Vaření těsta na kefír pro různé pečení

Milovníci, aby potěšili své příbuzné chutnými a vydatnými pokrmy, se musí pokusit těsto smíchat s kefírem. Tato jednoduchá a cenově dostupná ingredience je schopna transformovat misku. Bude mnohem chutnější, měkčí a vzdušnější než obvykle. S tímto těstem můžete vařit nepřekonatelné paštičky, koláče, knedlíky a samozřejmě lívanečky.

Pizza na vaření

Tradiční tenké těsto pizzy na kefíru se vždy vaří ve studené vodě. Nejlepší je použít vodu z chladničky. Tak základ bude zase plast a tenké. V tomto případě nebude dort po pečení příliš hustý.

Na stole prosévejte 3 šálky mouky. Vytváříme kopec s otvorem uprostřed. Vezmeme si sklenku kefíru, nalijeme do středu, rozpustíme v ní trochu sody a octa (asi půl lžičky). My sůl, také je třeba posypeme cukrem pro kontrast chuti. Přidejte špetku citronu. Postupně nalijeme ledovou vodu a začneme otáčet hranami sklíčka, vyléváme je do středu.

Celkem se spotřebuje asi 100 až 150 ml vody. Lžíce hněte těsto, dokud se neobjeví více či méně husté.

Dále hněte rukama. Naneste tenkou vrstvu, položte ji na pergamen na plech, bohatě namažte kečupem a položte nádivku. Pečeme, dokud nevaříme na 180 stupňů. Zkontrolujte zápas.

Na kefír můžete připravit kynuté těsto. Pak bude základ velkolepější. Jedná se o klasickou verzi domácí pizzy. K tomu nalít sklenici kefíru při pokojové teplotě do mísy. Přidejte lžičku suchého droždí zředěného v teplé vodě.

Pjsme rosy 3 šálky mouky, přidáme vodu a nastavit, aby se vešly. Míchejte pravidelně. Celková potřeba udělat 3 sady každých půl hodiny.

Polevy pizzy mohou být:

  • vařená klobása, šunka, rajčata, holandský sýr;
  • uzená klobása, kečup, mozzarella;
  • kuře, rajčata, houby, olivy, čedar;
  • mořské plody, sýry, kečup;
  • zelenina, houby, parmazán, čedar atd.

Recept na placičky

Těsto na koláče na kefíru se připravuje stejným způsobem. Ale místo vody je lepší použít zakysanou smetanu. V přibližně stejných množstvích bereme zakysanou smetanu a kefír, přidáme sodu a citrónovou trávu. Trochu soli, pár lžiček cukru a rostlinného oleje. Vmíchejte prosetou mouku. Asi půl kilogramu mouky přebírá takové množství kapaliny.

Pokračujte v hnětení v misce. Čím měkčí je těsto, tím vzdušnější je pečení. Vaření pro takový recept může být jak pečivo, tak smažené.

Aby se předešlo spálení krusty, musí být zbývající mouka v oleji po každé šarži odstraněna papírovou ubrouskem.

Možnosti plnění:

  • maso;
  • játra;
  • brambory s cibulí;
  • ovoce;
  • tvaroh s rozinkami nebo kandovaným ovocem;
  • vejce;
  • zelí.

Masový koláčvýplň

Jak udělat těsto na kefíru pro lahodný koláč s masovou náplní? Velmi jednoduché! Vezměte 100 g smetanového margarínu, promíchejte vidličkou a půl šálkem mouky. Přidáme 100 g (téměř plné sklenice) kefíru, trochu sody (nelze uhasit), soli a cukru. Postupně zasejte 2 další šálky mouky. Těsto by mělo vypadat drobivě, jako písek.

Dále připravte náplň. Vezmeme 200 g vepřového masa a 100 g kuřecího filé. Vše rozmělněte v mixéru nebo mlýnku na maso. Aby nedocházelo ke slepení, přidejte jednu cibuli. Jezdíme ve dvou velkých vejcích. Strouhejte 150 g holandského sýra a soleného sýra.

Vezměte prosím na vědomí, že s takovými složkami budete muset přidat pouze malý muškátový oříšek a černý pepř. Sůl není nutná, protože slaná chuť sýra všechno kompenzuje. Doporučujeme také přidat spoustu vonných zelení, jemně nasekané nebo nasekané na mixéru.

Cibule se smaží v pánvi, mletém masu, přidají se koření. Po ochlazení se maso smíchá se sýry, bylinkami a syrovými vejci. Polovina vařeného těsta je navinuta a umístěna na dno mazané formy. Vyléváme vycpávku. Horní kryt s druhou vrstvou.

Sešroubujte okraje koláče, můžete je ozdobit potiskem vidlic. Ve středu proveďte řez příčně. Koláč promažte vejcem a pečte asi 30-40 minut při 200 ° C v troubě.

Chebureks na kefíru

Těsto na cheburek na kefíru se připravuje okem. Dvě sklenice mouky jsou prosévány na stole. Do středu se nalije sklenice vody a půl šálku.kefír. Přidejte trochu soli, lžíce vodky. Začněte hnětení, přidejte rostlinný olej.

Když je veškerá mouka spotřebována, dokončete další. Pokračujte v postupu, dokud se těsto nestane pružným. Nechte vyluhovat pod ručníkem asi půl hodiny.

Recept na knedlíky

Těsto na knedlíky na kefíru se připravuje stejným způsobem. Smíchejte sklenku kefíru, půl lžíce sody a octa, trochu více soli, 1 vejce a mouku. Množství poslední složky je regulováno během vaření.

Těsto umyjte na stole, dobře ho poražte, dokud nedosáhnete požadované konzistence a pružnosti. Poté, co nechte trochu sedět a můžete pokračovat k válcování a tváření knedlíků.

Možnosti plnění:

  • zelí;
  • brambory;
  • tvaroh;
  • bílý sýr;
  • třešně;
  • bobule;
  • meruňky.

Lívance na vaření

Můžete také připravit těsto na palačinky na kefíru. K tomu vezměte 1 vejce, sklenku kefíru, sklenici cukru, lžičku soli, půl lžíce sody s octem. Všechny šlehaly bubliny. Pak se přidá sklenice mouky. Těsto by mělo vypadat jako tekutá jako zakysaná smetana. Lívance vyjdou velmi chutné s přidáním jemně nasekaných loupaných jablek na suroviny. Skvělá snídaně pro celou rodinu!

Pečení na kefíru, paštikách, knedlících a palačinkách - vše je připraveno jednoduše. Ale chuť těchto jídel je prostě úžasná. Všechny ingredience jsou cenově dostupné, hlavní složkou je touha hostitelky vařitchutné jídlo! Delicious vás pečení a bon appetit!