Vaření chutné palačinky s jogurtem: kvasinky a klasické recepty na pečení

Lívanečky se objevily v 16. století a staly se jedním z nejoblíbenějších jídel na snídani na každém stole. Jedná se o jednoduchý a uspokojující produkt, kterým může být hlavní chod nebo svačina pro ranní jídlo. Nejvíce svěží a lahodné palačinky se získávají na jogurtu.

Výrobky z kvasinek jsou neméně chutné. Ale toto jídlo musí být schopno vařit. To pomůže užitečné tipy a nenáročné tajemství.

Klasické receptové palačinky

\ t

Populární tradiční recept na palačinky s jogurtem je populární.

Složky:

  • 2 vejce;
  • Zahřátý fermentovaný mléčný výrobek - 500 ml;
  • 250-300 gr. mouka;
  • sůl a cukr podle chuti;
  • lžička sodovky bez sklíčka;
  • 9% octa na splacení sody;
  • 4-5 lžíce rostlinného oleje na těsto;
  • olej nebo tuk pro smažení.

Způsob přípravy:

  1. Kyselá smetana a vejce by měly být odebrány 20-40 minut před vařením.
  2. Kyselé mléko by mělo být zahříváno ve vodní lázni.
  3. Poté se smísí se solí, cukrem a vejci.
  4. Prosévaná mouka se přidává po částech.
  5. Těsto může být šlehač nebo použít mixér. Textura směsi by měla připomínat hustou zakysanou smetanu.
  6. Pokud je směs rovnoměrně promíchána, nalije serostlinný olej a soda, uhasený octem.
  7. Lžíce se připravují na jogurtech a smaží na vyhřívané pánvi, napojené máslem.

Lívance by měly být smaženy po dobu několika minut na obou stranách. Před smažením musí být olej dobře zahříván. Místo sodovky lze použít kvasinkové báze.

Bez vajec

\ t

Můžete rychle vytvořit voňavé palačinky s jogurtem bez vajec. Zároveň budou objemné a svěží. Tento recept pomůže, když budete chtít něco chutného, ​​a na pečení nebylo v lednici vejce. Takové palačinky mohou být vyrobeny a kvasnice.

Složky:

  • 1,5-2 šálky mouky;
  • lžičku sody;
  • 500 gr. kyselé mléko;
  • cukr a sůl podle chuti.

54) Způsob přípravy:

  1. Kyselé mléko se vloží do malého ohně a zahřeje.
  2. Za míchání přidejte mouku, sůl, cukr a na konci sody.
  3. Všechny složky se důkladně promísí.
  4. Jídlo pečte na nízkém teple.

Neobvyklé palačinky s vynikající chutí jsou vyrobeny z obvyklého receptu.

Kvasnicové lívanečky

Droždí palačinky s jogurtem jsou překvapivě vzdušné, objemné a načechrané. Kvasinky vytvářejí během smažení objem těsta. Výrobky z kvasinek mohou být vyrobeny z různých mléčných výrobků: kefír, zakysaná smetana s malým podílem tuku, kyselého mléka a jogurtu.

Čerstvé kvasinky vypadají jako malé brikety šedé barvy. Obsahují asi 70% vlhkosti.Čerstvé kvasničné produkty jsou skladovány v chladničce po dobu dvou týdnů a v mrazáku po dobu několika měsíců. Suché nebo čerstvé kvasinky musí být rozpuštěny v teplé vodě.

Složky:

  • 1,5-2,5 šálků mouky;
  • 3-5 lžíce cukru;
  • 25 gr. kvasinky;
  • sůl;
  • vejce.

Metoda přípravy:

  1. Hlavní složka se zahřívá ve vodní lázni.
  2. Poté přidejte cukr, sůl a mleté ​​droždí.
  3. Směs by měla být ponechána několik minut, dokud se kvasinky úplně nerozpustí.
  4. Přidá se vejce a nalije se mouka, která je předem prosévaná.
  5. Je-li třeba, může být mouka nalita více.
  6. Těsto se důkladně promíchá, dokud se nedosáhne stejnoměrné struktury a nezmění.

Je lepší, když hmota bude stát na teplém místě, pak se vejde do 30-50 minut. Lívance na jogurtu a kvasnicích se pečou na malém ohni a pánev je pokryta víkem.

Lívance s jablky

K vytvoření nových příchutí se do těsta přidávají různé přísady. Nejoblíbenější možností je strouhaná jablka. Perfektní odrůdy kyselého ovoce.

Pokud do těsta vložíte strouhané jablko, objeví se světlý odstín ovoce. Chcete-li získat intenzivnější chuť, ovoce by mělo být nakrájíme na tenké plátky. Přidána skořice vyrazit na chuť jablka.

Složky:

  • 2-3 vejce;
  • 350 g. mouka;
  • 500 ml kyselého mléka;
  • půl lžičky jedlé sody;
  • sůl;
  • 135 gr. cukr;
  • 1-2 jablka;
  • rostlinný olej.

Metoda přípravy:

  1. Vejce se mele přidáním cukru a soli.
  2. Přidá se kyselé mléko a směs se míchá.
  3. Za stálého míchání se přidá prosévaná mouka.
  4. Jablka se oloupají, nakrájejí na tenké desky a rozdělí se do těsta.
  5. Těsto se podává po dobu 12–17 minut.

Palačinky se pečou na středním ohni. Podobný recept může být vyroben na bázi kvasinek.

Palačinky s jogurtovým sýrem

Za účelem vytvoření originálních chlupatých palačinek s jogurtem je recept doplněn tvarohem. Tato přísada dodává pokrmu lehkou a delikátní chuť.

Složky:

  • fermentovaný mléčný výrobek - 500 g;
  • 2 vejce;
  • tvaroh 300-350 gr.;
  • 4 lžíce. cukr;
  • 3-3,5 šálků mouky;
  • Prášek do pečiva.

Způsob přípravy:

  1. Prášek do pečiva nebo kvasinková složka se nalije do hmoždinky. Měla by nastat reakce při tvorbě kyseliny. Můžete použít domácí prášek do pečiva. To míchá sodu s kyselinou citrónovou.
  2. Proteiny jsou odděleny od žloutků a šlehány do pěnové hmoty s přídavkem soli.
  3. Žloutky jsou bušeny cukrem a přidány do hlavní směsi práškem do pečiva. Směs se smísí.
  4. Pomalu vstřikujte mouku. Směs by měla mít konzistenci hustého krému.
  5. Přidávají se šlehačky a těsto se míchá shora dolů.
  6. Na vyhřívané pánvi, která byla vytvořenav kruzích těsto a smažené na obou stranách.

Tajemství vaření

Kyselé mléko je produktem kyselého mléka. K vytvoření lívanců na jogurtu může být recept doplněn o droždí nebo prášek do pečiva.

Některá doporučení zkušených kuchařů vám pomohou vychutnat si chutné pečivo:

  1. Aby byly lívance objemné, musíte použít kvalitní mouku, kterou musíte dvakrát prosít. Je naplněn kyslíkem, který ovlivňuje objem. Zároveň kvasinkové složky rostou lépe.
  2. Kvašený mléčný výrobek je lépe zahříván, ale nevařený. Procento tuku není důležité, ale doba použitelnosti ovlivňuje kvalitu pečení. Čím déle je výrobek uložen, tím více načechraných palačinek na jogurtu.
  3. Připravená směs by měla být o něco silnější než zakysaná smetana.
  4. Po hnětení těsta na kvasničné výrobky, stejně jako na jiné podobné výrobky, by měl stát nejméně půl hodiny. Během této doby jsou kvasinky a prášek do pečiva aktivovány.
  5. Pro smažení se vybere tenkostěnná pánev s nelepivým povlakem. Těsto z kvasnic se rozkládá pouze na horkém oleji.
  6. U volně ložených produktů na bázi kvasinek by strany měly být opečené.
  7. Pro výrobu palačinek na jogurtu není nutné používat pouze pravidelnou mouku. Recept může být doplněn pohánkovou moukou nebo krupicí.
  8. Do těsta se přidávají různé přísady s kvasinkami, sódou nebo práškem do pečiva: banány, mák nebo másloovoce

Rostlinný olej se používá k pečení, ale vhodný je i tuk nebo máslo. Pokud nejsou kvasinky, pak se do těsta přidává pytel prášku do pečiva nebo sody. Připravenost výrobků se kontroluje lámáním palačinek z první části. Kontroluje, jak dobře se pečou uvnitř.

Užitečné tipy vám pomohou upéct nejchutnější a nadýchané palačinky na jogurtu. Recept na přípravu těsta je zvolen podle vlastního vkusu.