Vepřové pečené ve fólii s cuketou

Pokud nevíte, co podat na slavnostní stůl, pak bude tento recept velmi užitečný. Vepřové pečené ve fólii s cuketou je ideální pro oslavu. Vepřová jídla jsou v Rusku velmi oblíbená.

Klasická verze

Recept, který chci nabídnout, je velmi jednoduchý.

Pro přípravu, kterou potřebujeme:

  • 1 kg vepřového masa;
  • 1 malá cuketa;
  • česnek;
  • suché greeny;
  • pepř.

Příprava:

  1. Kousky masa by měly být dobře pepřové, soli a vloženy na fólii;
  2. Aby byla vepřová šťavnatá, pečeme ji ve fólii;
  3. Poté vyčistěte 5-6 stroužků česneku, rozsekáte je spolu a přidejte do masa. Přidá k masovému pokrmu ostrou kořeněnou chuť;
  4. Squash musí být očištěn od semen a slupky, nakrájený na poloviny kroužků nebo nakrájený na kostku, rozprostřený na fólii vepřovým masem. Díky cuketě bude naše vepřové maso šťavnaté a měkké. Vše je dobře zabaleno do fólie;
  5. Poté vložte do vyhřívané trouby na 200 stupňů po dobu 1 hodiny. Vynikající fóliové vepřové maso je připraveno!

Vepřové maso v bylinkách a koření

\ t

Toto maso lze podávat na slavnostním stole. Pro přípravu budete potřebovat:

  • vepřová panenka, krk - 1800 g;
  • čtyři stroužky česneku;
  • vonné koření - majoránka,bazalka, rozmarýn;
  • 300 g připravených konzervovaných koření.

Příprava:

  1. Vezměte si dobrý kus chlazeného vepřového masa, ale ne zmrzlý. Maso bude chutné, pokud bude dříve rozmrazeno pouze přirozeným způsobem. Maso masírujte volně se svým oblíbeným kořením, vepřové maso dobře sedí s majoránkou, bazalkou a rozmarýnem;
  2. Česnek protlačte lisem. Kousek masa dobře rozetřete solí, česnekem a veškerým připraveným kořením. Vepřové maso vložte do pánve, přikryjte a položte na poličku v chladničce. Tam by měl zůstat jeden den;
  3. O den později si nakrájejte marinované maso, naplňte ho jakýmkoliv kořením - příprava na zimu, rajčata s paprikou nebo lilky jsou v pořádku. Pečlivě si ho ze všech stran vmícháme do masa, opět ho posíláme na chladné místo na jeden den;
  4. Po stanovené době, kdy je vepřové maso již dobře nasáklé všemi kořením, vyjměte z chladničky a nechte chvíli stát při pokojové teplotě. Poté ji opatrně vložte do rukávu pro pečení, vložte do trouby. V průměru by měl být tento pokrm pečený dvě hodiny.

Vepřové maso "Mayskaya" s česnekem

\ t

Takový pokrm lze připravit jak pro dospělé, tak pro děti. Kromě toho bude zdobit slavnostní stůl nebo hýčkat vaši rodinu na večeři. Je připravena jednoduše, a proto vhodná pro každý den.

Tento recept vyžaduje použití takových výrobků:

  • vepřová šunka - 1,5 kg;
  • pětstroužky česneku;
  • několik zelených peří česneku;
  • rostlinný olej - 100 ml;
  • půl citronu;
  • vlašské ořechy;
  • sůl, kopr.

Příprava:

  1. Připravte si velkou šťavnatou a čerstvou vepřovou šunku, nařezávejte na ní šířku jeden a půl centimetru, těsně před řezem až do konce. Měli byste mít „ akordeon “ z masa. Pokračujte v vaření marinády: zmáčkněte česnek, šťávu z půl citronu do aromatického rostlinného oleje, přidejte sůl podle svého vkusu;
  2. Umyjte kopr, nakrájejte ho ostrým nožem, posílejte i do marinády. Když jsou připraveny všechny složky, důkladně promíchejte, dokud není získána homogenní konzistence;
  3. Marináda důkladně promažte vepřovou šunku a vlijte ji do každého řezu. Vepřové maso, nalijeme marinádu, dáme na plech, v každém řezu dáme zelené česnekové peří, nalijeme zbytky marinády;
  4. Nalijte 100 ml bílého vína na plech, zakryjte horní fólií, vložte maso do trouby a počkejte, až bude tato pochoutka připravena;
  5. V procesu pečení se pravidelně dívejte na šunku, zalijte ji vynikající omáčkou. Vaření masa pikantní pokrmy - půl hodiny. Nejdříve pečte při teplotě 160 ° C, poté vyjměte fólii a pečte, dokud se vaří při teplotě 200 ° C;
  6. Vyjměte připravené maso z fólie, posypte ho nasekanými vlašskými ořechy a zeleným česnekovým peřím. Všechno, jídlo je připraveno, hosté překvapení!

Vepřové maso se špenátem, cibulkou a cibulíJablka

Tento lahodný recept lze použít nejen k vaření vepřového, ale i hovězího a telecího masa. Maso pečené se špenátem, cibulí a jablky je velmi šťavnaté a jemné.

Pro přípravu budete potřebovat:

  • 2, 5 kg vepřového masa;
  • tvrdý sýr;
  • 200 g špenátu;
  • jedno velké jablko;
  • 2 střední cibule;
  • muškátový oříšek;
  • rostlinný olej;
  • sůl, pepř - podle chuti.


Vaření:

  1. Nakupte maso na kosti, nakrájejte na kousky, jako na kotlety, ale neřezejte až do konce;
  2. Oloupejte cibule, jemně nakrájejte a smažte spolu se špenátem v rostlinném oleji, cibule by se měla stát průhlednou barvou;
  3. Přidejte jemně nakrájené jablko na cibuli a špenát. Pepř, sůl, muškátový oříšek a dusíme ještě několik minut;
  4. Není dobré držet se na pánvi ostrou malou nádivkou po dlouhou dobu, stačí pár minut;
  5. Během ochlazování náplně přejděte na kotlety. Poražte vepřové kotlety lepící fólií, sůl a pepř každý plátek. Nasaďte nádivku, kousek sýra na kotlety a zakryjte to znovu.

Veškeré maso se složilo, jak bylo původně svázané nití, vloženo do rukávu a vloženo do trouby. Pečeme půl hodiny na 200 stupňů.

Po upečení nechte maso vychladnout, odstraňte nitě a můžete si pomoci!