Velmi chutné dietní jídlo: recepty na kotlety z kuřecího filé se sýrem

Kuřecí řízek je nejoblíbenější dietní produkt. Z ní můžete vařit obrovské množství jídel, včetně hamburgerů. Aby jejich chuť nebyla triviální, doporučujeme použít další přísady, například sýr.

Mince lze vařit obvyklým způsobem, to znamená mlít mlýnkem na maso, nebo jednoduše nakrájet na malé kousky. Každá z těchto možností má své výhody. Pojďme se podívat na několik receptů, které může každý použít ve svém denním a slavnostním menu.

Kuřecí filety se sýrem

\ t

Nabízíme vařené mleté ​​placičky, ve kterých budou cítit kousky masa. V případě potřeby je můžete brousit v mlýnku na maso. Mleté maso lze připravit předem, což umožní, aby maso dobře marinovalo, a před podáváním můžete rychle smažit placky, které jsou velmi šťavnaté.

Složky:

  • 425 g filé;
  • vejce;
  • 125 g tvrdého sýra;
  • 100 g majonézy;
  • 30 g mouky;
  • zelené cibule;
  • rostlinný olej;
  • sůl;
  • pepř.

Způsob přípravy:

  1. BVejce promíchejte vidličkou nebo šlehačkou.
  2. Přidejte sůl, koření a majonézu. Míchejte do hladka.
  3. Do vaječné směsi vložte strouhaný sýr a nasekanou zelenou cibuli.
  4. Přidejte mouku a míchejte, dokud nezmizí hrudky.
  5. Připravte kuře, které musí být očištěno od filmů a přebytečného tuku, a pak by mělo být důkladně omyto a jemně nasekáno nožem.
  6. Maso poslat do připravené hmoty a vše dobře promíchat.
  7. Všechno nechte v chladničce několik hodin, nebo lépe v noci.
  8. Máslo zahřejte na pánvi a potom rozetřete mletou lžící a kotlety na obou stranách smažte až do zlatavě hnědé.
  9. Nasaďte papírové ubrousky tak, aby absorbovaly přebytečný tuk. Miska je chutná nejen horká, ale i studená.

Kuřecí řízek se slaninovým sýrem

\ t

Z této části jatečně upraveného těla kuřete můžete vyrobit velmi chutné rohlíky, které jsou vhodné pro každou příležitost. Existuje obrovské množství možností, které se značně liší pouze v náplni, takže můžete použít navrhovaný recept a provádět kulinářské experimenty.

Složky:

  • 700 g filé;
  • 225 g slaniny;
  • 155 g tvarohu;
  • 35 g kopru;
  • 35 g petrželky;
  • 20 ml rostlinného oleje;
  • pár červených paprik;
  • 2 lžičky soli;
  • 1 lžička černého pepře.

Způsob přípravy:

  1. Řez každé filé do 2 nebo 3 vrstev, vše záleží na jejichpůvodní velikost.
  2. Každá destička musí být mírně zbita a poté otřena ze všech stran solí a pepřem.
  3. Plátky kuřete by měly být potřeny tenkou vrstvou tvarohu. Odloupněte střeva a nakrájejte je na malé kostky, pak promíchejte s nasekanou zelení.
  4. Položte je na vršek sýra a pak jemně svinujte rohlíky, které chcete zabalit s proužkem slaniny. Aby se zabránilo jejich rozpadnutí během vaření, upevněte hrany párátky.
  5. Nádobu na pečení namažte máslem a vložte do ní role.
  6. Všechno pošlete do trouby, která musí být nejprve zahřátá na 180 stupňů. Doba vaření - 30 minut.

Recept na kuřecí prsa

\ t

Pokud jste diety nebo chcete uspořádat půst pro sebe, pak použijte tento recept. Nejlepší je pára, která udrží maximální množství živin, a jídlo bude šťavnaté, jemné a velmi chutné. Pro 12 ks je připraveno dostatek připravených surovin.

Složky:

  • 425 g kuřecích prsou;
  • 65 gramů ovesných vloček;
  • 200 ml vody;
  • sůl;
  • vejce;
  • malá cibule;
  • 2 lžíce. lžíce rostlinného oleje.

Metoda přípravy:

  1. Prsa se rozemele mlýnek na maso nebo míchačem. Nezapomeňte před-loupat.
  2. Nalijte vařící vodu na vločky po dobu několika minut, a když nabobtnají, pošlete je na mleté ​​maso.
  3. Nakrájenou cibuli nakrájejte na malé kostky a pak ji smažte v horkém oleji.
  4. Přidejte ji do zbytku složek a položte také vejce, sůl a vše dobře promíchejte, aby se hmota stala homogenní.
  5. Chcete-li vařit v páře, můžete použít pomalý vařič, dvojitý kotel, nebo postavit dvoupalivovou konstrukci doma. Přemýšlejme o první variantě, protože dnes je multicooker velmi populární.
  6. Doporučuje se užívat silikonové formy a dávat do nich mleté ​​maso tak, aby při vaření nic neuniklo.
  7. Umístěte formy do varné desky a vložte je do pomalého vařiče.
  8. Zvolte program„Napařování“a nastavte dobu vaření na 18 minut.

Tvarohové placky v troubě

\ t

Další možností, jak připravit dietní pokrm, který nepoškozuje postavu. Slouží k večeři a na dovolenou, kombinuje se s úplně odlišnými přílohami. Připravené ingredience vydrží 7 porcí.

Složky:

  • 1 kg filé, cibule;
  • 3 plátky bílého chleba;
  • několik lžiček mléka;
  • vejce;
  • 125 g sýra;
  • sůl a pepř.

Způsob přípravy:

  1. Vyčistěte maso z filmů az tuku, pokud je. Poté se omyje v tekoucí vodě, osušte ubrousky a rozemele v mlýnku na maso nebo v mixéru.
  2. Oddělte maso od chleba a namočte jej do mléka a potom jej rozsekejte.
  3. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostky a pokud ji chcete smažit.
  4. Připravené složky smíchejte a přidejte takéjim je předem poražené vejce, sůl a pepř.
  5. Míchejte, dokud není dosaženo hladké konzistence.
  6. Vezměte formulář nebo plech na pečení a nádobu namažte olejem.
  7. Připravené hamburgery vložte do plechu předehřátého na 180 stupňů. Doba vaření - 35 minut.
  8. Po uplynutí času vyjměte plech na pečení, posypte strouhaným sýrem nahoře a vraťte jej do trouby na dalších 10 minut. Kotlety jsou velmi šťavnaté, chutné a s krásnou sýrovou krustou.

Recept na kuřecí řízečky se švestkami a sýrem

\ t

Švestky jsou ideálně vhodné pro maso, které získává originální chuťovou poznámku. Pokud chcete vařit něco originálního a chutného překvapit svou rodinu, pak se ujistěte, že tento recept použijete. Výsledek bude 6 kusů.

Složky:

  • 600 gramů filé;
  • 200 ml krému;
  • 100 g taveného sýra;
  • 100 ml vína;
  • 6 ks. sladké a kyselé švestky;
  • cibule;
  • vejce;
  • strouhanka;
  • sůl;
  • pepř.

Metoda přípravy:

  1. Filety se promyjí, odlupují se filmy a rozemele se pomocí mlýnku na maso nebo míchačky.
  2. Oloupeme cibuli a nakrájíme cibuli na malou kostku a pak ji smícháme s masem s předem poraženým vejcem.
  3. Připravenou hmotu rozdělte na 6 částí a poté vezměte každou ruku do ruky a vytvořte plochý dort, ve kterém položte kus sýra a nakrájené švestky.
  4. Vytvořte placky a rolujte je ve strouhance.
  5. Nalijte na horký olej a smažte až do zlatova.
  6. Vložte placky do pánve na hluboké smažení nebo hrnec s hustým dnem a zakryjte je směsí smetany a vína. Duste pod víkem, dokud se nevaří.

Originální kuřecí placičky v těstíčku

\ t

Názor, že kotlety mohou být vyrobeny pouze z mletého masa, je nesprávný, nyní jste o tom přesvědčen. Tento recept má řadu výhod, například vše je připraveno velmi rychle a snadno.

Složky:

  • 550 g filé;
  • 175 g sýra;
  • 175 g šunky;
  • 2 vejce;
  • strouhanka;
  • olej.

Metoda přípravy:

  1. Nakrájejte sýr se šunkou na plátky ne větší než 5 mm.
  2. Filety umyjte, osušte a nakrájejte na porce a poté v každém z nich vytvořte řez„kapsy“ .
  3. Uvnitř vložte šunku a sýr.
  4. Chcete-li připravit těsto v široké nádobě, poražte vajíčko šlehačem a nalijte krutony na rovnou desku.
  5. Každá patty se nejprve ponořila do vajíčka a pak do sušenek a opět do vajec a sušenek. Výsledkem bude dvojité prasknutí, které neumožní vytečení výplně.
  6. Smažte horký olej na nízkém teple.
  7. Aby maso zůstalo v syrovém stavu, vařte pod víčkem, poté jej na konci vyjměte, ohřejte a smažte až do zlatova.

Jsme si jisti, že s použitím receptů navržených v tomto článku,Můžete vařit vynikající hamburgery, které budou vaše oblíbené jídlo pro vaši rodinu. Bon appetit!