Výhody šťávy z granátového jablka

Ovoce granátového jablka roste na větvi stromu, jehož výška může dosáhnout 6 m. Krásné zvonky jsou jednoduché a dvojité, jsou červenooranžové barvy, středně velké - 4 cm v průměru.

Vlastníkem závodu je severní Afrika. Ale pěstuje se po celém světě v subtropických oblastech, protože rostlina je dostatečně cenná. V nekulturní formě můžete najít závod v solných močálech na Zakaukazsku a ve střední Asii.

Plod je kulatý, jeho velikost dosahuje v některých případech průměru 18 cm. Uvnitř je rozdělena membránami - mohou být od 9 do 12. Zrna s jedlou vlákninou, buničinou, jsou skryta v samostatných hnízdech.

Dřeň je kyselá, barva může být od světle růžové až tmavě rubínové.

Počet semen dosahuje 300 nebo více - proto je toto ovoce stále považováno za symbol plodnosti. Určit zralost ovoce je poměrně jednoduchá. Musí být pevný na dotek a kůže musí mít jednotnou barvu - od tmavě červené po popel-červenou.

Užitečné látky v granátovém jablku a jeho energetická hodnota

\ t

Obsah v granátových živinách na 100 g výrobku:

  • sacharidy - 14,6 g;
  • proteiny - 0,7 g;
  • tuky - 0,7 g;
  • sloučeniny popela - 0,6 g;
  • voda - 81 g.

Energetická hodnota - 83 kcal. Pokud se obilí zpracuje na šťávu, obsah kalorií se změní. Na 100 g nápoje - 64 kcal.

Buničina obsahuje:

  • vitamíny skupiny B - 2, 6, 12;
  • kyselina askorbová;
  • rutin;
  • minerální soli;
  • sodík;
  • vápník;
  • fosfor;
  • železo;
  • mangan;
  • draslík;
  • jod;
  • sacharóza;
  • Vlákno.

Ve šťávě z granátových jablek bylo nalezeno mnoho kyselin: jablečná, octová, jantarová, boritá, vinná ... a taniny.

Pro léčebné účely je granátové jablko samo o sobě zřídka konzumováno - musí být konzumováno příliš mnoho zrn, aby bylo tělo nasyceno užitečnými látkami. Nejoblíbenější je šťáva z granátových jablek, která, stejně jako komerčně dostupná, se vyrábí sama.

Co přesně je použití šťávy z granátových jablek?

Granátová jablka jsou bohatá na důležité antioxidační živiny.

Šťáva z granátového jablka v důsledku přítomnosti antioxidantů stimuluje činnost protinádorových látek, snižuje radikální růst buněk. Zpomaluje proces stárnutí v těle, zlepšuje duševní vývoj a má také pozitivní vliv na srdce.

Vědci považují vliv granátového jablka na různé tělesné systémy.

Zvláštní pozornost je věnována oběhové soustavě a srdci, erektilní dysfunkci u mužů a zdraví novorozence.

Pacienti s koronárním srdečním onemocněním, kteří denně konzumují sklenici šťávy z granátového jablka, zaznamenali pozitivní zlepšení. Důvodje, že tato šťáva zlepšuje průtok krve do srdce a také zvyšuje hladinu kyslíku v krvi.

Vědci provedli pět různých studií šťávy z granátových jablek. Každý z nich ukázal, že jedinečné vlastnosti šťávy z granátového jablka mají pozitivní vliv na kardiovaskulární systém těla. Snižují plak na cévách, snižují krevní tlak, zvyšují hladinu oxidu dusnatého.

V šťávě z granátových jablek existuje více polyfenolů než v šťávě z borůvek, hroznů a brusinek
. pomerančový nápoj. Neuvěřitelně užitečná šťáva z granátového jablka pro děti, které přežily traumatický, těžký porod.

Ovocné antioxidanty šťávy z granátových jablek chrání mozek dětí během vývoje s nedostatkem kyslíku. Úžasná vlastnost šťávy z granátových jablek, kterou vědci nedávno objevili, je lékem na erektilní dysfunkci u mužů. Kvůli škodlivým účinkům volných radikálů může dojít k poruše mužského těla.

Antioxidanty obsažené v granátovém jablku odstraňují volné radikály, což umožňuje návrat mužské moci. Užitečnost šťávy z granátového jablka je, že je náhradou za ... maso. Vzhledem k tomu, že obsahuje 15 aminokyselin, které jsou pouze v mase, pro vegetariány, ukázalo se, že je to nepostradatelný produkt.

Léčivé vlastnosti "medicíny" granátového jablka

  • Musí být používán proti kurděje, pro prevenci diatézy kyseliny močové a aterosklerózy;
  • Snižuje systolický krevní tlak;
  • Snižuje teplotu, je protizánětlivýa antiseptické. Když mají anginu, doporučuje se kloktat;
  • Pomáhá vyrovnat se s útoky astmatu průdušek, malárie;
  • Obnovit hemoglobin pro anémii;
  • Snižuje hladinu cukru v krvi. 3denní pravidelná spotřeba šťávy: 50 kapek 4krát denně 30 minut před jídlem, snižuje cukerný index o 1-1,5 mmol /l;
  • Pomáhá snižovat metabolismus střev;
  • Slané šťávy z granátového jablka s malým množstvím mýdla pro děti jsou nejlepší léčbou akné.

Jako každý lék má léčivý nápoj své vedlejší účinky:

  • Nemoci žaludku a střev spojené s erozivními procesy;
  • Zvýšená sekrece žluči a vysoká kyselost žaludeční šťávy;
  • Přítomnost hemoroidů a hemorrhoidních trhlin v řiti.

Nedoporučuje se, aby malé děti dávaly potravu jako doplňkové jídlo, i když je rozvedena na polovinu s vodou.

Žaludek dětí nemůže současně absorbovat tolik organických kyselin. Vstup do stravy dětí granáty mohou být od 1,5 roku.

Nuance výroby šťávy z granátových jablek

\ t

Šupka z granátového jablka je považována za léčivou látku. Jeho infuze dokonce léčí úplavici a záškrt. Použití přípravku by však mělo být opatrné. Při předávkování infuzí může začít záchvat, slabost a rozmazané vidění, křeče, závratě.

Při mačkání semen granátového jablka - zejména pokud se jedná o malé děti - je nutné pečlivě sledovat, zda stroj na mačkání nebogázu nezasáhla a kus slupky.

Má vysoký obsah toxických alkaloidů, jejichž působení je oslabeno, když je infuze ve vroucí vodě, ale je velmi účinná, pokud je kůže čerstvá.

Je žádoucí pít šťávu prostřednictvím slámy - negativně ovlivňuje zubní sklovinu, ničí ji.

Potřebujete vědět! Šťáva z granátového jablka přinese tělu více výhod, pokud je smíchána s jinými šťávami: bobulí, zeleninou nebo ovocem. Nejlepší složení koktejlu: mix šťávy z granátového jablka, mrkve a řepy v poměru 3: 2: 1. Tento nápoj účinně posiluje imunitní systém, přispívá k normalizaci metabolických procesů, zvyšuje odolnost vůči stresu.

Při ředění vodou na 3 části nápoje z granátového jablka vezměte 1 díl vody. Pravidelná konzumace šťávy z granátových jablek vám pomůže udržet si mladé po dlouhou dobu a chránit se před sezónními virovými chorobami.