Vyberte si vestavěný sporák do kuchyně: plynový, elektrický, indukční

Mezi moderní plynová kamna zapuštěná konstrukce si zaslouží vaši pozornost. Tato technologie dobře zapadá do interiéru moderních kuchyní a splňuje všechny požadavky hostesky.

Rozhodování, které je lepší - elektrické nebo plynové sporáky, není vždy snadné rozhodnout, protože volba závisí na řadě faktorů. Mnohé ženy v domácnosti říkají, že jídlo vařené na plynu je mnohem chutnější a zachovává si svou čerstvost o něco déle.

Líbí se nebo ne, ale ve skutečnosti, pokud je dodávka plynu ve vašem domě, při výběru trouby a sporáku, dávejte přednost jeho plyn odrůdy.

Výhody vestavěného zařízení

Hlavním rozdílem mezi nově vytvořenými pracovními plochami pro vaření je to, že se liší od standardních zařízení různorodostí jejich designu. Také mnoho spotřebitelů přitahuje možnost použití různých materiálů při výrobě vestavěného plynového sporáku a trouby.

Můžete si koupit vybavení s nerezovým povrchem, sklo nebo zrcadlo. Ženy často zastaví výběr na plynových nebo elektrických vestavěných kamnech, jejichž varná plocha je vyrobena ze skla nebo zrcadla. Taková volba poskytne kuchyni design zvláštníkouzlo.

Bez ohledu na typ takového vybavení dokonale zapadá do celkového interiéru kuchyně, protože bude jedna s deskou. Široká škála metod a materiálů pro varné desky vám umožní vybrat ten správný model kuchyňského vybavení.

Vestavná konstrukce se dvěma hořáky bude vynikající volbou pro malou kuchyň, která zabírá málo místa a plní všechny funkce, které jsou jí přiřazeny.

TKteré vestavěné elektrické trouby a kamna mají tyto výhody:

  • nákladová efektivnost;
  • spolehlivost;
  • snadné použití;
  • snadná údržba;
  • provozní bezpečnost;
  • přijatelná cena.

Při výběru takového kuchyňského vybavení mnoho lidí pochybuje o tom, zda vložený panel může zapadnout do obecného kuchyňského souboru. Ve skutečnosti tam nejsou žádné potíže a instalace zařízení je poměrně jednoduchá. Typicky je zdrojem energie pro takové kuchyňské vybavení plynová láhev, ale s možností, je lepší ji připojit ke stacionárnímu plynovodu.

Druhy zařízení

V procesu uspořádání kuchyně mnoho žen v domácnosti často čelí problému výběru vhodné varianty vybavení pro vaření. Moderní kamna mohou být plynová, elektrická, indukční, sklokeramická, každá z nich se vyznačuje vlastními vlastnostmi, výhodamia nevýhody.

Ve většině kuchyní bylo dříve možné vidět většinou obyčejnou keramickou elektrickou konstrukci. Nyní jsou povrchy těchto zařízení výrazně odlišné, mohou být vyrobeny z materiálů, jako je smalt, sklokeramika, nerezová ocel.

Smaltovaný povrch může mít jinou barvu, tato zařízení jsou nenákladná a snadno se čistí od znečištění, což je jejich výhoda. Vestavěný plynový sporák ze sklokeramiky se vyznačuje neobvyklým stylovým designem, který umožňuje vytvořit moderní styl pokoje.

Kromě toho mnoho domácích vestavěných elektrických kamen vyrobených ze sklokeramiky přitahuje jen jednoduchost jejich péče. Při výběru zařízení ze sklokeramiky je však třeba si uvědomit její nevýhody: povrch se snadno poškrábe a praskne, když se na něj dostane horká kapalina.

Nerezová ocel je další verzí materiálu, ze kterého může být varná deska vyrobena. Je dražší než sklovina a má řadu výhod - není poškrábaný, snadno se čistí, trvá dlouho a časem nezanechává skvrny.

Elektrické vařiče

Ještě před tím, než jdete do obchodu za tak důležitý nákup, musíte se rozhodnout, jaký typ varné desky potřebujete: plynový nebo elektrický. Při výběru druhé varianty vestavěných varných desek se jídlo bude vařit déle, protože plotýnky se zahřejí a po určitou dobu se ochladí.

Zapuštěné dva hořákyElektrická kamna jsou takových typů:

  • otevřenou spirálu nebo TEN;
  • hořáky na litiny;
  • sklokeramika;
  • indukce.

Všimněte si také: každá elektrická varná deska se liší metodou řízení. Mohou být elektromechanické, elektronické a mechanické. Všechny elektrické varné desky jsou opatřeny takovými výhodami, jako je přítomnost vhodné trouby s přídavnými funkcemi, a co je nejdůležitější, jsou při bezpečné instalaci co nejbezpečnější.

Po odchodu do obchodu se však můžete setkat s takovou nevýhodou tohoto typu zařízení jako vysoké náklady. Kromě toho, během operace, mnoho hostesek je zklamáno, protože elektrické zapuštěné dvojité hořáky jsou přímo závislé na dodávce elektřiny.

Indukční varné desky

Široký výběr moderního vybavení pro vaření umožňuje každému, aby tento proces učinil co nejpohodlnějším a nejpříjemnějším. Indukční panel je obzvláště populární mezi moderními lidmi.

A není divu, protože tento druh kuchyňského vybavení je vybaven mnoha výhodami ve srovnání se sklokeramickou, elektrickou a plynovou vestavěnou dvouplošnou kamny. Jaké jsou tyto výhody? Zkusme na to přijít!

Nejprve se v indukčních varných deskách ohřívají hořáky mnohem rychleji. Při odstraňování nádobí z povrchukuchyňské vybavení, hořáky jsou automaticky vypnuty, takže se nemusíte bát, že jste zapomněli vypnout.

Je velmi vhodné regulovat nastavenou teplotu, na rozdíl od plynového plamene a odporového ohřívače elektrického sporáku. Péče o indukčně zabudovaná kamna je velmi jednoduchá, protože všechny nečistoty jsou snadno odstranitelné z povrchu.

Nicméně, získání takového sporáku, měli byste vědět, že můžete vařit jídlo na něm pouze v určitém pokrmu. Když současně pracuje více hořáků, neohřívají se na plnou kapacitu, takže můžete strávit více času v kuchyni, než jste čekali.

Která deska, kterou si vybrat, záleží na vás, ale abyste nebyli zklamáni nákupem, důkladně zamyslete nad všemi detaily.