Vaření vynikající: kastrol s mletým masem v pomalém hrnci

Je možné vařit v multicookerovém výživném a levném masovém pokrmu? Samozřejmě ano. Například, kastrol s mletým masem, zeleninou nebo obilovinami. To nahradí plné jídlo a zároveň nevyžaduje mnoho úsilí od vás.

Užitečné tipy

Maso by mělo být ve stravě jakékoli osoby, protože obsahuje velké množství živočišných bílkovin, které sója nebo potravinářské přídatné látky nemohou nahradit. Hovězí a vepřové maso jsou snadno stravitelné a po dlouhou dobu si zachovávají pocit plnosti. V obchodě nebo na farmářském trhu si můžete vybrat jakýkoliv kus, který vás zaujal - lopatka, hrudník, šunka, krk nebo filé.

V různých druzích masných výrobků naleznete určité procento tuku, bílkovin a sacharidů. Mleté maso složené ze svalových a tukové tkáně je ve svém obsahu považováno za ideálně vyvážené. Kastrol s mletým masem v pomalém vařiči pak dostanete šťavnaté a vysoce kalorické.

A aby bylo ještě chutnější, nezapomeňte na několik pravidel:

  • V misce multicooker šířil rozmrazené mleté ​​maso. Mějte potíže se dostat ven z mrazničky asi 6-7 hodin před vařením. Ledové třísky, když zasáhnete do pomalého vařiče, přispějí k hořenívšechny složky;
  • Ekonomika jídla je, že je snadné poslat zbytky včerejší večeře.Například, příloha z pohankové krupice nebo krupice semolina.Nejvíce vítány budou také odřezky a zbytky klobásy;
  • Nejlepší mleté ​​maso.Kupte čerstvý králík, hovězí, vepřové nebo kuřecí maso, kotlety v mixéru nebo mlýnek na maso s přidáním jedné cibule a dvou lžic studeného mléka.

Kastról brambor se smíšeným mletým masem

Složky:

  • 450 g mletého masa;
  • 33) 8 velkých brambor;
  • 2 mrkev;
  • 35) 100 g tvrdého sýra;
  • 300 ml silného vývaru;
  • ½ šálek majonézy;
  • 3 cibule;
  • černý pepř, sušené byliny, sůl.

Příprava:

  1. Brambory oloupejte škrabkou na brambory a nakrájejte na plátky o tloušťce nejvýše 5 mm.
  2. Brambory uspořádejte rovnoměrně na dno mísy.
  3. Druhou vrstvou receptury je mleté ​​maso smíšené se solí, pepřem a nakrájenou cibulkou.Strouhané mrkve strouhejte.
  4. Takto získané kousky posypte masem.
  5. Nalijte vývar přes horní část a přikryjte víkem.
  6. Nastavte časovač v režimu „ kalení “ na 30 minut.
  7. ​​
  8. Otevřete víko, přidejte majonézu a duste tolik dalších.
  9. Připravené jídlo posypané strouhaným sýrem a bylinkami.

Zelí a kuřecí řízek

Složky:

  • 1 malá hlava bílého zelí;
  • 57) 300 g vykostěných kuřecích prsou;
  • 3 tbsp.Jámáslo;
  • 59) 400 g vařených makaronů;
  • 100 ml sýrová omáčka;
  • sůl.

Způsob přípravy:

  1. Odstraňte poškozené a vysušené listy z hlavy.
  2. Nakrájejte zelí velkým nožem a vařte 15 minut na pánvi s máslem pod víkem.
  3. Položte polovinu vařeného zelí do pomalého vařiče.
  4. Kuřecí řízek řezaný přes vlákna na malé proužky.
  5. Míchejte syrové filety s těstovinami a solí podle chuti.
  6. Přidejte výslednou hmotu do misky a nalijte sýrovou omáčku na vrchol.
  7. Pečeme při vhodné variantě po dobu 1 hodiny.

Cuketa s pivem, mletým masem a pikantní klobásou

\ t

Složky:

  • 3 malé cukety;
  • 77) 200 g mletého masa;
  • 200 g kořeněné uzené klobásy;
  • 150 ml tmavého piva;
  • 3 brambory,
  • 3 lžíce. Já olivový olej;
  • sůl, chilli.

Metoda přípravy:

  1. Maso spolu s párky nakrájené na malé plátky a smažte na pánvi s olivovým olejem po dobu 5-7 minut.
  2. Nakrájejte cukety na tenké plátky, brambory.
  3. Zeleninu smíchejte s masem, přidejte koření a vložte do pánve.
  4. Naplňte tmavým pivem a pečte s otevřeným víkem po dobu 50 minut.
  5. V pomalém hrnci je pečení jemnější než v peci: všechny vitamíny a mikroprvky jsou uloženy v potravinách.

Kastrol s rýží a směsí zeleniny

\ t

Složky:

  • 300 g zmrazené směsi " Země " nebo " Havajská ";
  • 1 šálek dlouhozrnné rýže;
  • 200Pan mleté ​​kuře;
  • 100 ml rajčatové šťávy nebo ručně strouhaná rajčata;
  • sůl.

Způsob přípravy:

  1. Směs se vyjme z mrazáku a nechá se vypustit přebytečnou vodu.
  2. Rozmraženou zeleninu smíchejte s mletým masem, přidejte sůl.
  3. Vařte rýži odděleně.
  4. Vytvořte „misku“ pro pečení z fólie, vložte do ní všechny ingredience.
  5. Zvedněte fólii a nahoře ponechte malý otvor.
  6. Kastrol vložte do misky na půl hodiny s možností „ Pečení “.
  7. Poté vylijte šťávu otvorem a zavřete víko po dobu 20 minut.
  8. Vícevrstvé kastrolky ve fólii mohou být vyrobeny z jakéhokoli druhu masa, pokud chcete snížit jeho kalorický obsah odstraněním jakéhokoli tuku.

Tvarohový koláč s krupicí ve fólii

\ t

Složky:

  • 400 g tvarohu;
  • 3 lžíce. Já sójové mleté ​​maso;
  • 3 lžíce. Já krupice;
  • 4 slepičí vejce;
  • 3 lžíce. Já cukr písek.

Způsob přípravy:

  1. Je obtížné zahrnout do tvarů dietní jídla, pokud dítě zcela odmítá mléko a všechno s ním spojené. Ale nejskvělejší dítě nebude schopno projít tuto svěží kastrol.
  2. Rozbijte vajíčka do plastového kelímku, aniž byste oddělili žloutky od bílků. Přidejte tvaroh, mleté ​​maso a krupici.
  3. Porážka hmoty mixérem při maximálním výkonu postupně přidávejte cukr.
  4. Když se tvaroh rozsvítí, vložte ho do hrnce. Připravuje se kastrol s krupicí v pomalém hrncipřibližně půl hodiny ve stejném režimu.

Uvedená jídla mají skutečně blahodárnější účinek na lidské tělo než smažené maso, připravené na připravenost na pravidelných sporácích. Stejný kastrol v pomalém vařiči ze zelí má kalorický obsah o 40% nižší než jeho "sestra" z trouby.