Zlepšujeme chuť jídel, vybíráme koření pro vepřové maso

Koření je nedílnou součástí jakéhokoli pokrmu, neboť umožňuje odhalit chuť výrobků a zlepšit a diverzifikovat.Jsou dány při vaření v troubě, dušené, pečení a vaření.Pro každý výrobek musíte zvolit správné koření.To je obtížný, ale zvládnutelný úkol.

Kromě toho je třeba mít na paměti, že každý člověk má své vlastní chuťové preference a vybere si soubor koření individuálně.Jaké koření je vhodné pro vepřové maso?To bude popsáno dále.

Sůl, cukr,pepř, křen

Existují univerzální koření, která jsou vhodná pro různé části jatečně upraveného těla a mohou být použita jak pro sádlo, tak i pro bedra.Použité množství závisí přímo na receptuře a na požadované chuti.

Sortiment koření a koření pro vepřové maso je obrovský a snadno zaměnitelný.Začněme snad s produkty, které jsou v kuchyni každé hostesky.

Sůl a cukr jsou ideální pro jakýkoli druh masa, včetně vepřového masa.Cukr není tak populární pro naši zemi, ale v Číně ji milují, aby jí dali sladkou chuť.Kromě toho, granulovaný cukr dává zlatou a chutnou kůru při smažení.

Sůl je nejvícepopulární koření, například, aniž by nebylo možné vařit milovaného mnoha sádlem. Aby bylo možné 1 kg tuku, musíte vzít 1 polévková lžíce. sůl. A co je nejdůležitější, tuk si vezme sám sebe, kolik soli, kolik potřebuje. Při vaření s uzeným jídlem se do solného roztoku přidává sůl, ve které se maso po určitou dobu uchovává.

Je-li jako tepelné zpracování vybráno smažení, vaření nebo vaření v páře, doporučuje se přidávat na konci vaření sůl, která zajistí, že produkt bude měkký.

Další populární koření, které se používá k přípravě různých vepřových pokrmů, jsou různé druhy paprik. Do misky můžete vložit různé druhy pepře, od papriky až po chilli. Jakýkoliv druh pepře je vhodný pro vaření různých druhů slaniny, protože existuje mnoho různých možností.

Pro steaky můžete použít obyčejný mletý pepř a směs paprik. Toto koření lze přidat do marinád. Pokud budete vařit polévku, je nejlepší dát pepř na začátku vaření, a během přípravy druhého jídla, koření by mělo být přidáno na konci.

Populární koření pro vepřové maso v peci a na ohni je křen. Kromě toho si mnoho lidí nepředstavuje takové jídlo, které by bylo bez tohoto koření.

Můžete použít jak čerstvý kořen, rozdrcený na trati a suché koření.

majoránka, hřebíček, kmín

\ t

Mezi kořením pro vepřové maso, majoránka, hřebíček a kmín jsou velmi oblíbené. Oblíbeným pokrmem tohoto typu masa jsou klobásy. V jejich složeníjistě zahrnuje majoránku, která má nasládlé a kořenité aroma.

Kmín je skvělý pro vepřové maso, často se ukládá do mletého masa a používá se při pečení masa a moření kebabů. Je důležité respektovat proporce uvedené v receptu, protože toto koření má ostrou a kořeněnou chuť s mírnou hořkostí. Mimochodem, kmín pomáhá odstranit nepříjemný zápach při vaření vepřové se zelím.

Hřebíček je díky své voňavé a lehce hořce hořící chuti ideální i pro vepřové maso.

Specifické koření: Curry, Usyanmin a Nutmeg

Pro toto maso je vhodné exotičtější koření: kari a srdíčko.

Kari se přidává k různým pokrmům, a to zejména v indické kuchyni. Toto koření lze použít pouze pro pečení masa s malým množstvím másla.

Smíšené vepřové maso je nezbytné pro vařené vepřové maso v čínštině.

Pro tento druh masa lze použít muškátový oříšek, který dodává produktům kořeněnou a lehce sladkou chuť. To je nejlepší koupit jako celek, a pak se sekat sami zachovat dobré a chuť.

Vaření pilau

Samostatně bych rád přebýval na koření pro pilaf s vepřovým masem. Každý má právo si pro sebe vybrat koření, ale přesto si můžete vybrat několik hlavních složek, bez kterých nebude jídlo tak chutné.

Pro pilafa je třeba vzít kmín, dřišťál a šafrán. Zira je semena indického kmínu, kterýmají příjemnou a silnou chuť. Koření se přidává jak v celku, tak v půdní formě. Kuchaři doporučují zvolit první možnost, protože chuť a vůně budou mnohem silnější.

Dřišťál je sušené bobule tmavě červené a někdy černé. Dodává pokrmu pikantní kyselku. Šafrán je poměrně drahé koření, ale díky tomu se chuť masa stává pikantnější a hoří, a zároveň dává pokrmu nažloutlou barvu.

Je důležité si uvědomit, že je nutné dát ho do malých množství, protože jídlo bude velmi hořké a nebude možné ho jíst.

Koření pro vepřové a vepřové maso

\ t

Standardní sada koření pro vepřové shurpy - několik druhů pepře a bobkového listu, které lze použít jak v sušené, tak v čerstvé formě. Má lehký zápach a hořkou chuť. Některé další zira, česnek, kurkuma, bazalka, atd.

Česnek, hořčice, tymián, rozmarýn, sůl a mletý pepř patří mezi nejoblíbenější koření pro pečené vepřové maso. Hořčici lze použít jak v zrnech, tak v prášku a v tekuté formě. Díky jejímu masu získává pikantní chuť s nádechem světla.

U vařeného vepřového masa a jiných pokrmů se často používá tymián, který má příjemnou, ale silnou vůni. Dodává pokrmům ostrou a příjemně hořkou chuť.

Špejle

Co se týče koření pro vepřové kebab, následující koření často vkládá toto oblíbené a oblíbené jídlo mnoho:

  • zira;
  • semena hořčice;
  • bazalka;
  • černé a červené papriky;
  • pozemní koriandr;
  • česnek;
  • anýz.

Nejlepší je koupit koriandrové fazole, trochu opečetat na ohni a pak je rozemlet v mlýně na kávu. Pokud je koriandrový prášek dlouhodobě v kontaktu se vzduchem, ztrácí chuť a vůni.

U shurpy a kebabů se doporučuje používat bazalku, a to jak v čerstvé, tak v sušené formě. Toto koření kombinuje hořkou a sladkou chuť. Anýz má kořeněnou vůni a nasládlou chuť, která je ideální pro maso.

Doplňky zeleniny

Nezapomeňte, že zelenina, jako je cibule a česnek, se dokonale kombinuje s vepřovým masem. Mimochodem, mnoho lidí je používá jako koření, to je, dát je do marinády tak, aby zelenina dát jejich chuť a vůni na maso.

Existují zvláštní koření, která se již prodávají ve smíšené formě pro vaření vepřového masa. Z tohoto důvodu nebude nutné vybírat a kombinovat různé komponenty, ale hlavní je vzít v úvahu, pro kterou misku se směs používá.

Nyní víte, které druhy koření jsou ideální pro vaření vepřového masa. Je důležité kombinovat koření a nepoužívat je ve velkém množství, protože mohou dávat opačný výsledek a zkazit chuť vepřového masa, pak bude jídlo nepoužitelné.