Vydatná pizza s kuřecím masem a ananasem

Pizza je druh dortu, ve kterém náplň není uzavřená, ale úhledně položená po celém povrchu. Typicky, klasická pizza má kulatý tvar, ale mnoho z našich krajanů, aby to velikost plechu, to je, obdélníkové.

Pizza je považována za národní pokrm italské kuchyně. Stala se tak populární, že se stala oblíbeným jídlem pro obyvatele mnoha zemí světa.

Například havajská pizza s ananasy je na havajských ostrovech velmi rozšířená, protože na ostrovech je mnoho tohoto ovoce.

Výplň tedy závisí na vnitrostátních výrobcích, s nimiž je tato nebo tato země bohatá.

Tradiční italská pizza obsahuje tři hlavní složky - rajčata, olivový olej a sýry různých odrůd. Těsto se připravuje z kvasnic, vody, soli, mouky, olivového oleje. V severních oblastech země jako tlusté a načechrané koláče, ale blíže k jihu se valí tenké a téměř bez stran.

Výhodou otevřeného koláče je, že je vzhledem k moučkovému základu zcela uspokojivý, a také si zachovává všechny chuti a příznivé vlastnosti výrobků, které jsou položeny nahoře. Obecně platí, že pečené potraviny obsahují méně cholesterolu ve srovnání se smaženými potravinami, což znamená, že jsou zdravější.

Ananas jako šťavnatá náplňpizza

Jeden druh tohoto koláče je poměrně obyčejná pizza ananasu. Může být doplněn krevety, klobásou nebo kuřecím masem. Například pizza se šunkou a ananasy dokáže rychle uspokojit váš hlad a bude moci nahradit pravidelnou večeři.

Kombinace potravin s ananasy má pozitivní vliv na trávicí proces, protože toto ovoce přispívá k rychlé absorpci a trávení potravin. Chcete-li si vybrat čerstvý zralý ananas, musíte věnovat pozornost kůži - musí být tmavá.

Maso uvnitř je sladké, žlutooranžové barvy bez zelení, s příjemnou vůní. Pokud na povrchu najdete promáčknutí - nekupujte toto ovoce, je to zkažené.

Ti, kteří si nepřejí „hrát“ s výběrem čerstvého ovoce, pak ho odlupují, mohou okamžitě koupit konzervovaný ananas. Tato konzervace se snadno otevírá, rychle řezá, což urychluje proces vaření.

Tuto volbu zvolíte podle svého uvážení.

Šťavnatá pizza s kuřecím masem a ananasy

Pokud se nudíte pracovními dny, přiveďte si o víkendech přátele a pečte pizzu. Například pizza s ananasem a klobásou se vaří velmi rychle, není třeba ztrácet čas přípravou masa.

Nemám rád klobásu - nahraďte ji šunkou! Ale pizza s kuřecím masem a ananasem je podle mého názoru nejchutnější kombinací masa a ovoce.

Složky:

  • suché droždí - 10 gramů;
  • mouka - 450 gramů;
  • sůl - 1 polévková lžíce. l.;
  • cukr - 1 lžička;
  • olivový olej - 2 lžíce;
  • voda- 1 sklo nebo 250 ml.

Mimochodem, voda může být nahrazena syrovátkou nebo mlékem - těsto bude měkčí a více plastické.

Pro plnění se vezme:

  • rajčatová omáčka;
  • rajčata;
  • kuřecí filé;
  • čerstvý nebo konzervovaný ananas;
  • tvrdý sýr.

Způsob přípravy:

  1. Prvním krokem je výroba těsta.
  2. Kapalina se mírně zahřeje, takže je sotva teplá.
  3. Nalijte do mísy, přidejte droždí, sůl, cukr, polovinu mouky.
  4. Velmi dobře se míchá. Nechte působit 10 minut. Dáváme příležitost probudit bakterie kvasinek.
  5. Dále zalijeme máslem, promícháme a postupně nalijeme zbytek mouky. Když se těsto stalo hustým, zakryjte a nechte půl hodiny odložit.
  6. Pak ji posuneme, rozdělíme na dvě části, rozbalíme kruhy, položíme na promazané plechy na pečení.
  7. Připravte náplň. Začněme s masem. Filet umyjte pod tekoucí vodou, nakrájejte na malé kousky.
  8. V rudé horké pánvi s máslem nalijeme maso, ochutíme, smažíme, dokud nebude připraveno.
  9. Pak ananasy nakrájíme na malé kousky, na tenké plátky rajčat nebo polokroužky.
  10. Sýr rozetřete na jemném struhadle.
  11. Nalijte výplň. Těsto namažeme omáčkou, na ně dáme rajčata - kuřecí řízek. Pak dužina ananasu, sýr.
  12. Všechny vrstvy jsou v procesu rozloženy rovnoměrně, takže na testu nejsou žádné prázdné body.
  13. Předehřejte troubu na 180 stupňů. Pizzu dejte na 15 minut na pečení.

Hotová pizza s kuřecím masem a ananasemřezané a podávané na stole. Její šťavnatá a lehce sladká chuť nenechá lhostejného žádného z vašich přátel.

Pro milovníky mořských plodů - pizza s krevetami a ananasy

Složky:

  • 250 gr. těsto z droždí (lze zakoupit hotové);
  • 250 gr. šunka;
  • 150 g. loupané krevety;
  • 250 gr. tvrdý sýr;
  • sklenice konzervovaného ananasu;
  • 3 rajčata;
  • 4 lžíce omáčky (kečup s majonézou).

76) Metoda přípravy:

  1. Vaření pizzy. Krevety vařte v osolené vodě po dobu 5 minut.
  2. Pokud nejsou vyčištěny, musí se odstranit plášť a hlava.
  3. Ananas, rajčata, šunka nakrájená na plátky nebo plátky. Mimochodem, že rajčata byla měkčí, je žádoucí odstranit kůru. Sýrový rub.
  4. Vybalte těsto, dejte na plech, namažte omáčkou.
  5. Dáváme v následujícím pořadí: krevety se šunkou, ananasy, rajčata, sýr.
  6. Posíláme do trouby, zahříváme na 190 ° C po dobu 15-20 minut.

Pizza je skvělý způsob, jak udělat lidi šťastnými a milovanými lidmi s jedinečným dortem. Protože na to můžete dát všechno, co má vaše duše ráda. To znamená - od různých druhů zeleniny, ovoce, zeleniny až po maso a rybí výrobky.

Zde se musíte dívat tak, aby všechny použité složky byly vzájemně kombinovány. Dare!