Vepřové těstoviny

V zimě chladno, takže se chováte k něčemu chutnému, voňavému a uspokojivému! .. A tady už není jen dieta - každý organismus " vyžaduje " vodu pro odolnost vůči stresu. Vepřové maso je něžná a výživná odrůda masa, která dokonale kombinuje těstoviny. Špagety s masem jsou pokrmem, který jistě dobije vaši domácnost a bude se vám líbit.

Pokud se pravidelně věnujete sportovnímu zatížení, nebo často zůstáváte na čerstvém vzduchu, můžete bezpečně vzít v úvahu následující recepty, protože v těchto případech nic neohrožuje vaši postavu!

Jak udělat vynikající vepřové těstoviny?

Těstoviny s vepřovým masem nejsou tradičním jídlem. Těstoviny se obvykle kombinují s mořskými plody, kuřecím masem, mletým hovězím masem nebo slaninou. Ale nejjemnější vepřová panenka není schopna pokazit žádné jídlo, pokud je řádně vařeno.

Jako přílohu můžete použít jakýkoliv typ těstovin: mušle, peří, spirály, rohy nebo dlouhé špagety.

Do misky můžete přidat svou oblíbenou zeleninu, houby a dokonce i ořechy.

Je nezbytné ochutnat těstoviny s omáčkou, a měli byste dát přednost vůni a lehkým možnostem, aby nedošlo k tomu, že by bylo dokonce ještě více kalorické jídlo.tuk a těžké. Nejlepší možností jsou rajčatové omáčky s „pepřem““. Pokud jste fanouškem krémových obvazů, vyberte si nejslabší ingredience pro jejich výrobu.

Doporučujeme používat těstoviny z tvrdé pšenice. To je mnohem užitečnější pro postavu a pro zdraví. Na rozdíl od obvyklých bílých těstovin mají tyto odrůdy nízkou energetickou hodnotu.

Kromě toho nejsou „ prázdnými sacharidy “, které zvyšují fermentaci ve střevech a jsou okamžitě přeměněny na tuk. A i když ceny přírodních italských výrobků mohou „ kousnout “, je lepší raději volit ve prospěch vlastního organismu než šetřit na zdraví a kráse.

Voňavé těstoviny s vepřovým masem v rajčatové omáčce

\ t

Složky:

  • Vepřová panenka - 400 g;
  • Špagety - 500 g;
  • Cibule - 1 hlava;
  • Rajský protlak - 300 g;
  • Chilli - 1/2 pod;
  • Máslo - 50 g;
  • Bobkový list;
  • sušená bazalka;
  • vývar - 1 šálek;
  • Koření a koření podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Maso důkladně opláchněte a osušte papírovými ubrousky. Nakrájíme na malé kostky 1x1 cm, nakrájíme cibuli, nakrájíme čerstvý pepř;
  2. Rozmačkáme máslo na pánvi, posypeme cibulí. Když dostane rudou kůru (ne smažte ho vůbec!), Pošlete mu vepřové maso. Pepř a sůl ochutnat, smíchat a smažit maso po dobu 5 minut.až do zlatohnědé;
  3. Nalijeme vývar a rajskou pastu do pánve, znovu důkladně promícháme, přidáme jemně nasekanou chilli. Umístěte bobkový list a suchou bazalku do hmoty, přikryjte víčkem, zahřejte a zahřívejte na sporáku půl hodiny za občasného míchání;
  4. Mezitím vařte makarony. Produkt ponořte do vroucí osolené vody s přídavkem jakéhokoliv rostlinného oleje (to pomůže vyhnout se lepení). Můžete také přidat suché italské bylinky do vody, aby se zvýšila chuť základu;
  5. Vypusťte špagety, přidejte trochu másla a protřepejte pánev;
  6. Nasaďte těstoviny na talíř a vepřové masoumístěte na vršek;
  7. Špičková kořeněná hmota může být ozdobena listem čerstvé bazalky a posypaná drcenými ořechy.

Těstoviny s vepřovým masem na jemné smetanové omáčce

\ t

Složky:

  • Spirálovité makarony - 400 g;
  • Vepřové maso - 400 g;
  • Sýr " Dor Blue " - 100 g;
  • Sýr " Parmazán " - 75 g;
  • Krém 15–20% tuku - 150 g;
  • Cherry rajčata - 3 kusy;
  • Mouka - 2 lžíce l.;
  • Koření a koření - podle chuti.

Způsob přípravy:

  1. Vyčistěte maso, opláchněte a osušte. Nakrájíme na proužky nebo kostky;
  2. Na pánvi roztavte máslo;
  3. Nalijte každý kus masa do mouky a odešlete ho do červenavého obalu. Za stálého míchání smažte až do zlatavě hnědé;
  4. Mezitím uvařte jemnou omáčku. V malé nádobě (můžete si vzítkáva Turk) nalijeme smetanou a zapálíme. Neustále míchejte, počkejte, až se zahřejí. Nepřiveďte k varu! Jakmile je krém dostatečně teplý, rozpadne se v nich niva. Mělo by se rozpustit;
  5. Do masa přidejte nasekané cherry rajčata a pokračujte v míchání;
  6. Připravte těstoviny - vařte ve vodě s kořením a olivovým olejem;
  7. Nalijeme smetanovou omáčku na maso, zakryjeme a vaříme 5-7 minut;
  8. Vyjměte těstoviny, vyjměte maso z ohně, vložte špirály do pánve a znovu intenzivně zamíchejte;
  9. Miska se rozprostře na porce, ozdobí se snítkou greenu a strouhaným „ parmazánem “.

Houby "Penne Rigatte" s vepřovým masem

Složky:

  • Vepřová panenka - 300 g;
  • " Penne Rigatte " - 500 g;
  • Čerstvé houby (hlívy ústřičné nebo žampiony) - 400 g;
  • Sušené ceps - 15 g;
  • Krém - 3 lžičky L.;
  • Zakysaná smetana - 300 g;
  • Máslo - 50 g;
  • balzamikový ocet - 2 lžičky L;
  • Konzervované červené fazole - ½ plechovky;
  • Strouhaný " Parmesan " - 2,5 tbsp;
  • Šalotka - 3 hlavy;
  • Muškátový oříšek - podle chuti;
  • Koření - podle chuti.

Metoda přípravy:

  1. Opláchněte, porazte, ochutnejte vepřovou panenku. Nakrájíme na plátky;
  2. Namočte bílé houby ve stanoveném množství krému a nechte půl hodiny. Pak přeložte na síto, uložte kapalinu a osušte houby. Plátek čerstvýhouby pohodlným způsobem a šalotkou;
  3. Maso pečené v oddělené pánvi s rostlinným olejem, a když je na všech stranách zhnědlé, vypněte sporák a obal zakryjte víkem. Pojďmepřijíta udržet se v teple;
  4. Roztavíme máslo na hlavní pánvi, zachráníme šalotku, přidáme na něj houby, nalijeme octem balsamico, ochutíme. Duste půl hodiny na nízké teplo, pak přidejte fazole, předběhněte kapalinu z ní;
  5. Vařte těstoviny;
  6. Mezitím přidejte smetanu a zakysanou smetanu na houby, několik minut vařte. Do pánve vložte těstoviny a maso, přikryjte víčkem a držte po dobu 2-4 minut při ohni;
  7. Podávejte porce, oprášené parmazánem.

Vepřové těstoviny jsou pikantní, uspokojivé a chutné jídlo. Přesvědčte se sami! Bon appetit pro vás a vaše blízké!