Vaření štika kotlety

Pike je úžasně chutná ryba, jejíž jedna zmínka vždy vyvolává chuť mezi znalci rybích pokrmů. Jeho maso obsahuje málo kostí a má jemnou kořeněnou chuť bez přídavku bahna. Aby byly šťavnaté hamburgery opravdu chutné, hosteska bude muset věnovat dostatek času vaření. Tato delikatesa netoleruje spěch a bezstarostnost, protože je třeba velmi pečlivě oddělit filety od kostí.

Pike predátor je velmi aktivní ryba, takže jeho maso je téměř bez tuku. Štíhlé a husté filety, oddělené od kostí, vyžadují určité úsilí ze strany kuchaře.

Je nutné dobře brousit, přidávat koření a některé další přísady, které dodávají šťavnatost.

Připravené mleté ​​maso nemusí nutně čekat jen na pánev. Moderní kuchaři používají troubu, dvojitý kotel nebo pomalý sporák. Doba vaření závisí na zvolené metodě.

Kotlety štiky jsou zvláště chutné v duetu s různými omáčkami a omáčkou - cibulkou, česnekem, smetanou. Někdy, když slouží, hotový pokrm je lehce posypaný citronovou šťávou.

Kotletky štiky od Ilya Lazerson

\ t

Slavný kuchař, host kulinářských představení na televizním kanálu „Jídlo“ nabízí recept, který vám umožní dosáhnout dokonale vyvážené chuti pokrmu.

Složky:

  • 0,5 kg štiky bez štikykůže;
  • 150 g. bílý chléb;
  • 100 ml mléka;
  • vejce;
  • lžíce rostlinného oleje;
  • cibule;
  • stroužek česneku;
  • koření podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Naplňte filet mlékem, odřízněte kůrky na chlebu a přidejte k rybám (150 g by mělo být změřeno po namočení a lisování buničiny. Toto je důležité pravidlo, protože ideální kotlety by neměly překročit 30% chleba ve směsi).
  2. Vše posíláme do mlýnku na maso, umístíme také nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Je správné přeskočit levné výrobky po drahých přes mlýn na maso - to je jeden z principů úspory od Lazersona.
  4. Aby byl nádivek chutný a neloupaný z důvodu štíhlosti ryb, je lepší přidat vejce. Hmota se stane elastickou a lepivou.
  5. Přidejte koření. Nejlepší je experimentovat, ale dělat obvyklou sůl a pepř.
  6. Chcete-li přidat hodně tuku, nalijte lžíci rostlinného oleje. Můžete také použít vepřové sádlo, přidávat ho na mlecí stupeň s mlýnek na maso. Vše promíchejte dřevěnou lžící, lehce poraženou hmotou.
  7. Dále by měla být náplň umístěna na několik hodin do chladničky, potažena pergamenovým papírem.
  8. Zformujte kotlety rukama, lehce zaválkujte mouku a odešlete na předehřátou pánev. Smažte ne více než 2-3 minuty na každé straně.
  9. Podávejte pokrm ze smažených brambor s cibulí a bylinkami.

Pike burgery z Rustam Tangirov

Šéfkuchař pátého kanálu má za to, že jídlo má jedinečnou chuťpomůže obyčejné zelí se slaninou.Jeho recept je poněkud odlišný od obvyklých způsobů vaření nádivky.

Složky:

  • filety ze dvou štiků;
  • ​​49) 100 g bílého zelí;
  • 1 velká hlava cibule;
  • 51) 100 gramů slaniny nebo sádla; 52) 0,5 sklenice smetany se středním obsahem tuku; 53) stroužek česneku; 54) sůl a pepř podle chuti; 55) rostlinný olej.

Metoda přípravy:

  1. Filety oddělte od kůže, uprostřed, kde se v budoucnu nahromadil velký počet žeber.
  2. Maso a slaninu nakrájejte na malé kousky.
  3. Jemně nakrájejte zelí a cibuli, posílejte na pánev pro snadné pečení až do zlatohnědé.
  4. Všechno vložte do mísy mixéru, nalijte smetanu, přidejte sůl a pepř.
  5. Hmotu rozemele do stavu utěsnění.
  6. Mleté maso rozetřete lžící na předehřáté pánvi.Doba smažení - 1,5 minuty na každé straně.

Tangirov doporučuje servírovat pokrm se zelení a nakládanou okurkou.

Užitečné tipy

Některé ženy v domácnosti se mylně domnívají, že i ty nejchutnější štiky mohou mít mírnou suchost.Miska může mít ve skutečnosti podobnou nevýhodu, ale důvodem je jedna - nezkušenost kuchaře.

K přidávání jemnosti a šťavnatosti ke karbonátům přidejte jednu z „tajných“ složek do mletého masa:

  • sádlo,
  • máslo,
  • ) semolina,
  • strouhané brambory,
  • mléko s chlebem,
  • mrkev nebo jiná zelenina podle chuti,
  • uzené maso

Profesionální kuchaři nejčastěji přidávají sádlo. Poskytuje citlivost na chudé maso a nedává cizí příchutě.

Několik dalších tajemství:

  1. Používejte pouze čerstvé filety nebo mleté ​​maso. Vážený výrobek nejenže způsobuje nepříjemný zápach a chuť, ale také riskuje, že způsobí vážné otravy;
  2. Nebuďte příliš horliví kořením, protože štika sama o sobě má jasnou a pikantní chuť;
  3. Prsa! Hlavním cílem je, aby byl pokrm ještě chutnější, protože díky zlaté kůře neztratí štika svou šťavnatost a něhu;
  4. Dodržujte teplotní podmínky. Jakákoli ryba netoleruje dlouhý chrup v pánvi.
  5. Aby se kotlety nepřešly, stačí je na pár minut smažit na každé straně.