Vaření lahodný likér doma

Alkohol je jedním z nejušlechtilejších a nejjemnějších odrůd alkoholických nápojů, který má výraznou chuť. Tento typ alkoholu se podává u stolu a jako nápoj se doplňuje o dezerty a používá se k namáčení pečiva, připravují se s ním různé koktejly a přidává se jako kořeněná káva nebo čaj.

V jaké zemi se alkoholické nápoje typu alkoholu poprvé objevily - historie je tichá, je známo, že se v době zavedeného obchodu s Východem rozšířily ve Španělsku, Itálii a Francii.

Dodávání koření a koření na evropský trh umožnilo výrazně obohatit chuť výrobku a likéry se u aristokracie staly nesmírně populární. Tento článek je věnován likérům a tajemstvím jejich domácí kuchyně.

Koncepce a odrůdy

Likér je lihovinový nápoj obsahující šťávy z plodů a ovoce, jakož i různé přísady z koření, koření a bylin.

V moderním odvětví lihu existuje několik druhů alkoholu:

  • opevněný poddruh s obsahem alkoholu 35–40%;
  • dezertní likérový alkohol s indikátorem alkoholu 25-35%;
  • smetanový likér s podílem alkoholu 16-23%.

V závislosti naNápoje z tvrzového likéru mají různé účely, ale většinou se vyrábějí koktejly a nabízejí hostům jako digestif - nápoj podávaný na konci jídla a určený ke zlepšení zažívacího procesu.

Několik slov o pravidlech vaření

Správně připravený alkohol této odrůdy má transparentní strukturu (s výjimkou vajec, mléka a nápojů na bázi kávy). Některé druhy alkoholických produktů jsou navíc tónovány ovocnými šťávami nebo potravinářským barvivem.

A je velmi důležité zvolit správnou vodu - měla by být měkká. Proto v procesu přípravy nápoje můžete použít vodu z přírodních zdrojů a vařit.

Veškeré ovoce pro produkt by mělo být vybráno jako ideální zralost a bez poškození - neměly by být vytvořeny zmačkané bobule a ovoce jako základ alkoholu alkoholu.

V procesu výroby likéru musí destilát zcela pokrýt ovoce a bobule, také pro lepší oddělení šťávy, doporučuje se pravidelně třepat nádobu s budoucím produktem. Aby byl nápoj během vaření průhledný a nezakalený, je nutné opatrně odstranit všechny pěny z kapaliny.

Recepty

Recept na likéry na vaření je individuální, každá odrůda má svůj vlastní recept, který vám doporučujeme seznámit se. Pojďme se naučit, jak si vyrobit likér doma, a seznámit se s recepty nejoblíbenějších odrůd.

Beyliz

O této značce sladkéAlkohol, podobně jako Beyliz, byl pravděpodobně slyšet každý: tento nápoj je nepostradatelný při vytváření nejoriginálnějších koktejlů, může být přidán do kávy nebo čaje, který se používá jako poleva na zmrzlinu a jiné dezerty.

Nemůžete volat tento druh levných - v průměru cena za láhev začíná od 700 do 800 rublů, ale proč utrácet své vlastní peníze, pokud můžete udělat Baileyho doma a bez větších potíží?

Obchod Beyliz může být několika druhů, včetně beelis kávy a dokonce i máty, ale klasická odrůda má nejlepší chuť na bázi whisky, smetany a alkoholu. Podělíme se s vámi o recept na takový nápoj.

Pro recept Beilize potřebujete následující soubor složek:

  1. Láhev kvalitní whisky nebo vodky o objemu 0,5 litru;
  2. mastný krém (ne méně než 30%) - 350 gramů; pravidelné kondenzované mléko - 250 gramů;
  3. vanilkový cukr.

Způsob přípravy:

  1. Krém zchladit v chladničce a pak ho rozmíchat až do zhroucení směšovačem.
  2. Nalijte balíček vanilkového cukru a pokračujte v procesu šlehání - cukr by měl být zcela rozpuštěn ve smetaně.
  3. Kondenzované mléko se zavádí do směsi v malých dávkách, aniž by se zastavilo bije - v důsledku toho byste měli dostat poměrně hustou hmotu jednotné krémové barvy.
  4. Bez zastavení rytmu do ní nalijte whisky nebo vodku.
  5. A znovu bít, dokud není zcela homogenní.
  6. Jemně nalijte nápoj do lahvičky a nechte několik minut vyluhovatdnů
  7. Během infuze lahvičku pravidelně protřepávejte - je to nezbytné pro zabránění sedimentace.

Sheridan

Dalším oblíbeným typem dezertního alkoholu je likér Sheridan, který lze také snadno vyrobit doma.

Základem přípravku Sheridan jsou dvě směsi - káva-čokoláda a vanilková smetana a pro nalití nápoje do sklenic je zapotřebí speciálního umění, aby nedocházelo ke vzájemnému smíchání vrstev směsi.

Musí tvořit dvě stejné poloviny různých barev. Naučte se toto umění společně.

Pro bílou část Sheridanu budete potřebovat tyto složky:

  1. 1,75 šálků čerstvého mléka;
  2. plné sklenice smetany;
  3. med (výrobek musí být tekutý) - dvě sklenice;
  4. 3 čerstvá slepičí vejce;
  5. bílá čokoláda 70-100 gramů;
  6. sáček vanilkového cukru;
  7. plné sklenice dobré whisky (lepší než irská odrůda).

Způsob přípravy:

  • Roztavit čokoládu ve vodní lázni a lehce vychladnout - nalijte ji do mléka.
  • Vejce se rozbijí do oddělené mísy, rozšlehají šlehačem do husté pěny a nalijí také mléko a čokoládu, přidají smetanu, tekutý med a cukr na stejné místo.
  • Whisky bude poslední složkou v mixu - poté, co ji vylijete do celkové hmoty, porazíme ji až do zhroucení směšovačem. Směs by měla být homogenní a poměrně hustá.
  • Nalijte bílou tekutinu do lahve a vyjměte ji na chladné místo.

Sheridan trvá na tomprůměrně 3 týdny.

Ale proces vaření zde nekončí - musíte také připravit kávovou část.

Složky:

  • Voda,
  • 800 g cukru;
  • 20 g drceného karamelu;
  • 200 g instantní kávy;
  • rum;
  • 15 g vanilky.

Způsob přípravy:

  1. Vezměte hlubokou pánev s hustým dnem, dejte na oheň, nalijte litr vody a nalijte do ní 800 g cukru a 20 g drceného karamelu.
  2. Produkty se roztaví na oheň, dokud se nedosáhne homogenní hmoty.
  3. Po půl hodině přidejte do směsi 200 gramů instantní kávy a promíchejte.
  4. V oddělené nádobce rozšlehejte láhev rumu 0,5 a 15 g sáčku vanilinu.
  5. Nyní smíchejte kávu a karamelový sirup a rumový roztok dohromady, nalijte ho do láhve a odstraňte tinkturu také po dobu tří týdnů, stejně jako bílá část Sheridanu.
  6. Jakmile jsou obě části nastaveny, přeneste je jeden po druhém do dvoudílné nádrže, nebo jednoduše přidejte mléko a kávové kousky (také postupně) do skleněné nádoby.

Kávový likér Sheridan doma je připraven!

Quanto

likér Cointreau je milován po celém světě pro svou výraznou pomerančovou příchuť. Tento sladký francouzský alkohol je dobrý jako lahodný a jako impregnace pro koláče a jiné pečivo. I osoba nezkušená v kulinářské části bude schopna vyrábět Cointreaux sám a doma.

Musíte se jen míchat v určitých proporcích.(určeno podle individuálních preferencí):

  • Pomeranče;
  • citronová kůra;
  • a sirup z cukerného alkoholu,
  • koření.

Způsob přípravy:

  1. Smíchejte složky.
  2. Přidejte koření a produkt naplňte na tmavém, chladném místě po dobu asi šesti hodin.

Domácílikér se neliší od francouzského originálu.

Banánový likér

Domácí banánový likér - klasickou součást dámských koktejlů - můžete vyrobit doma.

Banánový alkoholický nápoj je také dobrý jako poleva na zmrzlinu a ovocné dezerty, ale je připravený zcela jednoduše.

Složky:

  • Zralé banány;
  • vejce;
  • kondenzované mléko;
  • mléko;
  • vodka.

Způsob přípravy:

  1. Zralé banány, vejce, dva druhy mléka - kondenzované a pravidelné a vodka se šlehají v mixéru.
  2. Když směs zmlátila do úplné homogenity - nalije se do lahví a trvá asi 12 hodin.

Jak můžete vidět, je poměrně snadné vyrobit domácí likér. Užijte si vaření a pití!