánev s tvarohem a přikryjte mlékem, položte na mírné teplo.
  2. Teplo, ale nevařit.
  3. Vezměte cedník, položte ho na dno s gázou a nalijteje zde zahřátá směs.
  4. Když je přebytečná kapalina vypuštěna, vraťte vše zpět do pánve.
  5. Pak pošlete vejce, olej, sůl a sodu.
  6. Vše dobře promíchejte a dejte na minimum teplo.
  7. Za stálého míchání vařte čtvrt hodiny.
  8. Pokud máte rádi sýry s různými přísadami, pak na konci vaření přidejte do pánve své oblíbené koření.
  9. Pokud nic nepřidáte, pak se sýr dostane s jemnou smetanovou chutí.
  10. Obsah nádoby se převede na desku a nechá se vychladnout.
  11. Poté můžete jíst sýr. Jak můžete vidět, připravit výrobek vlastníma rukama, nepotřebujete mnoho času.

Teď už víte, kolik času vařit tvaroh a sýr, jaké ingredience jsou k tomu potřebné.

Pokuste se alespoň jednou připravit tyto produkty sami a pochopíte, jak je to chutné, a nestojí za to hovořit o výhodách domácího jídla. Prosíme Vás a vaši rodinu o nové kulinářské recepty. Bon appetit!