Vaření vepřového gulášu v pomalém hrnci

Vepřový guláš lze vařit nejen na sporácích, ale také s pomocí populárního multicolor. Slouží jako hlavní nebo druhý kurz. Použité zařízení značně zjednodušuje proces vaření, což je dobrá zpráva.

vepřový guláš s omáčkou

Začněme s tradiční verzí, tj. S hustou polévkou z masa a zeleniny v rajčatové omáčce. Pro vaření budete muset použít pouze dva programy. Připravené přísady vydrží 4 porce.

K vaření gulášu vezměte následující sadu produktů:800 g lopatky nebo svíčkové, pár cibulí, mrkev, 1 polévková lžíce. voda nebo vývar, 100 g zakysané smetany, 2 lžíce. lžíce rajčatového pasty a másla, 25 g mouky, sladké papriky, adjiky a soli.

Takhle vaříme:

  • začněte přípravou masa, která musí být očištěna od filmů, možného tuku a dalších nepotřebných částí. Poté se omyje, osuší a protáhne vlákna podélnými tyčinkami. Vezměte obvyklý obal, tam přidejte prosévanou mouku, vepřové maso a obsah důkladně protřepejte. To umožní, aby tyčinky mouky ze všech stran;
  • teď připravte zeleninu: nakrájejte cibuli na půlkroužky a sekejte mrkev na struhadlo. Nalijte olej do mísy multicooker, dejte připravenou zeleninu atrochu soli. Zapněte režim„Frying“a zeleninu vařte 5 minut, čas od času míchejte. Pak přidejte vepřové maso a smažte stejné množství času. Přidáním masa do již horkého oleje zabraňujeme odpařování vnitřních šťáv;
  • v dalším kroku - nastavte režim„Quenching“a nastavte čas na 1 hodinu. V případě, že se kusy ukázaly být velké, pak nastavte definovaný interval o půl hodiny. Nezapomeňte nalít do mísy a omáčky, pro které je třeba promíchat vodu s rajčatovou pastou a zakysanou smetanou. Vypočítejte podíly kapaliny tak, aby obsah nádoby byl zcela zakryt. Zbývá jen přidat zbývající ingredience, to znamená koření a vše dobře promíchat. Po 30 minutách otevřete víko a zkontrolujte, zda stojí za to přidat trochu vody, ale mějte na paměti, že by mělo být horké. Po signálu přidejte sůl a můžete servírovat pokrm.

Vepřový guláš s paprikou

Nabízíme přípravu pokrmu, který nevyžaduje použití jakýchkoli vedlejších pokrmů, protože kromě masa je v receptu obsaženo mnoho zeleniny. Vše je připraveno rychle a snadno, s nímž se vyrovná i začínající kuchaři.

K vaření vepřového gulášu s bramborami v pomalém hrnci byste měli:0,5 l vývaru, 1 kg svíčkové, bulharského pepře, 3 rajčat a brambor, 5 stroužků česneku, cibule, 1 polévková lžíce. červené víno, sůl a koření.

Musíte takto vařit:

  • připravené a vyčištěné maso z filmů nakrájených na malé kousky. Oloupeme semena ze semen a membrán a nakrájíme na bloky.Vezměte brambory, které chcete loupat, a nakrájejte na obvyklý způsob. Rajčata stojí za vyrovnání, tj. Odstraňte kůži. K tomu ponořte zeleninu na pár vteřin do vroucí vody, poté, co na nich provedete křížový řez. Tato manipulace usnadňuje loupání, ale řezání masa do kostky. Oloupaná cibule nakrájená na polokroužky nebo kostky;
  • zvolte v tlakovém hrnci režim„Kastrol“a nastavte čas na 40 minut. Je důležité nezapomenout umístit ventil do stavu„Otevřít“ . Zapněte multicooker kliknutím na„Start“ . V misce přidejte pár kapek másla a rozložte vepřové maso. Pokračujte v míchání a smažte 20 minut. před vznikem zlatohnědé;
  • pak přidejte cibuli a nasekaný česnek. Pokračujte ve smažení dalších 5 minut. Přidáme vybrané koření, sůl a dalších pár minut vaříme. Nalijte víno a dejte rajčata a pak 15 minut vařte, aby se veškerý alkohol odpařil. Je čas nalít do vývaru, přidat pepř a brambory. Vše dobře promíchejte, zavřete víko a pokračujte ve vaření zbývající doby. Po signálu zkontrolujte připravenost a ponechte dalších 10 minut. pod krytem k vyluhování.

vepřový guláš s houbami

\ t

Maso je dokonale kombinováno s houbami, které přidávají do pokrmu originální chuť a chuť. Aby byl guláš více originální, navrhujeme předmarinování vepřového masa.

Pro tento recept s houbami vezměte následující soubor produktů:800 g svíčkové. 0,5 kg žampionu, dušenáCibule, mrkev, rajče, 75 g zakysané smetany, 55 g jablečného octa, sůl a pytel koření pro vepřové maso.

Příprava:

  • Vyčistěte maso, osušte a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na kostky a přidejte ji do svíčkové. Pošlete tam ocet a koření a všechno dobře promíchejte. Nechte okurku na hodinu;
  • oloupané a umyté houby nakrájené na malé kousky, strouhané mrkve a nejprve vyjměte slupku z rajčat a poté ji nakrájejte na kostky. Maso vložte do pomalého vařiče a vařte v režimu „Frying“ po dobu 15 minut. Poté posílejte tytéž houby a pokračujte ve stejném čase, za stálého míchání. Dalším krokem je přidání mrkve, promíchání a vaření dalších 10 minut;
  • po signálu, přidejte rajčata, zakysanou smetanou a zalijeme 1,5 sklenic vody. Zvolte režim„Quenching“a nastavte čas na hodinu. Po signálu lze misku podávat. Různá vedlejší jídla jsou vhodná pro vařený guláš v multivariační, například vařená rýže nebo bramborová kaše.

pikantní vepřový guláš

\ t

Pro ty, kteří mají rádi teplé a slané pokrmy, je tento recept určen. Pikantní guláš zlepší chuť všech příloh, a to je obzvláště populární v chladném období, protože pomáhá zahřát.

Tento recept obsahuje tyto složky:350 g lopatky, 160 g brambor, mrkev, cibule, cuketa, rajčata a rajčatový protlak a dalších 13 g chilli, 0,5 l vody, soli a soli. koření

Kroky vaření:

  • maso očistěte, vydrhněte a osušte na kostičkyse stranou asi 2,5 cm, nakrájenou mrkev nakrájejte na plátky. Odstraňte kůži z rajčat a maso nakrájejte na kostku o velikosti 1 cm. Oloupané brambory a cuketa by měly být nakrájeny na kostičky o délce 2-3 cm;
  • umístit všechny ingredience do mísy s vířivkou, rajčatovou pastu a sůl, koření a vodu jít na stejné místo. Vše dobře promíchejte, zavřete víko a vyberte režim„Polévka“a nastavte čas na hodinu. Oloupeme a nakrájíme cibuli, jemně nasekáme česnek a chilli. Pokud nechcete dostat příliš pikantní jídlo, pak odstraňte semena z chilli. Přidejte česnek a feferonku po dobu 5 minut. až do konce vaření.

Vepřový guláš s fazolemi

Další možnost přípravy plnohodnotného druhého nádobí, ke kterému nejsou zapotřebí žádné další přílohy. Pro 4 porce je připraveno dostatek hotových výrobků.

Tento recept zahrnuje tyto produkty:300 g svíčkové, 250 g bílých fazolí, 17 g rostlinného oleje, stonek celeru, cibule, paprika, stroužek česneku, 100 g kečupu, 1 lžička. cukr, hořčičná semena a kmín, a pár větviček zelení, vavřínu, soli a pepře.

Kroky vaření:

  • musíte nejprve namočit fazole ve studené vodě přes noc. Potom opláchněte fazole v tekoucí vodě. Celer nakrájejte na plátky, cibuli do půlkruhů a pepř, oloupaný ze semen a membrán, na kostky;
  • připravené maso nakrájejte na kostku a odešlete do multicookerové mísy, kde musíte předem nalít trochu oleje. Zapněte režim„Smažení“asmažte 7 minut za míchání;
  • pak dejte připravenou zeleninu, sekejte česnek a fazole. Nalijte 2 lžíce. a přidejte všechny připravené koření a kečup. Zavřete víko a vařte v režimu Quenchingna půl hodiny. Po signálu dát sůl a může být podáván.

Představili jsme nejoblíbenější možnosti vaření pro guláš v pomalém sporáku, vše, co musíte udělat, je pokusit se je vařit. Pokud chcete, přidejte svou oblíbenou zeleninu a experimentujte s kořením. Bon appetit!