Vaření smažené koláče s zelím z různých druhů těsta

Chuť smažených koláče je asi každému známa již od dětství. Existuje mnoho receptů na jejich přípravu, které zahrnují použití různých produktů pro různé chutě. Ať už si vyberete jakýkoliv recept, produkty budou stále chutné, červené, voňavé.

Někdy ženy v domácnosti věří, že proces vaření koláče je dlouhý, zdlouhavý, a zda jsou v důsledku toho chutné. Aby se vám a vaší rodině opravdu líbilo jídlo, používejte pouze čerstvé produkty a vařte v dobré náladě, věříte v úspěch vaší akce.

Na kvasnicích

Pro přípravu receptu pro tento recept se používá jednoduché, ale velmi chutné náplně. Těsto se vyrábí s kvasinkami, takže produkty jsou svěží, měkké.

Výrobky pro přípravu náplně:

  • Mrkev - 1 ks;
  • zelí - střední hlava (asi 600 g);
  • Cibule - 1 ks;
  • Sůl, pepř - podle chuti.

Výrobky z těsta:

  • Živé kvasinky - 35 g;
  • Mléko - 0,3 l. Pokud potřebujete namísto mléka vařit libové koláče, vezměte stejné množství vody;
  • Cukr, sůl;
  • Mouka - 0,5 kg.

Jak vařit:

  1. Stojí to za to začít těstím těsta, protože stále musí stát. Zahříváme mléko, kvasinky, které jsou rozdrceny do kapalinydáme cukr, sůl. Všechny složky se míchají, dokud není hmota rovnoměrné konzistence. Dbejte na to, aby nezůstaly kvasinky - musí být rozpuštěny.
  2. Postupně přidávejte mouku, předem ji proveďte a složky promíchejte lžící. Těsto se stává stále strmějším, a když je nemožné zasahovat do lžíce, položte ho na stůl a pokračujte v hnětení rukou, přidejte mouku, pokud je to nutné. Zabalený do plastového obalu nebo běžného sáčku vložte do lednice asi půl hodiny.
  3. Nyní rozdrťte zelí, sůl, pepř, buďte dobře s kořením. Zeleninu dejte na předehřátou pánev s máslem a trochu smažte. Po 5 minutách přidejte cibuli a strouhanou mrkev na půl kroužků. Nechte oheň malý, zpracovávejte ingredience po dobu asi 15 minut.
  4. Vyjměte jejich ledové těsto, rozdělte na malé kousky, z nichž každý musí být válcován do kulatého koláče. Náplň rozetříme na dorty, spojíme hrany, ucpáme je, aby se výrobky dostaly do požadovaného tvaru. Smažte v horké pánvi v oleji.
  5. Chcete-li, aby naše smažené kapusty měly trochu odlišnou chuť, můžete přidat 2-3 jemně nakrájená vařená vejce. Můžete je nahradit předsmaženými kousky masa nebo mletým masem, houbami, klobásou.

Na kefíru

Moderní žena má tak málo času. Chcete potěšit rodinu, takže musíte hledat způsoby vaření, které nevyžadují mnoho času. Kefir recept- co potřebujete. Produkty jsou měkké a jemné a jejich příprava je rychlým procesem. Plnění pro ně lze provést podle předchozího receptu.

Produkty:

  • Vejce - 2 ks;
  • Kefír - 1 šálek;
  • Cukr, sůl
  • \ t
  • Mouka - přibližně 3 sklenice;
  • Soda (není třeba uhasit) - 1 lžička.

Příprava:

  1. Míchejte vejce s kefírem, cukrem, solí, sódou, přidejte mouku. Smíchejte těsto a nechte 10 - 15 minut. Pak ji rozdělte na kousky, vyválte, položte výplň, připojte hrany, smažte.
  2. Aby se z těsta usnadnily tvarování kruhů, můžete jej navinout do velké vrstvy, jejíž tloušťka bude 2-3 mm, a vytlačte je kruhem s velkým průměrem.

Na mléce bez kvasinek

Vaření podle tohoto receptu je snadné a koláče se ukáží také jako měkké, růžové, jemné.

Složky:

  • Vejce - 4 ks;
  • Mléko (může být mírně kyselé, ne-li čerstvé) - 1 šálek;
  • Cukr, sůl - na špetce;
  • Mouka - 4 sklenice (možná budete potřebovat trochu více);
  • Soda, hydratovaná v octě (1 lžička /1 polévková lžíce);
  • Rostlinný olej - pro těsto potřebujete 1 polévkovou lžíci. l., na pečení - ½ šálku.

Jak vařit:

  1. Zahřejte mléko, kombinujte s vejci, cukrem, solí, slunečnicovým olejem, hasenou sodou. Směs zamíchejte tak, aby byla rovnoměrná. Přidejte k ní prosévanou mouku, hnětení těsta - měkké, plastové, ale ne lepivé na ruce, a poslat do plastuzabalte do lednice asi půl hodiny.
  2. Teď můžete dělat vycpávky. Můžete použít obvyklý recept a můžete použít jiný. Máte-li rádi smažené koláče s kysaným zelím, dušené s cibulí a mrkví na tuku ze slaniny, slaniny nebo prostého rostlinného oleje.
  3. Můžete také přidat další složky, které se vám líbí do náplně. Pokud se obáváte, že bude příliš kyselá, můžete nakládanou zeleninu dusit čerstvým v poměru 1: 1.
  4. Když je těsto připraveno k použití, nakloňte jej do formace a vytlačte kruhy. Můžete to udělat jiným způsobem - nakrájejte na dvě části, každou z nich odvazujte, nakrájejte napříč na malé kousky a svinujte do plochých koláčů.
  5. Vyložíme výplň, upevníme hrany, vytvarujeme výrobek, smažíme až do zlatohnědé barvy.

S květákem

\ t

Zajímavý a neobvyklý recept. Jsme zvyklí na vaření koláče s obyčejným zelím, i když s barevnými budou dopadat stejně dobře.

Složky pro výrobu náplně:

  • Květák (můžete zmrazit) - 0,5 kg;
  • Slunečnicový olej - 3 lžíce. l.;
  • Vejce - 4 ks;
  • Koření.

Výrobky pro těsto:

  • Mouka - 2,5-3 sklenice;
  • Suché droždí - 4 g;
  • Mléko - 1 šálek;
  • Máslo - 3 lžíce. l.;
  • Sůl, cukr - 1 lžička;
  • Slunečnicový olej - 2 lžíce. Já

Jak vařit:

  1. Opláchněte zelí dobře, rozdělte květenství. Pokud vaříte ze zmrazené zeleniny,už byla rozebrána. Vařte je v solené vařící vodě po dobu nejvýše 5 minut. Velké květenství musí být nasekané, aby bylo jednodušší s nimi pracovat, a smažte zeleninu, dokud nebude pokryta rudou kůrou.
  2. Vařte vejce vařená vařená, nechte vychladnout, nakrájejte, kombinujte se zeleninou, solí, pepřem, posílejte na chladné místo, aby se ochladila.
  3. Nyní připravte těsto. Smíchejte máslo (roztavené), droždí, cukr, teplé mléko, sůl, 1 šálek mouky. Všechny přísady jsou dobře promíchány a přidejte zbývající mouku, hněte. Mělo by být plastové, ale nemělo by se držet rukou. Před koncem hnětení přidejte rostlinný olej. Cesto nechte hodinu na teplém místě.
  4. Když se to stane, rozdělte ho na kousky, vyvalujte, naplňte a nechte každý produkt dalších 40 minut Po této době smažíme lahodné koláče.

Lenten

Toto jídlo lze vychutnat při půstu - produkty neobsahují mléko, vejce, živočišné tuky.

Ingredience pro plnění:

  • Zelí - 1 kg;
  • Slunečnicový olej - ½ šálku;
  • Mrkev - 1 ks;
  • Zelení, koření.

K přípravě těsta budete potřebovat:

  • Živé kvasinky - 20 g;
  • Mouka - 2 sklenice;
  • Cukr - 2 lžíce. l.;
  • Čištěná voda - 1 šálek;
  • Sůl - čtvrtina lžičky;
  • Slunečnicový olej - ½ šálku.

Jak vařit:

  1. Lean smažené koláče plněné zelí obvykle dát spoustu zelených a koření, které bude dělatchuť pokrmu je více nasycená.
  2. Nakrájenou zeleninu smažíme v rostlinném oleji a přidáme koření. Před smažením koláče kombinujeme výplň s greeny, aby neztratili svou chuť a krásný vzhled.
  3. Rostlinné kvasnice v teplé vodě, dejte cukr, dejte vzniknout. Nalijte rostlinný olej a přidejte asi 1 šálek mouky, promíchejte a nalijte zbytek mouky, hněteme těsto. Dodejte ho na suché, teplé místo. Když to přijde poprvé, musí být hněteno a vlevo jít znovu.
  4. Když se to stane, položte ho na pracovní plochu, rozdělte na kuličky, navalte do dortů. Roztáhneme na nich (již s zelení), upevníme okraje, smažíme ve vroucím oleji.

Jak vidíte, existuje množství receptů na tyto výrobky z mouky. Umožní vám vařit chutné, svěží placičky, aniž byste museli trávit spoustu času a úsilí.