Vepřové s brambory v rukávu

Kuchařské pouzdro je varné zařízení vyrobené z polyethylenu, které je odolné vůči vysokým teplotám. Při zahřátí na 220-240ºС, nevydává žádné škodlivé látky, nerozbije, nepraská.

V sadě jsou popruhy připevněny k rukávu, navinuty, což dále upevňuje hrany výrobku. Jsou vyrobeny ze stejného materiálu.

Podmínky používání

Použití objímky je velmi jednoduché:

  • Řezají kus takové velikosti, aby do něj zapadly všechny součásti nezbytné pro vaření pokrmu, a je zde prostor pro upevnění hrany;
  • Jeden z okrajů je připevněn sponou, která se sbírá do svazku;
  • Výsledný sáček je balen s přísadami budoucího pokrmu;
  • Hrany jsou pečlivě upevněny tak, aby se během vaření neotevřely. Pokud se to stane - jídlo bude zkažené. Z rukávu vyteče šťáva a jídlo bude suché a bez chuti, může hořet;
  • Vyplňte naplněný rukáv na studeném plechu nebo roštu. Udělám několik propíchnutí v jeho horní části pro zajištění páry;
  • Když je plech na pečení umístěn v troubě, je třeba mít na paměti, že rukáv se v důsledku teploty rychle bobtná. Je nutné počítat tak, aby se polyethylen nedotýkal topných těles;
  • Poté, co se ujistíte, že je nádoba připravena, se pouzdro přesune do bytua teprve poté otevřete.

Není-li nádoba na stole podávána okamžitě a nechcete ji vychladnout, můžete ji nechat ve vyhřívané troubě. Díky rukávu nevyschne. Mezní teplota ohřevu - je vždy uvedena na obalu a varném pouzdře - nesmí být překročena. Jinak se polyethylen rozpadne.

Kulinářský rukáv je velmi užitečným vynálezem. Produkty připravené v něm uchovávají všechny užitečné látky v nich. Pokud jde o výhody, jídlo je blíže k té, která je dušená, a v chuti se podobá pečené nádobí.

Při vaření není nutné přidávat tuk a olej, který, bez ohledu na to, jak užitečné v přírodní formě, při zahřívání vypouští karcinogenní látky, a to i v malých množstvích.

Existuje ještě jedno plus tohoto vaření. Nemusíte pánev ani troubu omývat tukem. Kulinářský rukáv pomáhá jíst zdravě a chutně, snižuje čas strávený prací v domácnosti.

Několik receptů pokrmů vařených v kulinářském rukávu

Brambory s masem, snad jedním z nejoblíbenějších pokrmů v Rusku. Není to náhoda, protože tradiční chuť těchto dvou složek: - klasika.

Recept: vepřové maso s brambory do rukávu. Toto jídlo je ideální pro prázdninový stůl.

Pro vaření budete potřebovat:

  • 5-6 středních bramborových hlíz;
  • 400-500 g vepřového masa;
  • 4-5 stroužků česneku;
  • suché greeny;
  • sůl.

Příprava:

  1. Nejdříve musíte maso marinovat. Vepřovénakrájíme na velké misky. Zmáčkněte česnek, posypte bylinkami a solí. Můžete sůl " na oko ", ale asi půl lžičky;
  2. Vše dobře promíchejte, aby byly kousky na všech stranách potřeny česnekem a zelení. Nakládané maso nechte na
    30 minut. To má zajistit, že vepřové maso je pikantní;
  3. Zatímco se maso marinuje v česneku, brambory se oloupají. Brambory se také nakrájejí na velké kostky. I to je možné větší než nasekané maso. To mu umožní udržet si svůj tvar a po pečení se nerozpadne. Trochu soli. Pak kousky dobře promíchejte s bramborami;
  4. Opatrně položte všechno do sáčku na pečení, zavěste tašku speciálním drátem nebo klipem. Obvykle se dodávají s balíčkem. Balení je nejlepší umístit na plech. Nádobu dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů po dobu 50-60 minut;
  5. Po připravenosti není třeba spěchat k okamžitému otevření obalu, nechte misku dusit dalších 15 minut, dobře, šťavnaté, chutné vepřové maso a brambory pečené v rukávu jsou připravené!
  6. V rukávu lze vyrobit vepřová žebra. Jsou velmi něžní a ochutnají trochu jako jehněčí. Čerstvá vepřová žebra musí být marinována hodinu před instalací do trouby;
  7. Marináda se připravuje podle vlastního uvážení, podle chuti. Hlavní věc je snížit více cibule tak, že maso dává šťávu. Všechno ostatní: koření, sůl, pepř, koření na grilu, suché bylinky - jak si vaše srdce přeje;
  8. V troubě musí být naplněná manžeta nejméně jednu hodinu. Vepřové maso je masovyžaduje pečlivé tepelné zpracování;
  9. Poté, co je jídlo připraveno, musíte ho držet v rukávu asi půl hodiny. Ražniči vařený v rukávu, v naší vlastní kuchyni, se liší od té, která byla vyrobena na pánev, pouze zápachem kouře. Chuť pokrmu je více nasycená.

U 1 kg vepřového masa je třeba vzít:

  • žárovky, velké - 3 ks., Ne méně;
  • rajčata;
  • sojová omáčka a marinádový ocet;
  • rostlinný olej.

Příprava:

  1. Koření a koření - podle chuti. Řezání masa, jako obvykle ražniči. Pak se kousky promyjí a osuší papírovým ručníkem, aby se odstranila přebytečná voda;
  2. Maso, část rajčat se šťávou, kořením a kořením, se nalije do smaltované nádoby, nalije se sojovou omáčkou a rostlinným olejem. Kapacita je zavřená a na hodinu ji vložte do chladničky;
  3. Cibule nakrájená na velké půlkruhy na 15 minut se umístí do marinády, která se vyrábí takto: ocet, sojová omáčka, cukr;
  4. Poté, co bylo jídlo nakládáno, maso se vloží na špejle, navrstvené rajčaty - zbývající a marinovanou cibuli budete muset sekat;
  5. Špejle jsou úhledně umístěny do rukávu, konce jsou sevřeny a podle pravidel jsou propíchnuty pouzdrem, vypočte se místo pro zvedání, a tak se vloží do trouby;
  6. V peci stojí od 40 minut do jedné hodiny a kebab je připraven. Podávejte je na špejle. Je tu trochu tajemství;
  7. Pokud opravdu chcete “ s kouřem ”, pak po otevření rukávů můžete na několik minut rozložit špejle s masem.trouba na otevřeném ohni. Objeví se kůrka a bude mít pocit, že maso se vaří na pánev;
  8. Maso je možné péct v rukávu na cibulovém polštáři ze syrové cibule a později ho navléknout na špejle, obepínat cibulkou, která byla uložena v marinádě.

Když vaříte v rukávu, můžete experimentovat donekonečna. Pokrmy jsou vždy chutné a šťavnaté. Bon appetit!