Vepřové plněné mrkví

V období hospodářství se zvyšující se počet občanů, ve chvílích oslav různých druhů oslav, vzdává obvyklých restaurací a kaváren a dává jim přednost domácím hostinám. A jak chceme nejen obklopit naše hosty teplem a péčí, ale také je překvapit neobvyklými a chutnými kulinářskými lahůdkami.

Pokud máte alespoň kulinářskou školu, nebude to pro vás těžké. Ale co ti, pro které není vaření ani povolání, ani koníček. Jako obvykle, recepty přicházejí na pomoc, které jsou čas-testovány a nevyžadují mnoho času nebo fyzické výdaje na jejich provedení.

Kouzlo pečeného masa

Chci mluvit o takovém svačinu, jako je pečené maso. Zelenina jsou výrobky, které můžete snadno najít v každém obchodě. Souhlasím, že je těžké si představit roční období, kdy cibule, mrkev a brambory jsou vzácné. Maso, i když ne zelenina, je také zastoupeno v jakémkoliv obchodě v dostatečném sortimentu, aby uspokojilo chuť i těch nejnáročnějších labužníků.

Hovězí maso, vepřové maso, králík, drůbež - výběr závisí na vašich preferencích a finančních možnostech.

Vepřové maso je více či méně cenově dostupný výrobek, který je vhodný jak pro rodinnou večeři, tak pro večírky. Toto maso díky své struktuře je univerzální. Můžešvyrábět kotlety, steaky nebo ochucené rohlíky. Ukazuje trochu fantazie a používání trouby, můžete vytvořit skutečné kulinářské mistrovské dílo.

Pokuste se nabídnout svým hostům možnost, jako je vepřové plněné zeleninou. Zde je několik možností pro takové recepty. Navzdory tomu, že hlavní komponenty jsou stejné, můžete jim sloužit jak svačinu, tak i hlavní chod, připravit pro něj stejně zajímavou přílohu.

Recept 1

Milovníci zajímavého a neobvyklého svačinu si tento recept opravdu oblíbí. Pečené vepřové maso s mrkví je skvělý pro stůl.

Pro přípravu potřebujeme:

  • libové vepřové maso - 600-700 g;
  • mrkev - 1 ks;
  • sůl;
  • pepř.

Příprava:

  1. Nejdříve je třeba snížit mrkev v dlouhých tyčinkách. V kusu masa s ostrým, dlouhým nožem udělejte otvory;
  2. Plněné vepřové maso s mrkví, lepící mrkev do otvorů. Pak jsme sůl a my pepř trochu maso;
  3. Pečeme v peci při 180 ° C po dobu 60 minut;
  4. Je lepší dát fólii na dno pánve tak, aby se maso nelepilo a nespálilo. Nakrájíme vepřové maso jako klobásu a původní předkrm je připraven sloužit!

Recept 2

Krása tohoto receptu spočívá v tom, že se snadno provádí a nevyžaduje mnoho času na přípravu.

Komponenty:

  • kus vepřového masa asi 2 kg;
  • 4 středně velké cibule;
  • 3 střední mrkev;
  • koření: česnek, mletý pepř, hřebíček, sůl podle Vašeho vkusu.

Příprava:

  1. Přípravný proces je následující. Jednoduchost receptu spočívá v tom, že maso nemusí být předem marinováno, stačí opláchnout pod tekoucí vodou;
  2. Poté, co jste maso takto připravili, osušte papírovou utěrkou a odložte stranou;
  3. Nyní připravujeme náplň pro naše budoucí role. Vezměte cibuli, poté, co ji vyčistíte od slupky, nakrájejte na kroužky;
  4. Tloušťka kroužků je podle Vašeho uvážení. Poté, co jste s cibulkou skončili, vezměte mrkev, oloupejte ji a nakrájejte na plátky ve formě slámy o tloušťce 0,5 cm a délce 8-10 cm;
  5. Pokud se rozhodnete použít česnek ve svém receptu, bude mít z tohoto jídla prospěch;
  6. Toto koření přidá k masu jemnou vůni a příjemně hmatatelnou chuť v jazyku. Česnek nakrájejte na tenké plátky;
  7. Další fáze je krátká ve svém popisu, ale nejdůležitější. Hlavní část úspěchu pokrmu závisí na tom, jak dobře se dostanete na maso;
  8. Za tímto účelem si vezměte tenký nůž a použijte jej k vytvoření zářezů takové hloubky, aby do něj mohl zapadnout kus mrkve. Také přidat tam hřebíček a česnek. Nevytvářejte příliš mnoho děr, maso může být suché;
  9. Po dokončení procesu ucpání si pečivo důkladně promažte solí a maso nechte namočit. Za to bude stačit 15-20 minut. Během této dobymůžete připravit plech a zapnout troubu;
  10. Než si tam vložíte roli, měla by se ohřát na 270 stupňů. Na plech na pečení nasaďte kousek fólie tak dlouho, až ji můžete po vložení masa zabalit;
  11. Fólii namažte rostlinným olejem a vložte cibulové kroužky. Nasaďte na ně rolku a posypte mletým pepřem nebo jinými kořením podle vašich představ. Dejte luk na vrchol. V tomto provedení bude maso šťavnatější. Po dokončení je trouba schopna ohřát se na potřebnou teplotu;
  12. Zabalte roli do fólie a vložte ji do již předehřáté trouby na 1 hodinu. Doba vaření závisí na množství masa, které používáte. V každém případě to nebude zbytečné za 30 minut. otevřete troubu a zkontrolujte připravenost vaší role;
  13. Jakmile je maso připravené, vyjměte ho z trouby a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Válci skladujte v chladničce, aniž byste ji odstranili z fólie.

Recept 3

Další možnost občerstvení. Pečené kotlety se sýrem.

Komponenty:

  • 400-600 g. Vepřová panenka;
  • 2 velké mrkve;
  • 200 g jakéhokoliv sýra podle Vašeho vkusu, s jedinou úpravou - mělo by být z pevných odrůd;
  • 150 g majonézy;
  • 1 lžíce. Já hořčice;
  • sůl, pepř a další koření podle vlastního uvážení.


Způsob přípravy:

  1. Vepřové maso nakrájejte na plátky, které se podobají malýmsteaky;
  2. Pak nasaďte kousky steaku pevně na vymastěný plech. Ujistěte se, že kusy nejsou pevně umístěny, a dokonce i trochu překrývají;
  3. Maso se během vaření smršťuje. Pak sůl a pepř, kartáč s hořčicí a majonézou na vrcholu, dát mrkev plátky;
  4. A poslat to na sochory v troubě, předehřáté na 250 stupňů po dobu 30 minut.

5 minut před připraveností maso vyjměte a nahoře posypte strouhaným sýrem. Jakmile se sýr roztaví na zlatou kůru, lze plech na pečení vyjmout. Vaše jídlo je připraveno. Užijte si jídlo a své hosty!