Vaření hnízda s mletým masem: nejlepší recepty

Miska je vyrobena z italských těstovin, které jsou tvarovány do podoby ptačích hnízd. Najít takové těstoviny dnes může být téměř každý obchod s potravinami. Výplň může být zcela jiná - od čistě zeleniny až po maso. Zvláštní pozornost věnujeme receptům s mletým masem. Začněme s nejjednodušší, která pomůže v okamžiku, kdy potřebujete bavit nečekaně neočekávané hosty.

Pokud byste nemohli najít speciální pastu v obchodě, nenechte se odradit, protože můžete použít i pravidelné špagety. K tomu se vaří a pak pomocí vidlice tvoří hnízdo. Nejčastěji používané těstoviny tagliatelle, které vám umožní získat krásný tvar.

Hnízda s mletým masem na pánvi

\ t

Složky :

  • 5 hnízd,
  • 2 cibule,
  • 200 g mleté,
  • mrkev,
  • 3 lžíce. lžíce rajčatového pasty,
  • 3 lžíce. lžíce smetany s 20% tuku,
  • sůl a koření.

Příprava :

  1. Vezměte pánev a vložte do ní těstoviny.
  2. U mletého masa, které si můžete vyrobit nebo koupit v obchodě, přidejte nasekanou cibuli, koření a sůl podle chuti. Vše dobře promíchejte, dokud nebude hladké.
  3. Oddělením části směsi se vytvoří malé placky a vloží se dovnitř čísel.
  4. Mletídruhá cibule s mrkví.
  5. Smíchejte rajčatovou pastu, smetanu, koření a sůl odděleně. Vše dobře promíchejte, dokud nebude hladké.
  6. Nasaďte cibuli, mrkev a připravenou omáčku.
  7. Nalijte vodu tak, aby pokrývala misku na pánvi. Zavřete víko, položte ho na sporák a po varu snižte teplotu na minimum. Vařte do měkka. Podáváme s greeny.

Hnízda s mletým masem v troubě

\ t

Složky :

  • 0,5 kg těstovin,
  • 400 g mleté,
  • 200 g cibule,
  • 150 g mrkve a sýra,
  • vejce,
  • 2 lžíce. lžíce rajčatového pasty,
  • až 1 polévková lžíce. lžíce cukru a zakysanou smetanou.

Jak vařit :

  1. Oloupeme zeleninu, nakrájíme cibuli na malé kostky a mrkev strouháme. Sýr nakrájejte také na hrubém struhadle.
  2. Položte polovinu připravené cibule, sýra a vejce do masa. Smíchejte vše, přidejte sůl a pepř podle chuti.
  3. Vaříme vodu v pánvi, přidáme sůl a vaříme těstoviny po dobu 5 minut. až do poloviny připravené. Širokou lžící umístěte zásuvky do pekáčku.
  4. Nasaďte nádivku dovnitř.
  5. Zbylou cibuli smažíme v mraženém oleji. Přidejte k nim rajskou pastu, zakysanou smetanu, granulovaný cukr a koření. Přidejte 1,5 lžíce. voda, která zůstala po vaření těstovin. Omáčka se vaří 5 minut za stálého míchání.
  6. Nalijte ho do pánve a posypte strouhaným sýrem. Vložte do trouby a vařte na 180 stupňů po dobu 20 minut.

Hnízda s mletým masem v pomalém hrnci

\ t

Složky :

    61) balení těstovin,
  • sůl,
  • koření,
  • rostlinný olej,
  • 300 g mleté,
  • greeny,
  • česnek,
  • 2 papriky zeleninové,
  • cibule,
  • rajčatová šťáva.

Přípravné kroky :

  1. Nasaďte hnízda do mísy vícekruhové šachty, není třeba mazat dno. Posypeme podle chuti solí a přidáme rostlinný olej, asi 3 lžíce. lžíce;
  2. Zeleninu omyjte, oloupejte a oloupejte. Nasaďte nádivku do misky v těstovinách a nahoře vytvořte malý kopec. Nahoře umístěte cibuli a papriku. Nalijte 2 lžíce. voda a zapněte režim multicooker"Pečení"po dobu 20 minut;
  3. Aby se omáčka smíchala, zkombinujte rajčatovou šťávu, svazek nakrájené zeleniny a česnek. Pomocí mixéru vše rozemele až na homogenní hmotu. Přidejte koření a zamíchejte;
  4. Po pípnutí nalijte omáčku a vařte 10 minut. v programu„kalení“ . Pokud potřebujete přidat trochu času, ale nezapomeňte, že pasta musí být pevná uvnitř.

Hnízda tagliatelle s mletým masem a houbami

\ t

Složky :

  • 200 g žampionů,
  • Zucchini,
  • 400 g mletého hovězího masa,
  • 0,5 kg hnízda,
  • tvrdý sýr,
  • žárovky,
  • koření.

Pro omáčku:

  • 6 tbsp. lžíce kečupu,
  • smetana 1/4 l,
  • 1 lžička tymiánu a kari omáčka,
  • 2 lžičky bulharské,
  • 400 ml bujónu,
  • česnek,
  • petržel,
  • sůl,
  • kopr.

Příprava krok za krokem :

  1. Řez cuketakruhy a smažit v horkém oleji až do zlatě hnědé na každé straně.
  2. Maso a koření položte na stejné máslo. Fritujte 4 minuty za míchání. Poslat rozdrcenou cibuli, houby a koření. Vaříme 10 minut.
  3. Vařte makarony až do poloviny vaření.
  4. Na omáčku smíchejte připravené ingredience, zamíchejte, dejte na minimum teplo a vařte.
  5. Vezměte plech na pečení pokrytý pergamenem, položte kruhy cukety a položte hnízda na vrchol, do kterého byste měli dát nádivku a nalijte omáčku.
  6. Posuňte plech na pečení do trouby ohřáté na 180 stupňů a pečte na 180 stupňů.
  7. Po dobu 10 minut. před koncem procesu vyjměte pánev a posypte sýrem.

Ujistěte se, že jste vytvořili takový originální pokrm pro nejbližší rodinnou večeři. Jsme si jisti, že takové kulinářské mistrovské dílo překvapí dospělé i děti.