Způsoby, jak nakládat česnek na zimu: rychlé a chutné

Česnek je jednou z nejoblíbenějších druhů zeleniny, která je ceněna pro svou vůni, chuť a zdravé vlastnosti, schopnost obohatit chuť jídel a chránit tělo před bakteriemi díky přítomnosti éterických olejů a léčivých fytoncidů v něm. Kromě toho česnek zlepšuje fungování srdce a urychluje procesy regenerace tkání, normalizuje trávení, stimuluje činnost střev a zabraňuje rozvoji procesů rozkladu v něm.

Na základě této zeleniny se také vyrábějí nástroje, které mají vykašlávací, protizánětlivé a protizánětlivé působení.

V období dozrávání mladého česneku byste se jej měli snažit pravidelně používat a přidávat do svých oblíbených pokrmů. Lékaři doporučují tuto zeleninu používat jako preventivní opatření po celý rok, aby se chránili před mnoha onemocněními.

Co ale dělat, pokud není možné nakupovat čerstvou zeleninu po celý rok a není prostě místo, kde by bylo možné ukládat zásoby po celý rok? Skvělý způsob, jak zásobit tuto vitaminovou zeleninu po celou zimu, bude její konzervování.

Nakládaný česnek: s čím se konzumuje?

Ve skutečnosti není nakládaný česnek pro zimu nejoblíbenější zimní sklizní, protože častěji dáváme přednost zásobám okurek, rajčat a ovocných kompotů. Nicméně ti, kteří to zkusí jednou, budou určitě chtít znát recept.vařit a udělat si nakládaný česnek hlavy nebo hřebíček v období příštího sochoru na zimu.

S pomocí konzervování, můžete zachránit sklizeň, v případě, že prostě nemůže být uloženy, například v podmínkách městského bytu ve výškové budově. Současně to není nutné dělat v létě nebo na podzim, zeleninu můžete marinovat v zimě, pokud začne hníst nebo zasychat.

Lahodná nakládaná zelenina může být úspěšně používána při přípravě salátů, prvního a druhého jídla a také jako koření pro pochoutky z masa a ryb.

Marinovaný česnek: rychlý recept

Existuje mnoho receptů a metod pro přípravu nakládaného česneku, ale je obzvláště populární z důvodu „ česneku “. Recept na jeho přípravu je určen pro čerstvou, ale lehce sušenou zeleninu, která je snadno odstranitelná ze slupky.

Složky:

  • 500 g loupaného česneku;
  • litr vody;
  • lžíce hrubé stolní soli;
  • dvě lžíce granulovaného cukru;
  • dva sušené bobkové listy a stejný počet hřebíků sušených;
  • tři sladký hrášek;
  • sedm černých pepřů;
  • tyčinky z poloviny skořice (pro amatérské);
  • 70 g 9% octa.

V případě potřeby můžete dále obohatit a zpestřit chuť a vůni marinády s koprovými semínky v množství 12 lžiček nebo dvojice deštníků .

Způsob přípravy:

  1. Pro ÚřChcete-li vařit opravdu vynikající nakládané stroužky česneku na zimu, musíte udělat vše přesně podle receptury, rychle a přesně. Nejtěžším krokem je očistit zuby od slupky, ale bez ní nemůžete dělat.
  2. Po vyčištění by měly být důkladně opláchnuty pod tekoucí vodou.
  3. Chcete-li připravit marinádu, musíte smíchat všechny výše uvedené složky kromě octa a uvést směs do varu, ale nevařit ji.
  4. Poté odstraňte marinádu z ohně a nalijte ocet.
  5. Když se marináda zahřívá, musíte držet zuby ve vroucí vodě po dobu tří minut, pak je nalijte studenou vodou, ihned je vložte do sklenic a nalijte marinádu, která byla právě odstraněna z ohně.
  6. Plněné plechovky musí být rychle navinuty, zabaleny po dobu 3-5 dnů, poté je můžete bezpečně přemístit na místo uskladnění.
  7. Takové sklenice česneku mohou být skladovány po dobu až dvou let na tmavém místě, aniž by ztratily své původní vlastnosti.
  8. Rychlost práce a potřeba nějaké dovednosti, stejně jako schopnost provádět dvě operace současně, a počítání času je jedinou obtížností, která číhá hospodyně při konzervování této zeleniny. Nicméně, to je docela možné vyrovnat se s tím a jako výsledek dostat velký nakládaný produkt.

Česnek česnek

\ t

Další poměrně populární možností pro zachování česneku na zimu je moření v červené řepě. Jak nakládat na zimní česnek s řepnou náplní bude jasné ponaučit se následující recept.

Složky:

  • 500 gramů řepy;
  • 300 ml vody;
  • 100 ml 9% octa;
  • sůl a cukr po 50 gramech;
  • 100 ml náplně z červené řepy.

Způsob přípravy:

  1. Červená řepa musí být strouhána, jemně strouhána, do kaše přidána voda, dobře promíchána, ponechána stát 20 minut a poté dobře vyždímána pomocí gázy.
  2. Výsledný roztok přiveďte do varu a přidejte všechny ostatní složky, včetně octa (nevařte).
  3. Oloupaná zelenina musí být po dobu tří minut blanšírována v horké vodě, poté ochlazena pod tekoucí studenou vodou pomocí cedníku.
  4. Poté by hřebíček měl být rozprostřen na plechovky, zalít horkou marinádou a srolovat.
  5. Je také možné nakládat neloupaný česnek na zimu, ale v tomto případě je nutné suroviny vybírat velmi pečlivě a zkoumat na přítomnost zkažených hřebíček.

S použitím osvědčených receptů na moření česneku na zimu bude každá hostitelka schopna se ujistit, že to není tak těžké. Existující recepty jsou poměrně jednoduché, nevyžadují obrovské náklady. Nejdůležitější je jasně dodržovat pokyny a udržovat potřebné proporce použitých výrobků.